Zones voor zicht vanuit vogelperspectief gebruiken

Dankzij zones voor zicht vanuit vogelperspectief kun je met behulp van radartechnologie aangepaste bewegingszones met luchtkaartweergave aanmaken. Deze kunnen samen met de bewegingszones van je camera nauwkeurigere meldingen geven, zodat je weet wanneer er iemand op je oprit staat maar geen melding krijgt van een voorbijganger op de stoep.

Als het voor radar geschikte apparaat beweging detecteert in een zone voor zicht vanuit vogelperspectief en ook in een van de bewegingszones van je camera, wordt er een bewegingsgebeurtenis geactiveerd. Als een beweging niet door beide weergaven wordt gedetecteerd, wordt de beweging genegeerd. Zo krijg je alleen de meldingen die voor jou het belangrijkst zijn.

Zones voor zicht vanuit vogelperspectief zijn beschikbaar op de Video Doorbell Pro 2, Floodlight Cam Wired Pro, Spotlight Cam Pro en Stick Up Cam Pro.

Zo krijg je de beste resultaten voor deze functie:

• Schakel in de Ring-app Zones voor zicht vanuit vogelperspectief gebruiken in en stel vervolgens de zones in (zie de stappen hieronder)
  • Personaliseer zowel de zones voor zicht vanuit vogelperspectief als de bewegingszones van je camera. Je ontvangt nauwkeurigere meldingen door alleen de belangrijke gebieden in het zicht van de radar en de camera te bewaken, terwijl bewegingen elders buiten je huis worden genegeerd.
  • Om de privacy van je buren te respecteren, moet je de zones voor zicht vanuit vogelperspectief binnen je eigen terrein houden. Gebruik altijd privacyzones als het terrein van een buur in het zicht van je camera wordt weergegeven. Als privacyzones zijn ingeschakeld, geeft de Ring-app niets weer in de privacyzones wanneer je livebeeld gebruikt en worden er geen video-opnamen gemaakt van deze zones.

Let op: de radartechnologie die de zones voor zicht vanuit vogelperspectief aanstuurt, kan worden beïnvloed door weersveranderingen, obstakels, reflecties, wifiverbinding en andere factoren.

Zo stel je zones voor zicht vanuit vogelperspectief in via de Ring-app:

1. Tik linksboven op het menupictogram ☰
  2. Tik op Apparaten
  3. Tik op het apparaat
  4. Tik op Bewegingsinstellingen
  5. Tik op Zones instellen op de kaart bovenaan of op Zones voor zicht vanuit vogelperspectief eronder
  6. Tik op Functie instellen
  7. Tik op Doorgaan
  8. Selecteer de locatie waar de camera of deurbel is geïnstalleerd wanneer hierom wordt gevraagd in de app
  9. Tik op Doorgaan
  10. Markeer de locatie van het apparaat zo nauwkeurig mogelijk door het apparaatpictogram naar de betreffende plek te slepen
  11. Tik op Doorgaan
    • Verplaats op het gesplitste scherm met het camerabeeld en het apparaat deschuifregelaar naar links of rechts totdat het camerabeeld overeenkomt met de richting van het apparaat.
  12. Tik op Doorgaan
    • Voor beveiligingscamera's: stel de montagehoogte van het apparaat in voor nauwkeurigere bewegingsdetectie.
      • Voor de beste bewegingsdetectie moet de achterkant van de camera onder een hoek van 45 tot 60 graden worden gekanteld. De horizon moet waterpas zijn op het camerabeeld.
  13. Tik op Doorgaan
    • Nu kun je de zones voor zicht vanuit vogelperspectief aanpassen door te tikken op Zones instellen.
  14. Tik op Zone toevoegen
    • Pas een zone aan door erop te tikken en de cirkels naar wens te verslepen.
  15. Geef de zone een naam en tik op Gereed
    • Herhaal dit zo nodig voor twee extra zones, afhankelijk van de thuisconfiguratie.
    • Tik op Doorgaan om de zones op te slaan.
  16. Als je Nu overslaan selecteert, worden standaardzones gebruikt met een bereik van maximaal 9,5 meter van je apparaat
    • Voor videodeurbellen:
      • als je je eigen zones instelt voor zicht vanuit vogelperspectief, ontvang je bewegingsmeldingen wanneer de radar en de camera beweging detecteren binnen de door jou ingestelde zones én de personaliseerbare bewegingszones.
      • Let op: als Zones voor zicht vanuit vogelperspectief gebruiken is uitgeschakeld, blijft radardetectie ingeschakeld. Je ontvangt bewegingsmeldingen wanneer de radar en de camera beweging detecteren binnen je personaliseerbare bewegingszones, tot 9,5 meter van je apparaat.
    • Voor beveiligingscamera's:
      • als je je eigen zones instelt voor zicht vanuit vogelperspectief, ontvang je zowel bewegingsmeldingen binnen de door jou ingestelde zones als de bewegingszones van de camera.
      • Let op: Als Zones voor zicht vanuit vogelperspectief gebruiken is uitgeschakeld, wordt radardetectie ook uitgeschakeld. Je ontvangt bewegingsmeldingen wanneer de camera beweging detecteert binnen de bewegingszones van de camera, die een bereik heeft van meer dan 9,5 meter.
  17. Test de zones voor zicht vanuit vogelperspectief door naar de rand van het bewegingsdetectiegebied te lopen
    • Pas het zonebereik zo nodig aan.

Let op: Als Zones voor zicht vanuit vogelperspectief gebruiken is ingeschakeld, wordt zicht vanuit vogelperspectief automatisch ingeschakeld, zodat je op een luchtkaartweergave het pad kunt zien dat bezoekers hebben gevolgd in livebeeld en op je tijdlijn.