Batterij in Ring-apparaat blijft niet opgeladen

Wordt je Ring-apparaat niet opgeladen? Volg dan deze stappen die je verder op weg kunnen helpen.

Controleer eerst de oplaadstatus van de batterij in de Ring-app:

Het oplaadpercentage van de batterij controleren in de Ring-app

Je kunt als volgt het oplaadpercentage van de batterij in de Ring-app controleren:

• Tik op de drie lijnen linksboven in het Dashboard-scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Tik op de deurbel of camera die je wilt controleren.
  • Tik op Apparaatstatus
  • Controleer het percentage onder Batterijniveau

Als je de batterij hebt gecontroleerd en hebt vastgesteld dat deze moet worden opgeladen, laad je de batterij op. Houd er rekening mee dat het wel zes tot acht uur kan duren voordat een Ring-batterij volledig is opgeladen. Zorg er dus voor dat je de batterij lang genoeg in de oplader laat.

Controleer na het opladen de batterijstatus opnieuw in de app. Ongeacht wat je op basis van dit artikel uitprobeert: zorg er altijd voor dat je start met een 100% opgeladen batterij.

Als je de batterij hebt geprobeerd op te laden en de batterij laadt niet op, vind je in dit artikel een aantal algemene strategieën die je kunnen helpen.

Ring Video Doorbell (1ste generatie) en Ring Stick Up Cam (1ste generatie)

Als je de Ring Video Doorbell (1ste generatie) of Ring Stick Up Cam (1ste generatie) al een aantal jaren hebt en de batterij niet meer oplaadt, is de kans groot dat deze moet worden vervangen. Als je al bent geabonneerd op het Ring Protect Plus Plan vanaf de periode dat voor het apparaat nog de oorspronkelijke fabrieksgarantie gold, kom je mogelijk in aanmerking voor vervanging van de deurbel of camera als je de klantenservice van Ring hebt benaderd voor probleemoplossing.

Klik hier voor informatie over hoe je contact kunt opnemen met de klantenservice van Ring.

Als je een zonnelader van Ring hebt gebruikt om de Ring Video Doorbell (1ste generatie) volledig op te laden, is de batterij mogelijk niet meer sterk genoeg om volledig opgeladen te kunnen worden via de druppellading van de zonnelader.

Als je de mogelijkheid hebt, kun je proberen de deurbel van een vaste bedrading te voorzien. Dat zou de deurbel een extra boost kunnen geven. Net als met de zonnelader laadt de batterij met een vaste bedrading alleen op door middel van druppellading. Als de batterij is versleten, moet deze mogelijk worden vervangen.

Klik hier voor informatie over het met vaste bedrading aansluiten van de Ring Video Doorbell met een bestaande deurbel.

Klik hier voor informatie over het met vaste bedrading aansluiten van een Ring Video Doorbell zonder een bestaande deurbel.

Let op: Gebruik voor je eigen veiligheid alleen de korte veiligheidsschroeven onder het voorpaneel. Zie de onderstaande afbeelding. Als je een ander type schroef gebruikt, kan de batterij beschadigd raken en kan er brand ontstaan. Als je denkt dat je de verkeerde schroef in het Ring-apparaat hebt gebruikt, moet je contact opnemen met de klantenservice van Ring.

Videodeurbellen en beveiligingscamera's van Ring met verwisselbare batterijen

Ring-apparaten die worden geleverd met een verwisselbare batterij:

• Ring Video Doorbell 2
  • Ring Video Doorbell 3
  • Ring Video Doorbell 3 Plus
  • Ring Stick Up Cam (2de en 3de generatie)
  • Ring Spotlight Cam
  • Ring Floodlight (slimme verlichting)

Als je het Ring-apparaat hebt opgeladen met een verwijderbare batterij, maar het batterijpercentage in de Ring-app niet verandert, moet je de batterij weer in het apparaat plaatsen (wacht totdat deze vastklikt). Zodra de batterij opnieuw is geplaatst, wordt het nieuwe oplaadpercentage geregistreerd in de Ring-app. Je vindt dit terug onder Apparaatstatus.

Als het apparaat Offline aangeeft onder Netwerksignaalsterkte, moet het apparaat opnieuw worden verbonden met het wifinetwerk. Ook als de batterij is opgeladen, werkt de deurbel of camera alleen als deze is verbonden met wifi. Als je op tikt op 'Opnieuw verbinding maken met wifinetwerk' en het wifiwachtwoord invoert, kun je opnieuw verbinding maken.

Ring-batterijen en lage temperaturen

Als het Ring-apparaat te snel stroom verliest en het buiten koud is, klik dan hier voor meer informatie.