De Ring Video Doorbell Pro 2 in de Ring-app configureren

De Ring Video Doorbell Pro configureren in de Ring-app is heel eenvoudig. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar "Ring".
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

Stap twee - Maak een account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer Account aanmaken.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Heb je al een ander Ring-apparaat geïnstalleerd, open dan de Ring-app.

Stap drie - Tik op Een apparaat instellen

Tik op Een apparaat instellen en selecteer videodeurbellen.

Stap vier - Scan de QR-code op het Ring-apparaat

• Richt de camera van de smartphone op de QR-code op de videodeurbel.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.
  • Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, bovenaan het scherm.
  • Zodra de code wordt herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) en ga je naar de volgende stap van de configuratie.

Let op: als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code, selecteer je Installeren zonder scannen en vervolgens Ring Video Doorbell Pro om door te gaan met de installatieprocedure.

Stap vijf - Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en je adres.

Stap zes - Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell Pro 2 om deze te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onderaan de lijst te personaliseren.

Stap zeven - Volg in de Ring-app de stappen voor de fysieke installatie

Volg in de Ring-app de stappen om de videodeurbel fysiek te installeren. Indien je deze stappen al hebt uitgevoerd, tik dan op Ik heb hem al geïnstalleerd.

Indien je een bestaande interne deurbel hebt, selecteer dan of dit een mechanische of digitale deurbel is, of selecteer Geen als je de Video Doorbell installeert zonder deze aan te sluiten op een interne deurbel.

Stap acht - De Video Doorbell Pro in de configuratiemodus zetten

Als je de Video Doorbell Pro nog niet eerder hebt geconfigureerd, wordt de configuratiemodus automatisch geopend. Duw anders de kleine knop aan de zijkant van de Video Doorbell Pro in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiend wit lampje te zien is, tik dan in de Ring-app op Doorgaan.

Stap negen - Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op Aanmelden als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifinetwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap vier hebt gekozen om door te gaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar Instellingen en tik vervolgens op Wifi.
    • Bij Android moet je mogelijk naar Verbindingen navigeren en vervolgens naar Wifi.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring in de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • ˈRing-ˈ gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • ˈRing Setupˈ gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, sluit je de Instellingen af en ga je terug naar de Ring-app.

Stap tien - De Video Doorbell Pro aansluiten op wifi

• Selecteer het wifinetwerk
    • Als je meerdere wifinetwerken hebt, kies dan het netwerk dat het dichtst in de buurt is van waar je de Video Doorbell Pro hebt geïnstalleerd
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op Doorgaan

Let op: nadat verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de Video Doorbell mogelijk een update uit van de interne software. Tijdens een update knippert het lampje aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie. Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

Stap elf - Test het apparaat

Zodra de Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.