De Ring Video Doorbell Wired in de Ring-app configureren

Je kunt de Video Doorbell Wired in een handomdraai instellen in de Ring-app. Blader verder voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• ga op je mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar Ring.
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

Stap twee - maak een account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Dat doe je als volgt:

• open de Ring-app.
  • Selecteer Account aanmaken.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Heb je al eens een Ring-apparaat geïnstalleerd, open dan gewoon de Ring-app.

Stap drie - tik op Apparaat instellen

Tik op Een apparaat instellen en selecteer Deurbellen.

Stap vier - Scan de QR-code op het Ring-apparaat

De QR-code vind je aan de zijkant van het apparaat.

Let op: schuif het voorpaneel van de deurbel af als je de QR-code niet ziet.

• Richt de camera van de smartphone op de QR-code op de achterkant van de videodeurbel.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.
  • Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, bovenaan het scherm.
  • Nadat de code is herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Let op: als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code of MAC ID-streepjescode, selecteer je Installeren zonder scannen en vervolgens Video Doorbell Wired om met de installatieprocedure verder te gaan.

Stap vijf - Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap zes - Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell Wired om het apparaat te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst te personaliseren.

Stap zeven - Zorg ervoor dat het apparaat fysiek is geïnstalleerd

Klik hier om de volledige installatiehandleiding te lezen.

Stap acht - De Video Doorbell in de configuratiemodus zetten

Duw de oranje knop aan de zijkant van de Ring Video Doorbell Wired in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op Doorgaan.

Stap negen - Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op Aanmelden als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifinetwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap zes hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar Instellingen, en tik vervolgens op Wifi.
    • Bij Android moet je mogelijk naar Verbinding navigeren en vervolgens naar Wifi.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring in de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • Ring- gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • Ring Setup gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je Instellingen en ga je terug naar de Ring-app.

Stap tien - De Video Doorbell aansluiten op wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en het wachtwoord van het wifinetwerk bij de hand hebt.

• Selecteer je wifinetwerk.
    • Als je meerdere wifi-netwerken hebt, kies je tijdens de installatie het netwerk dat zich het dichtst bij de Video Doorbell bevindt.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op Doorgaan.

Let op: nadat verbinding is gemaakt met het wifinetwerk, voert de Video Doorbell mogelijk een update uit van de interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie.

Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

Stap elf - Test het apparaat

Zodra je Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.

Klik hier voor meer informatie over het installeren van de Video Doorbell Wired.