Installatiehandleiding voor de Video Doorbell Wired

Mogelijk moet je een gekwalificeerde elektricien inhuren.

Raadpleeg de plaatselijke wetten en bouwvoorschriften voordat je elektrische werkzaamheden uitvoert. Vergunningen en/of professionele installatie zijn mogelijk wettelijk verplicht in je regio.

Voordat je begint

Controleer of je alle vereiste materialen van het pakket hebt:

Opmerking: gereedschap vereist voor installatie (niet inbegrepen):

• Steenboor van 6 mm (optioneel)
  • PH2 kruiskopschroevendraaier

Stap één - Zoek je deurbelsignaal

WAARSCHUWING

De Video Doorbell Wired is ontworpen om een bestaande deurbelknop te vervangen en wordt gevoed door het deurbelsysteem. De Ring-deurbel werkt alleen met bestaande deurbelsystemen met een laag voltage van 8-24 VAC. Als het bestaande deurbelsysteem spanningsvrij is bij de deurbel of geen verlagingstransformator bevat om de spanning te verlagen naar 8-24 VAC , is het systeem niet compatibel met de Ring-deurbel en moet het door een gekwalificeerde elektricien worden vervangen door een DIN-rail-transformator van Ring (2e generatie).

Druk op de bestaande deurbel en luister of je deze hoort. Als de bel gaat, weten we dat het bestaande deurbelsysteem werkt. Na de installatie werkt deze deurbel niet meer, dus je moet een Ring Chime of Alexa-luidspreker gebruiken als je de deurbel in je huis wilt horen (er zal wel altijd een melding naar je telefoon of tablet worden gestuurd).

Volg het geluid om het geluidssignaal te vinden en onthoud de locatie van je interne gong. We gaan hier straks mee verder.

Let op: heb je geen bestaande deurbel? Je kunt de Video Doorbell Wired rechtstreeks van stroom voorzien met de stekkeradapter.

Stap twee - Schakel de stroom uit in de meterkast

Dit is essentieel om jou en je nieuwe Ring-deurbel veilig te houden tijdens de installatie. Als je niet zeker weet welke groep het deurbelgeluid aanstuurt, schakel je de hoofdschakelaar uit of neem je contact op met een elektricien. Druk op de deurbelknop om te controleren of de deurbel is uitgeschakeld. Als het geluidssignaal niet klinkt, is de stroom uitgeschakeld.

Let op: GEVAAR! Tijdens de installatie werk je met elektrische bedrading. Raadpleeg een gekwalificeerde elektricien als je je hier ongemakkelijk bij voelt en/of als je hier geen ervaring mee hebt.

Stap drie - Pak de meegeleverde bypass-kabel

De bypass-kabel schakelt het bestaande deurbelsignaal uit en isoleert het. Dit is nodig om de Ring-deurbel van de benodigde stroom te voorzien, maar betekent ook dat de huidige deurbel geen geluid meer maakt.

Als je overal in huis de deurbel wilt horen, kun je de Ring-skill toevoegen aan een Alexa-luidspreker of een Ring Chime aan je beveiligingssysteem toevoegen.

Stap vier - Verwijder het kapje van de deurbelgong

Nadat je het deurbelsignaal hebt gevonden en de stroom in de meterkast hebt uitgeschakeld, verwijder je het kapje van het deurbelsignaal en leg je dit voor nu aan de kant.

Als het deurbelsignaal er als volgt uitziet (veelgebruikte spanningsvrije ontwerpen van Deta of andere fabrikanten), is dit niet compatibel en moet het door een professionele elektricien of iemand met kennis van zaken worden vervangen door een DIN-rail-transformator van Ring (2e generatie) .

Als de deurbel een type is dat rechtstreeks van 230 V wordt voorzien en geen verlagingstransformator bevat om de spanning te verlagen naar 8-24 VAC , is het systeem niet compatibel met de Ring deurbel en moet het door een gekwalificeerde elektricien worden vervangen door een DIN-rail-transformator van Ring (2e generatie).

Let op: deze stappen verschillen - dit hangt af van de installatie van de deurbeltransformator (en of deze al dan niet de interne gong omzeilt).

Stap vijf - Omzeil het deurbelsignaal - als je deurbelgong geen geïntegreerde transformator heeft.

Je kunt dit vaststellen door de transformator te vinden. Deze is vaak in of bij de meterkast geïnstalleerd. De deurbeltransformator heeft mogelijk een label en moet een lage spanning hebben van 8-24 VAC om je nieuwe deurbel van stroom te voorzien. Zodra je de transformator hebt geïdentificeerd en hebt bevestigd dat het de juiste spanning ondersteunt, ga je verder met het omzeilen van de deurbelgong. Als de transformator niet geschikt is voor 8-24 VAC, is deze niet compatibel met de nieuwe deurbel en dien je de hulp in te roepen van een gekwalificeerde elektricien.

Je kunt voordat je begint een foto van de bedrading van je deurbel maken, voor het geval je de huidige situatie later weer wilt herstellen.

Bereid de draden voor

Zoek naar klemschroeven met aangesloten draden. We moeten de draden omzeilen die aan beide zijden van de solenoïde/spoel zijn aangesloten om je nieuwe deurbel van stroom te voorzien. In het onderstaande voorbeeld bevinden de klemmen 0 en 3 zich op de solenoïde/spoel, de klemmen 1 en 2 in dit voorbeeld zijn met elkaar verbonden via de draadbrug tussen de twee klemmen.  Koppel de klemmen aan weerszijden van de solenoïde/spoel los (klemmen 0 en 3 in het voorbeeld). Als de deurbel afwijkt, raadpleeg dan de installatiehandleiding van je deurbel om de klemmen aan weerszijden van de solenoïde/spoel te identificeren.

