Een verificatie-app downloaden en gebruiken

Wat is een verificatie-app?

Verificatie-apps worden geïnstalleerd op mobiele apparaten, pc’s en laptops en worden gebruikt als onderdeel van het online beveiligingsproces tweestapsverificatie. Het doel van tweestapsverificatie is te zorgen dat alleen jij kunt inloggen op je Ring-account. Verificatie-apps genereren om de 30 seconden een eenmalig te gebruiken zescijferige code waarmee je je kunt aanmelden bij je accounts. Zo voorkom je dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot je account.

Waar vind en download je een verificatie-app?

Je kunt online zoeken naar verificatie-apps en deze downloaden in de iOS App Store (Apple/iPhone) of Google Play voor Android.

Enkele bekende verificatie-apps: Google Authenticator, Twillio Authy, Microsoft Authenticator en LastPass Authenticator.

Nadat je de verificatie-app hebt gedownload, moet je de tweestapsverificatiemethode instellen op 'verificatie-app' in de Ring-app of op Ring.com. Volg hiervoor onderstaande stappen. Dit proces is het gemakkelijkst als je twee apparaten tegelijkertijd gebruikt, bijvoorbeeld door een verificatie-app te downloaden op je mobiele apparaat, en een laptop of desktopcomputer te gebruiken die is aangemeld bij Ring.com. Je kunt inloggen op je account met dezelfde inloggegevens die je gebruikt om je aan te melden bij de Ring-app.

Twee apparaten gebruiken: je mobiele apparaat voor de verificatie-app en een webbrowser waarmee je bent ingelogd op Ring.com op je computer, laptop of mobiele apparaat

Tip: je kunt ook twee verschillende mobiele apparaten gebruiken, zoals een telefoon en een tablet.

Nadat je een verificatie-app hebt gedownload, ga je naar Ring.com op je computer, laptop of mobiele browser. Je moet het wachtwoord van je Ring-account bij de hand hebben om dit proces te kunnen uitvoeren. Je gebruikersnaam en wachtwoord voor Ring.com zijn hetzelfde als voor de Ring-app.

Gebruik van een computer of laptop op Ring.com

• Log rechtsboven in op je account
  • Klik rechtsboven op Account
  • Klik op Beveiligingsoverzicht
  • Klik op Accountverificatie
  • Klik op Verificatie-app
  • Voer het wachtwoord van je Ring-account in
  • Open op het scherm met de tekst Ring toevoegen aan je verificatie-app, open de verificatie-app op je mobiele apparaat en klik op Toevoegen of het plusteken (+)
    • Selecteer vervolgens Een QR-code scannen en gebruik de camera van je telefoon om de QR-code op Ring.com op je computer te scannen
    • Klik op Doorgaan op je computer en voer de zescijferige code met de aanduiding 'Ring' die je in de verificatie-app op je mobiele apparaat vindt, in het verificatievak op je computer in
  • Als je Ring aan een verificatie-app hebt toegevoegd, zie je de melding Gelukt!
    • De volgende keer dat je je aanmeldt bij Ring.com, tik je op je verificatie-app om je numerieke code op te ontvangen en het aanmeldingsproces te voltooien

Ring.com op een mobiel apparaat gebruiken

• Meld je rechtsboven aan bij je account
  • Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Tik op Beveiligingsoverzicht
  • Tik op Accountverificatie
  • Tik op Verificatie-app
  • Voer het wachtwoord van je Ring-account in
  • In het volgende scherm zie je Ring toevoegen aan je verificatie-app
    • Selecteer vervolgens Een QR-code scannen en gebruik de camera van je telefoon om de QR-code op Ring.com op je computer te scannen
      • Als je tijdens het instellen de vraag krijgt Welk type account voeg je toe? kies je Andere accounts
      • Afhankelijk van de verificatie-app die je gebruikt, zie je mogelijk Code invoeren of Code handmatig invoeren. Negeer dit als je de QR-code scant.
        • Schakel over naar je verificatie-app en tik op Toevoegen of het plusteken (+)
  • Keer terug naar Ring.com
  • Voer de zescijferige code bij de aanduiding Ring die je in de verificatie-app ziet, in het verificatiecodevak op Ring.com in
  • Als je Ring aan een verificatie-app hebt toegevoegd, zie je de melding Gelukt!
    • De volgende keer dat je je aanmeldt bij Ring.com, ga je naar je verificatie-app om je numerieke aanmeldingscode op te halen

Met één mobiel apparaat en je Ring-app

Deze instructies zijn bedoeld voor het gebruik van de Ring-app en de verificatie-app op hetzelfde apparaat.

Tip: dit proces is gemakkelijker uit te voeren als je twee verschillende apparaten tegelijkertijd gebruikt, zoals een telefoon en een laptop of telefoon en tablet. Als je twee apparaten hebt die je kunt gebruiken, kun je de instructies voor twee apparaten gebruiken die boven aan deze pagina worden beschreven.

Nadat je een verificatie-app hebt gedownload, moet je je Ring-wachtwoord bij de hand hebben zodat je Ring aan je verificatie-app kunt toevoegen. Bij dit proces ga je heen en weer tussen de verificatie-app en je Ring-app. Houd er rekening mee dat de stappen en bewoordingen enigszins kunnen verschillen van wat je hieronder ziet, afhankelijk van de verificatie-app die je kiest en het apparaat dat je hebt.

• Open de Ring-app.
  • Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Tik op Beveiligingsoverzicht
  • Tik op Accountverificatie
  • Tik op Verificatie-app en volg de aanwijzingen
  • Voer het wachtwoord van je Ring-account in
  • In het volgende scherm zie je Ring toevoegen aan je verificatie-app
    • Schakel over naar je verificatie-app en selecteer Toevoegen of het plusteken (+) en selecteer Instelcode invoeren
      • Als je tijdens het instellen de vraag krijgt: Welk type account voeg je toe? kies dan Andere accounts
      • Afhankelijk van de verificatie-app die je gebruikt, zie je mogelijk Code invoeren of Code handmatig invoeren
    • Plak de code in de verificatie-app
    • Als je de verificatie-app op hetzelfde apparaat instelt, tik je op Sleutel kopiëren op je Ring-app
  • Ga terug naar de Ring-app
  • Voer de zescijferige code in (te vinden bij 'Ring' in de verificatie-app) onder verificatiecode
  • Als je het proces hebt voltooid, zie je de melding Gelukt!. Je weet nu dat je in het vervolg verificatiecodes van je verificatie-app zult ontvangen.
    • Als je je na het instellen aanmeldt bij je Ring-account, moet je op je verificatie-app tikken om de verificatiecode op te vragen

Extra bescherming tegen geautomatiseerd online misbruik

CAPTCHA is een speciaal systeem waarmee fraude en schadelijke activiteiten online worden voorkomen. Mogelijk heb je CAPTCHA al eerder gezien. Dit wordt namelijk ook toegepast als je je aanmeldt bij je bank of andere online accounts. CAPTCHA kan je vragen om te bevestigen dat je geen robot bent of om een visuele puzzel op te lossen, zodat het systeem weet dat een mens zich probeert aan te melden bij een account. Hiermee voorkom je dat geautomatiseerde systemen toegang tot accountgegevens krijgen.