Probleemoplossingsgids voor geluidsproblemen

Als je tijdens het gebruik van livebeeld geluidsproblemen hebt met de Ring-app of een Ring-apparaat, kun je met de volgende stappen voor probleemoplossing de normale werking van je apparaat en app herstellen.

Ontdek hoe je audio-opnamen in de Ring-app kunt uitschakelen.

Geluid

Probeer bij een geluidsprobleem het volgende:

1. Controleer of het volume op het mobiele apparaat luid genoeg is ingesteld om iemand te kunnen horen.
    • Naast de externe volumeregeling zijn er ook besturingselementen voor het geluid in de apparaatinstellingen.
      • Als je niet weet hoe je de apparaatinstellingen moet controleren, zoek je online naar 'geluidsbediening' en de naam/het model van het apparaat.
  2. Controleer of je tweerichtingsspraak gebruikt.
    • Controleer of het microfoonpictogram op het app-scherm is ingeschakeld.
    • Je kunt ook op de groene knop tikken om te praten.
  3. Als je een Ring Protect-abonnement hebt, controleer dan of je geluid hoort bij een opgeslagen opname.
    • Hoor je geen geluid bij de opname, controleer dan bij de apparaatinstellingen de externe volumeregeling en besturingselementen voor geluid.
    • Hoor je wel geluid bij de opgeslagen opname, dan ga je verder met de volgende stap voor probleemoplossing.
  4. Ben je intussen aan het bellen, dan kan dit het geluid op sommige mobiele apparaten verstoren. Beëindig het gesprek en probeer livebeeld opnieuw.
  5. Schakel in de apparaatinstellingen de bluetoothverbinding uit en open livebeeld opnieuw. Mogelijk verstoort bluetooth het geluid.
  6. Schakel het apparaat 30 seconden uit door de batterij te verwijderen of de stekker uit het stopcontact te halen. Sluit het apparaat vervolgens weer aan op de stroombron en probeer het opnieuw.
  7. Als je al deze dingen hebt gecontroleerd en nog steeds geen geluid hoort, is er waarschijnlijk een probleem met je wifiverbinding.
    • Zet zo mogelijk het apparaat dichter bij de router of plaats de router dichter bij het apparaat.
      • Voer een testgebeurtenis uit en controleer of je de persoon aan de andere kant kunt horen nadat je het apparaat/de router hebt verplaatst.
    • Als het probleem een slechte wifiverbinding is, kan een wifiversterker, zoals de Ring Chime Pro, helpen het probleem op te lossen.

Controleer de sterkte van de wifiverbinding in Apparaatstatus:

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op de drie lijnen linksboven in het scherm.
  3. Tik op Apparaten.
  4. Selecteer het apparaat dat je wilt controleren.
  5. Tik op Apparaatstatus.
  6. Controleer de RSSI-waarde van het wifisignaal.
    • Klik hier voor meer informatie over RSSI.
    • Als je het probleem met bovenstaande tips niet kunt oplossen, stel je het apparaat opnieuw in. Houd hiervoor de grote zwarte of oranje installatieknop op het apparaat 20 seconden ingedrukt.
    • WAARSCHUWING: hiermee worden de instellingen van het apparaat gewist en moet je dit opnieuw instellen.

Livebeeld

Zorg ervoor dat de geluidsinstellingen zijn ingeschakeld als je livebeeld bekijkt. Met het microfoonpictogram kun je zelf spreken en met het luidsprekerpictogram kun je horen wat er buiten wordt gezegd. Wanneer de pictogrammen zijn ingeschakeld (afbeelding links), zijn ze niet doorgestreept.

In het onderstaande voorbeeld zie je een deurbelweergave vanuit de Ring-app. Tik op de groene knop om tweerichtingsspraak met de bezorger in te schakelen. Als je het luidsprekerpictogram rechtsonder hebt geactiveerd, kun jij de bezorger wel horen, maar hoort deze jou niet.

Zodra je de groene knop hebt geactiveerd om te spreken, wordt deze niet meer op het scherm weergegeven. Tik op het rode pictogram om het gesprek te beëindigen. Heb je een Ring Protect-abonnement, dan zie je binnen een paar minuten een video van de interactie in je gebeurtenisgeschiedenis.