Het probleem oplossen waarbij de batterij van een Ring Video Doorbell of beveiligingscamera te snel leegloopt

Als de batterij van de Ring Video Doorbell of beveiligingscamera te snel leegloopt, kan dit worden veroorzaakt door een slechte wifiverbinding. Je apparaat verbreekt mogelijk regelmatig de verbinding met het wifinetwerk en maakt er opnieuw verbinding mee. Elke keer dat je de verbinding verbreekt of opnieuw tot stand brengt, gebruikt het Ring-apparaat stroom, waardoor de batterij te snel leegloopt.

Symptomen van een slechte wifiverbinding

Als het wifisignaal zwak of verstoord is vanwege obstakels, kunnen de volgende symptomen optreden:

• Apparaten verbreken de wifiverbinding en hebben problemen met het opnieuw verbinden
  • De geluids- of videokwaliteit kan verslechteren of verstoord raken
  • Trage meldingen
  • Ontbrekende bewegingsgebeurtenissen
  • Probleem bij verbinden met livebeeld

Snelle wifiverbeteringen

Verwijder eventuele fysieke barrières tussen de router en het Ring-apparaat
Bepaalde huishoudelijke bouwmaterialen en andere huishoudelijke artikelen kunnen het bereik van wifisignalen verminderen, de signalen verstoren of blokkeren. Enkele van deze materialen zijn: uiterst dikke muren, beton, baksteen, metaal, stucwerk, aquariums, boekenkasten, grote spiegels, glazen schuifdeuren, tv's, spelcomputers, babyfoons en/of smart-apparaten. Als je de router zo plaatst dat het signaal het Ring-apparaat zonder obstakels kan bereiken, krijg je het sterkste signaal. Als routers achter meubels of in kasten worden geplaatst, wordt het signaal minder sterk.

Plaats de router of het Ring-apparaat dichter bij elkaar
Plaats de router en het Ring-apparaat indien mogelijk dichter bij elkaar. Soms is er maar een paar meter nodig om een wifiverbinding te verbeteren. Je kunt ook proberen de router hoger te plaatsen of naar een ruimte met minder spullen te verplaatsen. Als je een beveiligingscamera hebt die kan worden verplaatst, zoals een Ring Stick Up Cam, kun je de camera ook dichter bij de router plaatsen.

Start de router opnieuw op - schakel de router uit en weer in
Dit is de eenvoudigste oplossing. Schakel de router uit door de stekker uit het stopcontact te halen, dertig seconden te wachten en de router vervolgens weer aan te sluiten. Het Ring-apparaat zal vervolgens automatisch opnieuw verbinding maken met het wifinetwerk.

Oude routers
Als de router 4 jaar of ouder is, overweeg deze dan te vervangen. De prestaties zijn hierdoor mogelijk traag of inconsistent.

Je kunt de sterkte van het wifisignaal controleren in de Ring-app.

Als je deze opties hebt geprobeerd en nog steeds problemen ondervindt, kun je proberen het kanaal van de wifirouter te wijzigen.