Nachtzicht in kleur begrijpen

Wanneer je het Livebeeld 's nachts bekijkt op een Ring-apparaat zonder batterijen, zal je zien dat het beeld in zwart-wit is. Met de schakelaar voor nachtzicht in kleur in de Ring-app kan het Ring-apparaat omgevingslicht gebruiken om een beeld met valse kleuren te maken in Livebeeld.

In dit artikel worden veelgestelde vragen over nachtzicht in kleur beantwoord.

Wat is nachtzicht in kleur?

Bepaalde Ring-apparaten hebben een nachtzichtfunctie waarmee je bij weinig licht door de camera kunt kijken. Met behulp van infraroodlicht kan de camera een zwart-witbeeld maken dat vervolgens naar het Livebeeld in de app wordt verzonden. Door de functie voor nachtzicht in kleur in te schakelen, gebruikt de camera het omgevingslicht dat beschikbaar is om een beeld met "valse kleuren" te maken in het Livebeeld. Hierdoor krijg je meer zicht op wat er in het beeld gebeurt door een vals gevoel van kleurdiepte te creëren.

Color-Night-Mode-1-Off.png  Color-Night-Mode-1-On.png

Color-Night-Mode-2-Off.png Color-Night-Mode-2-On.png

Hoe schakel ik de functie voor nachtzicht in kleur in of uit?

Volg deze instructies om nachtzicht in kleur in of uit te schakelen:

• Open de Ring-app.
  • Tik op het icoontje met de drie stippen linksboven in het scherm om het menu aan de zijkant te openen.
  • Tik op Device Settings (Apparaatinstellingen).
  • Tik op Video Settings (Video-instellingen).
  • Tik op Colour Night Vision (Nachtzicht in kleur).
  • Tik op Enable/Disable colour night vision (Nachtzicht in kleur inschakelen/uitschakelen) om de functie in of uit te schakelen.

Verandert het nachtzicht in kleur het hele beeld in kleur?

Nee. Alleen de delen van het beeld die voldoende verlicht zijn door omgevingslicht, worden gekleurd. Gebieden die te donker zijn om te zien met omgevingslicht, worden nog steeds in zwart-wit weergegeven.

Soms lijkt het alsof voorwerpen die heel dicht bij de camera zijn, minder kleur hebben dan voorwerpen op grotere afstand. Is er iets mis?

Nee. Voorwerpen op kleine afstand van de camera krijgen een veel hogere concentratie infraroodlicht van de camera en kunnen grijs lijken in vergelijking met voorwerpen op grotere afstand waarbij het licht iets is verspreid.

De kleuren in de ingekleurde beelden zien er een beetje vreemd uit. Is dat normaal?

Ja. De kleuren in een ingekleurd beeld zijn niet de ware kleuren van een voorwerp. Het is slechts een benadering op basis van de hoeveelheid licht die door het voorwerp wordt weerkaatst. De kleuren in een ingekleurd beeld zullen dus wat afwijken van de werkelijkheid.

Moet ik de functie voor nachtzicht in kleur gebruiken?

Nee. De functie kan op elk gewenst moment worden uitgeschakeld via de Ring-app.

Welke Ring-apparaten hebben de functie voor nachtzicht in kleur?

De functie voor nachtzicht in kleur is beschikbaar op de volgende apparaten:

• Video Doorbell Pro
  • Video Doorbell Elite
  • Floodlight Cam
  • Spotlight Cam Wired/Mount
  • Stick Up Cam Wired