Personaliseerbare bewegingszones gebruiken voor je Ring-apparaten met batterijvoeding

De personaliseerbare bewegingszones zijn beschikbaar voor Ring-apparaten met batterijvoeding en bedrading. Je kunt er verschillende vormen mee tekenen om aan te geven welke zones de deurbel of camera in de gaten moet houden. Je kunt maximaal drie verschillende bewegingszones toevoegen.

Opmerking: personaliseerbare bewegingszones zijn al enige tijd een standaardfunctie op bedrade Ring-apparaten, maar dit is binnenkort ook een optie voor Ring-gebruikers met apparaten met batterijvoeding.

Ze vervangen de aanpasbare bewegingszones, die eruitzagen als in de onderstaande afbeelding.

Met personaliseerbare bewegingszones kun je verschillende vormen tekenen die dynamischer zijn dan aanpasbare bewegingszones. Je kunt maximaal drie verschillende bewegingszones toevoegen.

Dit gedeelte gaat over het gebruik van personaliseerbare bewegingszones met de volgende apparaten:

• Ring Video Doorbell (1ste generatie)
  • Ring Video Doorbell (2de generatie)
  • Ring Video Doorbell 2
  • Ring Video Doorbell 3
  • Ring Video Doorbell 3 Plus
  • Ring Video Doorbell 4
  • Ring Spotlight Cam Battery/Solar
  • Ring Stick Up Cam Battery/Solar

Je kunt schakelen tussen aanpasbare bewegingszones en personaliseerbare bewegingszones door in de Ring-app Geavanceerde bewegingsdetectie in te schakelen onder Bewegingsinstellingen > Geavanceerde instellingen.

Voordat je van aanpasbare bewegingszones overschakelt naar personaliseerbare bewegingszones, moet je het volgende weten:

• Je kunt slechts één systeemtype voor bewegingszones gebruiken.
  • Gedeelde gebruikers hebben de weergave van de bewegingszones die jij kiest.
  • Je hebt de nieuwste versie van de Ring-app nodig om over te schakelen naar personaliseerbare bewegingszones.
  • De bovenste 20% van het scherm wordt mogelijk bijgesneden en niet zichtbaar in een video-opname.
  • Als je gekoppelde apparaten hebt, werkt het apparaat met personaliseerbare bewegingszones pas als onderdeel van de reeks gekoppelde apparaten als je minstens één bewegingszone hebt ingesteld of als je de standaardzoneoptie kiest.
  • Je kunt de bewegingszones op elk gewenst moment wijzigen of aanpassen.
  • Als je meer dan één apparaat hebt dat op batterijvoeding werkt, moet je de geavanceerde bewegingsdetectie op elk apparaat afzonderlijk inschakelen.
  • Zodra je Geavanceerde bewegingsdetectie hebt ingeschakeld, kun je de onderstaande stappen volgen om de personaliseerbare bewegingszones te tekenen.
    •

Personaliseerbare bewegingszones instellen

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Tik op Apparaten
  • Selecteer het apparaat dat je wilt aanpassen
  • Tik op Bewegingsinstellingen in het scherm met de afbeelding van het apparaat
  • Tik vervolgens op Bewegingszones aanpassen
  • Tik op Standaardzone en pas de zone aan
  • Tik op Gereed, je kunt tot 3 bewegingszones toevoegen
  • Tik op Opslaan als je klaar bent

Opmerking: als je personaliseerbare bewegingszones gebruikt, moet je minstens één bewegingszone hebben ingesteld om meldingen van het Ring-apparaat te ontvangen.

Als je op dit moment geen bewegingszone wilt instellen, kun je tijdens de installatie een standaardzone toevoegen. Je kunt de bewegingszones op elk gewenst moment wijzigen of aanpassen.

• Default_motion_zone.png

Gedeelde gebruikers hebben de weergave van de bewegingszones die jij kiest.

Als je meer dan één apparaat hebt dat op batterijvoeding werkt, moet je de bewegingsinstellingen op elk apparaat afzonderlijk wijzigen.

Als je gekoppelde apparaten hebt, werkt het apparaat met personaliseerbare bewegingszones pas als onderdeel van de reeks gekoppelde apparaten als je minstens één bewegingszone hebt ingesteld of als je de standaardzoneoptie kiest.

