Zones met zicht vanuit vogelperspectief gebruiken

Dankzij zones met zicht vanuit vogelperspectief kun je met behulp van radartechnologie aangepaste bewegingszones met luchtkaartweergave aanmaken. Deze kunnen samen met de bewegingszones van je camera nauwkeurigere meldingen geven, zodat je weet wanneer er iemand op je oprit staat maar geen melding krijgt van een voorbijganger op de stoep.

Als het voor radar geschikte apparaat beweging detecteert in een zone met vogelperspectief en ook in een van de bewegingszones van je camera, wordt er een bewegingsgebeurtenis geactiveerd. Als een beweging niet door beide weergaven wordt gedetecteerd, wordt de beweging genegeerd. Zo krijg je alleen de meldingen die voor jou het belangrijkst zijn.

De twee Ring-producten die momenteel geschikt zijn voor 3D-bewegingsdetectie zijn de Ring Video Doorbell Pro 2 en de Ring Floodlight Cam Wired Pro.

Zo krijg je de beste resultaten voor zicht vanuit vogelperspectief:

• De Ring Video Doorbell Pro 2 en/of de Ring Floodlight Cam Wired Pro moeten zijn ingesteld in de Ring-app
  • Zones met zicht vanuit vogelperspectief moeten zijn ingesteld en geactiveerd
  • Je moet de zones met zicht vanuit vogelperspectief en de bewegingszones aanpassen als je het pad van een bezoeker naar de deur wilt zien wanneer je live- of opgenomen gebeurtenissen bekijkt.

Zo stel je zones met zicht vanuit vogelperspectief in via de Ring-app:

1. Tik op het instellingenpictogram rechtsboven in een afbeelding van de Video Doorbell Pro 2 of de Ring Floodlight Cam Wired Pro
  2. Tik op Instellingen
  3. Tik op 3D-bewegingsinstellingen
  4. Tik op Zones met zicht vanuit vogelperspectief
  5. Tik op Functie inschakelen
  6. Selecteer de locatie waar de camera of deurbel is geïnstalleerd
    • Tik op Doorgaan
  7. Markeer de locatie van het apparaat door het apparaatpictogram naar de betreffende plek te slepen
    • Wees zo nauwkeurig mogelijk
  8. Tik op Doorgaan
    • Stel op het gesplitste scherm met het camerabeeld en het apparaat de hoek van het apparaat in dezelfde richting als de camera
    • Verplaats de schuifregelaar naar links of rechts totdat het camerabeeld overeenkomt met de richting van het apparaat
  9. Tik op Doorgaan
    • Alleen voor de Floodlight Cam Wired Pro: selecteer de montagehoogte van het apparaat omdat de montagehoogte de precisie van de bewegingsdetectie beïnvloedt
      • De achterkant van de camera moet onder een hoek van 45 tot 60 graden worden gekanteld.

De horizon moet waterpas zijn op het camerabeeld
  10. Tik op Doorgaan
    • Nu kun je de zones met vogelperspectief aanpassen door te tikken op Zones instellen
  11. Tik op Zone bewerken
    • Pas een zone aan door erop te tikken en de cirkels naar wens te verslepen
  12. Tik op Gereed
    • Geef de zone een naam
    • Herhaal dit zo nodig voor twee extra zones, afhankelijk van de thuisconfiguratie
    • Instellingen opslaan
  13. Als je Nu overslaan kiest, worden standaardzones toegepast
    • Voor de Ring Video Doorbell Pro 2 - de standaard veelhoekige zone beslaat een gebied tot 9 meter wanneer de schakelaar Zones met vogelperspectief gebruiken is ingeschakeld
    • Voor de Ring Floodlight Cam Wired Pro - de standard ingestelde veelhoekige zone beslaat een gebied tot 9 meter wanneer de schakelaar Zones met zicht vanuit vogelperspectief gebruiken is uitgeschakeld
        • Dit betekent dat beweging alleen wordt gedetecteerd door de bewegingszones van de camera
  14. Test de zones met vogelperspectief door naar de rand van het bewegingsdetectiegebied te lopen
    • Pas het zonebereik zo nodig aan

Video-instellingen aanpassen voor zones met vogelperspectief

Als je de video-instellingen wilt aanpassen, kun je die vinden in Apparaatinstellingen via het dashboard van het apparaat:

1. Tik op de drie lijnen linksboven in de Ring-app
  2. Tik op het gewenste apparaat
  3. Tik op Apparaatinstellingen
  4. Tik op Video-instellingen
    • Tik op zicht vanuit vogelperspectief