Shared Video Management

Met het Ring Protect-abonnement kun je Ring-video's opslaan, delen en bekijken. Met Beheer van gedeelde video's kun je zien welke video's je hebt gedeeld, waar je ze hebt gedeeld en zelfs het delen van deze video's ongedaan maken.

Klik hier voor meer informatie over het downloaden en opslaan van video's.

Lees verder voor meer informatie over het beheren van de verschillende soorten video's in je account.

Privévideo's vs. gedeelde video's
In je Ring-account kun je twee verschillende categorieën videobestanden hebben: privé en gedeeld.

• Privévideo's: privévideo's zijn precies wat de naam al zegt. Dit zijn de video's die zijn opgenomen en opgeslagen door je Ring-apparaten en die alleen toegankelijk zijn voor jou en voor de gedeelde gebruikers in je account. Alleen jij en de gedeelde gebruikers kunnen privévideo's bekijken of openen.

Opmerking: opgeslagen video's kun je openen op de pagina Geschiedenis van Ring.com, nadat je bent ingelogd, en in het gedeelte Geschiedenis van de mobiele Ring-app. Deze video's worden in de VS na 60 dagen automatisch verwijderd en in sommige landen buiten de VS na 30.

Klik hier voor meer informatie over video-opslag.

• Gedeelde video's: er worden videolinks voor gedeelde gebeurtenissen gemaakt als je ervoor kiest om een privévideo in de Ring-app of op Ring.com te delen via e-mail, social media (Neighbors-app, Facebook, Nextdoor, enz.) of sms.

Wanneer een gedeelde link wordt gemaakt, wordt een kopie van de privévideo gemaakt en afzonderlijk opgeslagen in een gedeelde videomap. Vervolgens wordt een nieuwe URL gegenereerd en toegewezen aan de gedeelde video. Hierdoor blijven je privévideo's veilig en gescheiden van nieuwe gedeelde video's.

Opmerking: de nieuwe URL is openbaar toegankelijk, zodat iedereen met de link de gedeelde video kan bekijken.

Opmerking: als je het delen van gedeelde video's ongedaan maakt, worden privévideo's niet verwijderd, en als je privévideo's verwijdert, worden gedeelde video's niet verwijderd.

Opmerking: beheer van gedeelde video's is niet van toepassing op video's die zijn gedownload.

Alleen op Ring.com kun je video's delen, verwijderen en het delen ongedaan maken, en zien waar je video's hebt gedeeld.

Video's delen en verwijderen kan ook in de Ring-app.

Het delen van video's ongedaan maken of deze video's verwijderen op de website Ring.com

Voer de volgende stappen uit om het delen van video's ongedaan te maken of video's te verwijderen.

• Open een webbrowser op je computer, laptop, tablet of mobiele apparaat.
  • Log in bij je Ring-account op ring.com/account
    • Wanneer je inlogt bij je account op je computer, laptop, tablet of mobiele apparaat, gebruik je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord waarmee je ook inlogt bij de Ring-app. Mogelijk wordt aan je gevraagd je account te verifiëren met een code die per e-mail of sms is verzonden.
    • Als je het Ring-wachtwoord niet meer weet, volg je deze instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen
  • Klik op het tabblad Geschiedenis .
    • Op de computer of laptop bevindt het tabblad Geschiedenis zich op de navigatiebalk bovenaan het scherm.
    • In een mobiele webbrowser of op een tablet vind je het tabblad Geschiedenis in het menu linksboven op de pagina (drie regels) nadat je bent ingelogd.

• Klik op de pagina Geschiedenis op Gebeurtenissen filteren

• Klik op het filter Gedeeld onder Gedeelde gebeurtenissen.

• Klik op Gebeurtenissen filteren.
    • Als je al gedeelde video's hebt, worden deze weergegeven in de lijst met gefilterde gebeurtenissen.
    • Een video van een gedeelde gebeurtenis heeft een blauw pijlpictogram.
  • Klik op Gebeurtenissen beheren (onder Eerdere gebeurtenissen)

• Selecteer de video van de gedeelde gebeurtenis die je wilt beheren.

• Klik op de knop Verwijderen

• Volg de aanwijzingen om het delen van de video ongedaan te maken en klik op de rode knop Doorgaan .
    • Als een privéversie van de video van de gedeelde gebeurtenis niet handmatig is verwijderd of nog steeds binnen de opslagperiode van het Ring Protect Plan valt, wordt aan je gevraagd of je ook de privéversie van de video wilt verwijderen.

• Nadat je het delen van de video van een gedeelde gebeurtenis ongedaan hebt gemaakt, de privévideo hebt verwijderd of beide, wordt  er een bericht weergegeven waarin de acties worden bevestigd.

Opmerking: als je het delen van gedeelde video's ongedaan maakt, worden privévideo's niet verwijderd, en als je privévideo's verwijdert, worden gedeelde video's niet verwijderd.

Opmerking: als je een video van een gedeelde gebeurtenis selecteert, zie je een gedeelte onder de video met de naam Gedeeld via. In het gedeelte Gedeeld via zie je waar je video's hebt gedeeld, zoals Facebook, Twitter, e-mail, enz.

Als je meer wilt weten over het downloaden en opslaan van video's, kijk je hier.

Video's delen of verwijderen in de Ring-app
Zorg ervoor dat de nieuwste versie van de Ring-app op het apparaat is geïnstalleerd.

Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van de Ring-app.