Nuttige tips om het maximale uit de bewegingsinstellingen te halen

Bewegingszones optimaliseren: bedenk bij het maken van de bewegingszones goed waar mensen op weg naar je huis kunnen lopen en neem gebieden die het Ring-apparaat niet in de gaten moet houden niet op in de bewegingszone, zoals een drukke straat of het huis van de buren.

Let op gebieden met veel beweging: wanneer je de bewegingszones aanpast, let dan op gebieden waar veel beweging is, zoals drukke straten. Als je te veel meldingen ontvangt van het Ring-apparaat, moet je misschien de bewegingszones aanpassen zodat deze gebieden erbuiten vallen.

Zorg dat je vertrouwd raakt met de bewegingsinstellingen in de Ring-app: naast de bewegingszones zijn er nog twee andere manieren om het aantal bewegingsmeldingen dat je ontvangt aan te passen:

• Bewegingsschema plannen: met een bewegingsschema kun je perioden plannen waarop het Ring-apparaat geen bewegingsmeldingen moet sturen om te voorkomen dat je meldingen krijgt van bewegingen die op gezette tijden voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat het vuilnis op dinsdag tussen 7:30 en 7:45 uur wordt opgehaald, kun je inplannen dat je in die periode geen bewegingsmelding ontvangt.
    • Wanneer er een bewegingsschema actief is, kun je de bewegingsmeldingen niet inschakelen (op het moment dat het bewegingsschema uitgeschakeld is). Als je de bewegingsmeldingen toch wilt inschakelen, moet je het bewegingsschema uitschakelen.
    • Als je een bewegingsschema maakt, ontvang je in die periode geen bewegingsmeldingen. Het Ring-apparaat maakt echter nog wel opnamen.
  • Bewegingsfrequentie: met bewegingsfrequentie kun je de bewegingsdetectieprotocollen verfijnen om een goede balans te creëren tussen consistente meldingen en een langere batterijduur. Het algoritme van Ring voor slimme meldingen is een programma dat intern wordt uitgevoerd op het Ring-apparaat. Dit algoritme analyseert de gedetecteerde bewegingen op terugkerende patronen. Wanneer het zo'n patroon detecteert, wordt de slaapstand tijdelijk geactiveerd zodat je minder bewegingsmeldingen krijgt. Hoe langer een terugkerend patroon aanhoudt, hoe minder vaak je een bewegingsmelding krijgt. Je kunt kiezen uit drie standen:

• Frequent: bewegingsdetectie blijft altijd actief, dit is de kortste levensduur van de batterij.
    • Regelmatig: bewegingsdetectie neemt na elke bewegingsmelding een korte pauze. Gemiddelde levensduur van batterij.
    • Periodiek: bewegingsdetectie neemt na elke waarschuwing een langere pauze. Maximale levensduur van batterij.

Klik hier voor meer informatie over bewegingsfrequentie.

Bewegingsgevoeligheid: met de gevoeligheidsgraad van bewegingssensoren kun je het gebied dat het apparaat bestrijkt, nauwkeurig afstellen om een bewegingsgebeurtenis te activeren.

De bewegingsgevoeligheid aanpassen:

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Tik op Apparaten
  • Tik op het apparaat dat je wilt weergeven
  • Tik op Bewegingsinstellingen
  • Tik op Bewegingsgevoeligheid
  • Pas de Bewegingsgevoeligheid aan
  • Klik vervolgens rechtsboven op Opslaan

Let op: bewegingsdetectie kan soms ongewenste meldingen versturen als gevolg van bewegende bomen, bliksem, de opkomende of ondergaande zon, reflecties van een glanzende voorwerpen, koplampen of schaduwen. Als je het aantal foutpositieve meldingen wilt verminderen, moet je naar de bewegingszones kijken zoals het Ring-apparaat dat doet. Verwijder dus glimmende voorwerpen en takken die voor bewegende schaduwen op de grond zorgen, of plaats het Ring-apparaat uit de zon.

Slimme meldingen: als je een Ring Protect-abonnement hebt, klik je hier voor meer informatie over het gebruik van slimme meldingen om je bewegingsmeldingen voor mensen en andere bewegingsgebeurtenissen te verfijnen.