Geavanceerde Bewegingsdetectie in Ring Apparaten

Ring-apparaten maken gebruik van bewegingsdetectietechnologie die wordt geactiveerd wanneer er binnen een bepaalde afstand van je apparaat beweging wordt gedetecteerd. Zodra er beweging is gedetecteerd, ontvang je standaard een melding in de Ring-app en begint je apparaat met opnemen.

Geavanceerde bewegingsdetectie

Alle Ring-apparaten maken gebruik van geavanceerde bewegingsdetectie, inclusief de modus 'Alleen mensen'. Deze functie maakt onderscheid tussen mensen en andere objecten of dieren. Hiermee zou je apparaat alleen een melding moeten geven wanneer een persoon binnen het bereik van het apparaat wordt gedetecteerd. Zo ontvang je dus minder ongewenste meldingen, over bijvoorbeeld voorbijrijdende auto's of huisdieren die in beeld komen.

Op apparaten die op een accu werken kun je ook het aantal ongewenste meldingen van de Ring-app verminderen door de functie Bewegingsverificatie in te schakelen. Meer informatie over Bewegingsverificatie vind je hier.

Zones voor bewegingsdetectie in de Ring-app

Met zones voor bewegingsdetectie kun je een specifiek gebied definiëren dat het Ring-apparaat in de gaten moet houden. Alles buiten dat gebied wordt dan genegeerd. Door zones voor bewegingsdetectie te selecteren die het Ring-apparaat in de gaten moet houden, kun je het betreffende gebied effectief in de gaten houden en beperk je het aantal 'valse' bewegingsmeldingen (bijvoorbeeld door langsrijdende auto's).

Er zijn twee soorten zones voor bewegingsdetectie, afhankelijk van of je Ring-apparaat op een accu werkt of bekabeld is. Het gaat dan om aanpasbare en personaliseerbare zones voor bewegingsdetectie.

Aanpasbare soorten zones voor bewegingsdetectie (voor apparaten op een accu):

Deze functie is ingeschakeld op alle Ring-apparaten die op een accu werken en maakt gebruik van passieve infraroodsensoren (PIR-sensoren) om beweging te detecteren. Je kunt zelf de gevoeligheid van je bewegingssensoren aanpassen, zodat je alleen meldingen ontvangt over bewegingen die je belangrijk vindt.

Aanpasbare zones voor bewegingsdetectie werken als volgt: bezoekers worden geïdentificeerd op basis van een temperatuurwisseling. Bij detectie van een dergelijke wisseling ontvang je hierover een melding op je apparaat. Gelukkig kun je in de Ring-app het bereik en de gevoeligheid van de sensoren instellen. Dit systeem is bovendien geoptimaliseerd voor een laag energieverbruik om de accu te sparen.

Elke sensor detecteert iets meer dan een derde van het totale dekkingsgebied, zoals te zien is in de onderstaande afbeelding:

De volgende apparaten zijn uitgerust met aanpasbare zones voor bewegingsdetectie:

• Ring Video Doorbell
  • Ring Video Doorbell 2
  • Ring Video Doorbell 3 en 3 Plus
  • Ring Door View Cam
  • Ring Stick Up Cam Battery en Plug-In
  • Ring Spotlight Cam Battery

Personaliseerbare zones voor bewegingsdetectie (voor bekabelde apparaten)

Alle bekabelde Ring-producten zijn voorzien van personaliseerbare zones voor bewegingsdetectie, waardoor er meer functies beschikbaar zijn en de gebruiker meer instellingen naar eigen voorkeur kan configureren.

Met de personalisatie-opties van dit systeem kun je in de cameraweergave maximaal drie zones voor bewegingsdetectie instellen. Met deze zones voor bewegingsdetectie kun je een specifiek gebied vaststellen dat door je Ring wordt gedekt. Alles buiten dat gebied wordt genegeerd.

Door zones voor bewegingsdetectie aan te geven, worden vaak gebruikte gebieden zoals openbare paden en wegen uitgesloten van detectie. Zo wordt het aantal 'valse' bewegingsmeldingen (zoals auto's die voorbijrijden) beperkt en de effectiviteit van het Ring-apparaat aanzienlijk verhoogd.

De onderstaande afbeelding laat zien hoe aangepaste bereiken voor bewegingsdetectie kunnen worden getekend en geselecteerd.

De volgende apparaten zijn uitgerust met personaliseerbare zones voor bewegingsdetectie:

• Video Doorbell Elite
  • Video Doorbell Pro
  • Stick Up Cam Wired
  • Stick Up Cam Elite
  • Indoor Cam
  • Floodlight Cam
  • Spotlight Cam Wired

Mijn zones voor bewegingsdetectie zijn actief, maar ik ontvang geen meldingen. Wat moet ik doen?

Volg onderstaande stappen als je geen meldingen ontvangt voor je zones voor bewegingsdetectie:

• Controleer of de camera beweging detecteert.
    • Bekijk de 'Eerdere gebeurtenissen' op het dashboard om te controleren of er een opname is gemaakt op het moment van de beweging.
  • Als er geen opname is, betekent dat dat het Ring-apparaat op dat moment geen gebeurtenis heeft waargenomen.
    • Controleer de bewegingsinstellingen aan de hand van de bovenstaande stappen en zorg ervoor dat je zones voor bewegingsdetectie correct zijn ingesteld en geoptimaliseerd.
  • Controleer of er geen schema voor bewegingsdetectie actief was op het moment van de gebeurtenis.
    • Als de bewegingsmeldingen zijn uitgeschakeld vanwege een actieve planning voor bewegingsmeldingen, wordt er een klokpictogram weergegeven naast het Ring-apparaat op het dashboard van de Ring-app.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, staat er waarschijnlijk een instelling niet goed op je mobiele apparaat. Volg de onderstaande stappen, afhankelijk van het type apparaat:

Klik hier om problemen met meldingen op een iOS-apparaat op te lossen.

Klik hier om problemen met meldingen op een Android-apparaat op te lossen.

Ik ontvang steeds meldingen van het Ring-apparaat terwijl er niets gebeurt. Wat kan ik doen?

• Controleer de zones voor bewegingsdetectie om te zien of er iets is wat een beweging kan veroorzaken.
  • Is de zone voor bewegingsdetectie van je Ring-apparaat een drukke straat of stoep? Mogelijk moet je een lagere zone instellen om de straat of stoep uit te sluiten.
  • Schakel voor apparaten die op een accu werken de Bewegingsverificatie en modus 'Alleen mensen' in en verlaag de bewegingsgevoeligheid van je apparaat.
  • Stel voor bekabelde apparaten je bewegingsgevoeligheid in op de modus 'Alleen mensen'.