Een alternatieve verificatiecode genereren voor je Ring-account

Bij Ring nemen we je privacy en de beveiliging van je persoonsgegevens heel serieus. We introduceren een nieuw proces voor het herstellen van je account. Hiermee kun je je aanmelden bij je account voor het geval je de verificatiecode niet kunt ontvangen op een oude telefoon of een oud telefoonnummer.

Als je eerder met een ander mobiel apparaat of een andere browser bij je Ring-account hebt ingelogd, kun je handmatig een alternatieve verificatiecode genereren vanaf dat apparaat.

Volg de onderstaande instructies om een verificatiecode te genereren.

1. Je moet twee apparaten bij de hand hebben: het nieuwe apparaat waarmee je probeert in te loggen en het eerder aangemelde apparaat, dus het apparaat dat je eerder hebt gebruikt om in te loggen op je Ring-account. (Het eerder aangemelde apparaat dat je in het verleden hebt gebruikt om in te loggen op je Ring-account kan een mobiel apparaat, een browser of een pc zijn.) Als je geen toegang hebt tot een eerder gemachtigd apparaat of gemachtigde browser, neem dan contact op met de klantenservice.

2. Op het nieuwe apparaat (of in de nieuwe browser):

• open de Ring-app (of een nieuwe browser) en voer je gebruikersnaam in om in te loggen op je Ring-account.

3. Op het nieuwe apparaat (of in de nieuwe browser):

• je ziet een scherm waarin je wordt gevraagd je inlog te verifiëren door een code in te voeren die naar je e-mailadres is verzonden. Omdat Ring dit nieuwe apparaat echter niet herkent, wordt de verificatiecode niet verzonden. In plaats daarvan moet je de code genereren op het apparaat dat je eerder gebruikte om in te loggen bij je Ring-account (het eerder aangemelde apparaat).

4. Op het eerder aangemelde apparaat(of in de browser):

• open de Ring-app of ga naar Ring.com.

5. Op het eerder aangemelde apparaat(of browser):

• als je een mobiele app gebruikt, selecteer je in het vervolgkeuzemenu () in de linkerbovenhoek van het Dashboard de optie Beveiligingsoverzicht. Het dashboard is doorgaans het eerste scherm dat je ziet wanneer je de Ring-app opent nadat je je hebt aangemeld.
  • Als je een browser gebruikt, selecteer je Beveiligingsoverzicht in het menu Account (pictogram) rechtsboven in het Dashboard van de website Ring.com.

6. Op het eerder aangemelde apparaat(of in de browser):

• tik in het Beveiligingsoverzicht op Accountverificatie.

7. Op het eerder aangemelde apparaat of in de browser:

• tik op Code genereren in het gedeelte Een nieuw apparaat machtigen op het eerder aangemelde apparaat.

8. Op het eerder aangemelde apparaat of in de browser:

• de verificatiecode wordt gegenereerd op het eerder aangemelde apparaat.

9. Op het nieuwe apparaat of in de nieuwe browser:

• geef de verificatiecode (gegenereerd op het eerder aangemelde apparaat) op in het veld voor de verificatiecode op het nieuwe apparaat. Tik daarna op de knop Code verifiëren om door te gaan met inloggen.

10. Je zou nu op je Ring-account ingelogd moeten zijn op het nieuwe apparaat of in de nieuwe browser.

Heb je geen toegang tot het apparaat waarop je eerder was aangemeld of heb je hulp nodig?

Ik heb de Ring-app verwijderd en opnieuw geïnstalleerd op een eerder gemachtigd apparaat en nu wordt mij gevraagd een aanmeldingscode te genereren op een apparaat dat ik eerder had gemachtigd voor mijn Ring-account. Wat is er gebeurd?
Als je de Ring-app verwijdert en opnieuw installeert op je apparaat is het apparaat niet langer gemachtigd en moet je een verificatiecode van een ander gemachtigd apparaat krijgen. Als je geen ander gemachtigd apparaat hebt, neem dan contact op met de klantenservice.

Ik heb geprobeerd om op een eerder gemachtigd apparaat naar het Beveiligingsoverzicht te gaan, maar ik kreeg geen toegang. Wat is er gebeurd?
Neem contact op met de klantenservice.

Klik op deze link voor meer informatie over hoe je een verificatiecode per sms in plaats van e-mail kunt ontvangen.