Verbind de draden met elkaar

De bypass-kabel heeft draadaansluitingen aan beide uiteinden. Klap op elke aansluiting de hendel omhoog die hoort bij de open poort voor bedrading.

Steek de draden die je van de deurbel hebt losgekoppeld in de open poorten op elke aansluiting. Als op een van de klemmen twee draden waren aangesloten, steek je beide in één poort. Klap vervolgens de hendels omlaag om ze vast te zetten.

Stap vijf - Je deurbelgong omzeilen -  als de deurbeltransformator in je deurbel is geïnstalleerd.
Je kunt zien of je deurbel een ingebouwde transformator heeft door de aanwezigheid van kabels met een hoog voltage die een deurbel binnenkomen, samen met markeringen die een hoge spanning van 230 V aangeven. Deze kabels zijn vaak in de transformatorbehuizing bevestigd. Voor de installatie van de deurbel passen we alleen de kabels met een lage spanning aan. Neem bij twijfel contact op met een gekwalificeerd elektricien.

Je ziet aan de binnenkant dunne geïsoleerde draden die zijn aangesloten op twee klemschroeven. De ene is rechtstreeks aangesloten op de transformator en de andere aan een kant van de solenoïde/spoel. In het onderstaande voorbeeld is klem 2 aangesloten op de transformator en klem 0 op de andere zijde van de solenoïde/spoel. Om de nieuwe deurbel van stroom te voorzien, moeten we de solenoïde/spoel omzeilen door de draad van de solenoïde/spoel te verwijderen en deze aan te sluiten op de tweede klem van de transformator, in dit voorbeeld klem 3. Neem bij twijfel contact op met een gekwalificeerd elektricien.

De bypass-kabel aansluiten

De bypasskabel heeft draadaansluitingen aan beide uiteinden. Klap op één aansluiting de hendel omhoog die hoort bij de open poort voor bedrading. Op de andere aansluiting klap je beide hendels omhoog en verwijder je de aansluiting van de kabel.

Steek de draad die je van de gong hebt losgekoppeld in de open poort op de andere aansluiting en duw de hendel omlaag.

Sluit het gestripte draaduiteinde van de bypasskabel aan op de klem naast het transformatorblok waarop geen draad is aangesloten (in dit voorbeeld klem 3)

Stap zes - Plaats het kapje terug op de deurbelgong

Als je ooit je Ring-deurbel verwijdert, zorg er dan voor dat de bedrading van de deurbel in de oorspronkelijke staat wordt hersteld om schade aan je deurbelsysteem te voorkomen.

Stap zeven - Verwijder de bestaande deurbelknop.

Koppel de draden los nadat je de knop van de muur hebt verwijderd.

Zorg ervoor dat de draden niet terug in de muur vallen, zodat je er later bij kunt.

Stap acht - Verwijder het voorpaneel van de videodeurbel.

Pak hiervoor de onderkant van het voorpaneel vast en trek terwijl je op het midden van de deurbel drukt.

Stap negen - Markeer de schroefgaten

Gebruik de Ring Video Doorbell als sjabloon om de locatie van de twee montagegaten in de muur te markeren.

Stap tien - Installeer de pluggen uit zak A (optioneel)

Bij muren van stucwerk, baksteen of beton gebruik je het meegeleverde boorbitje van 6 mm om gaten te boren. Plaats daarna de pluggen.

Let op: bij installatie op hout kun je deze stap overslaan.

Stap elf - Sluit de deurbeldbedrading aan

Leg één deurbeldraad rond elk van de schroefklemmen aan de achterkant van de Video Doorbell Wired en draai de klemmen vast.

Stap twaalf - Schroef de Ring-deurbel uit zak A vast

Bevestig de Video Doorbell Wired met de twee meegeleverde bevestigingsschroeven. Als je de draad door de muur hebt geleid, zorg er dan voor dat je overtollige bedrading eerst terugduwt in de muur.

Let op: gebruik geen andere schroeven dan de meegeleverde bevestigingsschroef om de Ring-deurbel vast te zetten.

Let op: draai de schroeven niet te strak aan als de draad over de muur loopt (in plaats van erdoorheen).

Stap dertien - Schakel de stroom op het verdeelbord weer in

Het kan even duren voordat de Video Doorbell Wired wordt ingeschakeld. Je weet dat het apparaat klaar is wanneer het oplicht en je aanspreekt.

Stap veertien - Bevestig je Ring-deurbel - zak B

Plaats het voorpaneel terug en gebruik vervolgens de meegeleverde schroevendraaier om de kleine veiligheidsschroef uit zak B in de onderkant van de Video Doorbell Wired te draaien.

LET OP! : als je de verkeerde schroeven gebruikt om de Video Doorbell Wired vast te zetten, kun je de deurbel tijdens de installatie beschadigen, brandgevaar veroorzaken en ernstig letsel oplopen.

Gebruik geen andere schroeven dan de meegeleverde korte veiligheidsschroef uit zak B.

Klik hier voor informatie over hoe je de Video Doorbell Wired instelt in de Ring-app.

Opmerkingen voor professionele installateurs

Ring Video Doorbell Wired werkt met de meeste standaard deurbeltransformatoren van 8-24 VAC. Bij de aanschaf van een nieuwe transformator adviseren wij een transformatoren van minimaal 10 VA en maximaal 40 VA. Gebruik geen halogeen- of tuinverlichtingstransformatoren. Gebruik alleen Ring-accessoires voor gelijkspanning omdat deze extra bescherming bieden die is ontworpen voor videodeurbellen.