Voer de volgende stappen uit om een of meer video's uit de Ring-app te delen of te verwijderen :

• Log in bij de Ring-app op het mobiele apparaat.
    • Mogelijk wordt aan je gevraagd je account te verifiëren met een code die per e-mail of sms is verzonden.
  • Tik op het scherm Dashboard op Geschiedenis
  • Klik rechts naast de gebeurtenis die je wilt beheren.
  • Tik op het pictogram Delen of de knop Verwijderen.
  • Je kunt delen via Facebook, Nextdoor, Neighbors-app, e-mail of sms.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik mijn video via een socialmediakanaal deel?
Wanneer je een video deelt vanuit je Ring-account (app of Ring.com), maakt Ring een kopie van de privévideo en wordt de gedeelde kopie opgeslagen op een persoonlijke en beveiligde Ring-server. De gedeelde video heeft een nieuw gegenereerde URL die je kunt verspreiden via een kanaal naar keuze (bijvoorbeeld sms, e-mail, Facebook, enz.).

Zodra de gedeelde video is gemaakt, kan iedereen die de video ziet deze met de nieuwe, unieke URL-link naar eigen inzicht downloaden, kopiëren of verspreiden.

Opmerking: met Ring kan niemand je video's openen of distribueren. Ook krijg je via Ring geen informatie over hoe of wanneer de gedeelde video's worden geopend. Ring kan de toegang tot gedeelde video's niet intrekken als een derde (zoals een persoon of een socialmediasite) de video heeft gedownload en/of verspreid. Ring kan namens jou geen aanvragen indienen om een video uit het bezit van een derde te verwijderen.

Hoe verwijder ik een video van een gedeelde gebeurtenis?
Je kunt een video van een gedeelde gebeurtenis verwijderen op Ring.com.

Ga als volgt te werk om een video van een gedeelde gebeurtenis te verwijderen:

•  Open een webbrowser op de computer, laptop of tablet.
  • Log in bij je Ring-account op ring.com/account
  • Als je inlogt bij je account op de computer, laptop of tablet, gebruik je hetzelfde e-mailadres en wachtwoord waarmee je ook inlogt bij de Ring-app. Mogelijk wordt aan je gevraagd je account te verifiëren met een code die per e-mail of sms is verzonden.
  • Als je het Ring-wachtwoord niet meer weet, volg je deze instructies om het wachtwoord opnieuw in te stellen
  • Klik op het tabblad Geschiedenis
    • Op de computer, laptop of tablet bevindt het tabblad Geschiedenis zich op de navigatiebalk bovenaan het scherm.
    • In een mobiele webbrowser vind je het tabblad Geschiedenis in het menu linksboven op de pagina (drie regels) nadat je bent ingelogd.
    • Klik op de pagina Geschiedenis op Gebeurtenissen filteren
  • Klik op het filter Gedeeld onder Gedeelde gebeurtenissen.
  • Klik op de blauwe knop Gebeurtenissen filteren.
    • Als je al gedeelde video's hebt, worden deze weergegeven in de lijst met gefilterde gebeurtenissen.
    • Naast een video van een gedeelde gebeurtenis staat een blauw pijlpictogram.
  • Klik op Gebeurtenissen beheren
  • Selecteer de video van de gedeelde gebeurtenis die je wilt beheren.
  • Klik op de knop Verwijderen
  • Volg de aanwijzingen om het delen van de video ongedaan te maken.
    • Als een privéversie van de video van de gedeelde gebeurtenis niet handmatig is verwijderd of nog steeds binnen de opslagperiode van het Ring Protect Plan valt, wordt aan je gevraagd of je ook de privéversie van de video wilt verwijderen.
    • Nadat je het delen van de video van een gedeelde gebeurtenis ongedaan hebt gemaakt, de privévideo hebt verwijderd of beide, wordt  er een bericht weergegeven waarin de acties worden bevestigd.

Ik heb het delen van mijn video ongedaan gemaakt, maar ik zie hem nog steeds op internet (bijvoorbeeld op een socialmediasite). Hoe kan dit?
Als je het delen van een gedeelde video ongedaan maakt, worden alleen de oorspronkelijke link en de kopie van de video die is opgeslagen in de map met gedeelde video's op Ring verwijderd. Als je het delen van een gedeelde video ongedaan maakt, worden er geen kopieën van de video verwijderd op social media of uit opnieuw gedeelde berichten op social media. Ook worden door andere gebruikers gedownloade kopieën niet verwijderd.

Opmerking: met Ring kan niemand je video's openen of distribueren. Ook krijg je via Ring geen informatie over hoe of wanneer de gedeelde video's worden geopend. Ring kan de toegang tot gedeelde video's niet intrekken als een derde (zoals een persoon of een socialmediasite) de video heeft gedownload en/of verspreid. Ring kan namens jou geen aanvragen indienen om een video uit het bezit van een derde te verwijderen.

Als ik het delen van een video ongedaan maak, kan ik deze dan opnieuw delen?
Ja. Als je het delen van een video ongedaan maakt en de privévideo nog steeds beschikbaar is in de videogeschiedenis, kun je deze opnieuw delen.

Kunnen mijn gedeelde gebruikers het delen van een video ongedaan maken?
Gedeelde gebruikers kunnen het delen van een video die is gedeeld door een accounteigenaar niet ongedaan maken.

Wat is het verschil tussen Beheer van gedeelde video's voor accounteigenaren en gedeelde gebruikers?
Accounteigenaren en gedeelde gebruikers kunnen elk hun eigen gedeelde gebeurtenissen beheren. Zowel gedeelde gebruikers als accounteigenaren kunnen alleen het delen van door henzelf gedeelde video's ongedaan maken.