Beveiliging verbeteren met tweestapsverificatie

Het doel van tweestapsverificatie is om je te beschermen tegen onbevoegde aanmeldingen bij je Ring-account.

Als je inlogt bij Ring via de Ring-app, Ring.com of Ring Community ontvang je een eenmalige [numerieke] toegangscode via sms. Deze moet invoeren om in te loggen.

De toegangscode verloopt na 10 minuten. Als je de code niet hebt ontvangen, kun je deze na 60 seconden opnieuw aanvragen met 'Code opnieuw verzenden'.

Als je de mobiele app steeds binnen 30 dagen opnieuw blijft gebruiken, hoef je niet in te loggen met tweestapsverificatie (tenzij je uitlogt of alle geautoriseerde apparaten verwijdert uit het Beveiligingsoverzicht van Ring).

Op de inlogpagina kun je ervoor kiezen de browser te onthouden waarmee je bent aangemeld.

Door je browser te identificeren, hoef je gedurende 30 dagen geen tweestapsverificatie in te voeren.

Ring gebruikt geen e-mail meer als methode om verificatiecodes te verzenden.

Je kunt een verificatie-app gebruiken om je eenmalige toegangscodes op te halen in plaats van sms.

Problemen oplossen

Als je een melding krijgt dat er een fout is opgetreden of dat er een slechte verbinding is tijdens het inloggen bij je Ring-app, komt dit omdat je app een update nodig heeft om goed te blijven werken. Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van de Ring-app.

Bovendien moet je mogelijk de instellingen van het mobiele apparaat bijwerken als je een oudere versie van iOS of Android gebruikt.

iOS 5.12 of ouder

• Mogelijk ontvang je een foutmelding met de tekst: "Uw internetverbinding werkt op dit moment niet. Probeer het nog eens."

Klik op deze link voor instructies over het bijwerken van het iOS-apparaat.

Android 3.12 of ouder

• Mogelijk ontvang je een foutmelding met de tekst: "Er is een fout opgetreden tijdens het uitvoeren van de bewerking. Probeer het later nog eens."

Klik op deze link voor het bijwerken van het Android-apparaat.

Wat is tweestapsverificatie?
Tweestapsverificatie een verplichte, verbeterde beveiligingsfunctie die helpt je account te beveiligen en waarmee je voorkomt dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen tot je Ring-account. Telkens wanneer je inlogt bij je Ring-account ontvang je een zescijferige code om je inlogpoging te verifiëren. Deze eenmalige code moet binnen 10 minuten worden ingevoerd voordat je toegang krijgt tot je Ring-account. Als je al bent ingelogd bij je account, bijvoorbeeld in de Ring-app, wordt je niet gevraagd een code in te voeren. Als je je vanaf een ander apparaat inlogt bij je account, wordt je gevraagd een verificatiecode in te voeren.

We hebben een extra beveiligingsmaatregel voor je toegevoegd en vragen ook van de Gedeelde gebruikers van je account om tweestapsverificatie te gebruiken. Voor de Gedeelde gebruikers van je account geldt hetzelfde toegangsproces met een code. Ze ontvangen een eenmalige code die na 10 minuten verloopt en ze moeten deze invoeren om toegang te krijgen tot het Ring-account.

Jij of je Gedeelde gebruikers kunnen ervoor kiezen om de eenmalige toegangscode te ontvangen via sms of een verificatie-app. Met deze verplichte code controleren we of jij echt degene bent die probeert in te loggen op je account en dat je gedeelde gebruikers ook bevoegd zijn om toegang te krijgen tot de informatie op je Ring-account.

Is deze functie beschikbaar voor elke gebruiker van Ring? Is dit verplicht?
Ja. Elke dat je bij je Ring-account inlogt, wordt je gevraagd een eenmalige zescijferige code in te voeren om de inlogpoging te verifiëren. Dit geldt zowel voor eigenaren van primaire accounts als voor gedeelde gebruikers.

Moet ik dit elke keer doen als ik inlog bij mijn account?
Nee. Als je de mobiele apps steeds 30 dagen blijft gebruiken, hoef je niet in te loggen met tweestapsverificatie (tenzij je uitlogt of alle geautoriseerde apparaten verwijdert).

Kun je je afmelden voor tweestapsverificatie?
Nee.

Is voor de Rapid Ring-app tweestapsverificatie vereist?
Ja. Tweestapsverificatie is verplicht voor alle aanmeldingen op de Rapid Ring-app, Ring.com en de Ring Community.

Wat moet ik doen als ik geen toegang meer heb tot het mobiele apparaat waarmee ik tweestapsverificatie gebruikte?
Als je geen toegang meer hebt tot het mobiele apparaat dat je voor tweestapsverificatie hebt gebruikt, neem dan contact op met onze klantenservice.