Installatiehandleiding Ring Video Doorbell Pro

1. De transformator van de Ring Doorbell installeren

2. Bypass aanleggen voor je interne deurbel

3. Je Ring Video Doorbell Pro monteren

4. Je Ring Doorbell instellen via de Ring-app

5. Je Ring Chime instellen

1. De transformator van de Ring Video Doorbell Pro installeren

Om de Ring Video Doorbell Pro van voldoende stroom te voorzien, moet je de bestaande transformator van je deurbel vervangen door de meegeleverde 24 VAC-transformator. Als je hierbij hulp nodig hebt of in een gebied woont waar het illegaal is om iets in je stoppenkast, meterkast of op het verdeelbord te veranderen, huur dan een gekwalificeerde elektricien in. Aangezien de meeste deurbellen niet zijn goedgekeurd voor gebruik met een 24 VAC-transformator, moet je ook een bypass voor je bestaande deurbel aanleggen met behulp van de meegeleverde zekeringsset (zie onderstaande afbeelding).

1.2 De voeding in de zekeringkast uitschakelen

Aangezien je aan het werk gaat met elektriciteitskabels onder hoogspanning, moet je eerst de hoofdstroomschakelaar in de stoppenkast, meterkast of op het verdeelbord uitzetten.

1.3 Bepalen waar de transformator van je huidige deurbel zich bevindt

Je transformator bevindt zich hoogstwaarschijnlijk in je zekeringenkast of op je verdeelbord. Zo niet, zoek dan op andere plekken waar elektrische onderdelen zijn geïnstalleerd. De transformator kan zich ook binnen in je bestaande deurbel bevinden. Vaak vind je al een aanwijzing naar de locatie van de transformator door onder het afdekklepje van je interne deurbel te kijken.

1.4 Je transformator vervangen

Maak de 4 draden van jouw bestaande transformator los en verwijder deze uit je zekeringkast of andere installatielocatie. Sluit deze 4 draden aan op je nieuwe transformator, waarbij je er goed op moet letten dat je de kabels van het stroomnet en de secundaire draden niet omwisselt. Steek de uiteinden van de draden in elke schroefklem, en draai elke klem vast met een kleine kruiskopschroevendraaier. Controleer goed of elke draad stevig zit vastgeklemd, voor een goede verbinding.

2. Bypass aanleggen voor je interne deurbel

Ga naar je interne deurbel en verwijder het afdekklepje. Bestudeer de verbindingen van je deurbel. Het gaat er hierbij om dat je precies die kabels opzoekt die je deurbel van stroom voorzien. Als je een andere deurbel hebt dan de deurbel die hier is afgebeeld, raadpleeg dan de handleiding van je oude deurbel voor richtlijnen.

2.1 De voedingsbron van je deurbel identificeren

In dit voorbeeld zijn de stroomdraden links (0 en 3) de draden die het fysieke mechanisme van de deurbel van stroom voorzien (of, in elektrische termen, de solenoïde of magneetspoel), waardoor de deurbel geluid maakt. Als je van nog dichterbij kijkt, kun je dunne draadjes zien, die van de klemmen 0 en 3 naar de niet-zichtbare solenoïde lopen. Klemmen 1 en 2 daarentegen zijn via een dunne draad rechtstreeks met elkaar verbonden (wat aangeeft dat ze geen stroom leveren aan jouw deurbel).

2.2 De zekeringsset aansluiten

Verwijder de draden die door de solenoïde van je deurbel lopen (in dit voorbeeld ook weer 0 en 3) en maak de uiteinden recht. Steek de draden vervolgens stevig in de Bypass Mode-gaten op de zekeringsset. Het maakt niet uit welke draad je in welk gat steekt.

Zelfs als je je bestaande deurbel niet 'overslaat', moet je de zekeringsset aansluiten om je nieuwe videodeurbel en de transformator te beschermen.

2.3 De afdekkap weer terugplaatsen

Je hebt nu je transformator vervangen en de bedrading van je bestaande deurbel omgeleid. Een geslaagde omleiding (ofwel bypass) zou er ongeveer zo moeten uitzien als in de onderstaande afbeelding. Nu ben je er klaar voor om je Ring Video Doorbell Pro te gaan installeren!

2.4 Bevindt de transformator van je deurbel zich binnenin je interne deurbel?

In sommige gevallen is de transformator van je deurbel in je interne deurbel ingebouwd. In dat geval loopt er netspanning vanuit je zekeringkast rechtstreeks naar de transformator in je deurbel. Als je dit type transformator wilt vervangen, moet je er eerst voor zorgen dat de hoofdstroomschakelaar is uitgeschakeld. Vervolgens moet je de Ring-transformator in je stoppenkast/zekeringkast installeren. Daarna sluit je de netstroom aan op de 240 V-ingangen van de Ring-transformator.

Vervolgens koppel je de draden van de netstroom los die momenteel nog vanuit de zekeringkast naar je deurbel lopen, en sluit je deze aan op de 24 V-uitgangen van de Ring-transformator. Hierdoor krijgen die netstroomdraden een nieuwe functie: je deurbel voorzien van 24 V-voedingsspanning. De uiteindelijke installatie, waarin ook de zekeringsset is opgenomen, zou er moeten uitzien zoals in dit diagram.

3. Je Ring Doorbell Pro monteren

Alles wat je nodig hebt voor de installatie zit in de doos.

Schroevendraaier - gebruik het uiteinde met de kruiskop voor de montageschroeven en gebruik het stervormige uiteinde voor de beveiligingsschroef.

Boorbit en pluggen - gebruik het boortje op een boormachine om gaten te boren voor de (optionele) pluggen als je de deurbel monteert op beton, stucwerk of baksteen.

Montageschroeven - gebruik twee van deze schroeven om de Ring Doorbell te monteren. Gebruik de langere schroeven als je de optionele retrofitmontageset gebruikt voor de montage.

Beveiligingsschroeven - gebruik er hier één van om het voorpaneel vast te zetten.

Draadverlengers en draadmoeren - gebruik deze om de draden van de bestaande deurbel te verlengen (indien nodig).

Retrofit Kit - gebruik deze als je de originele Ring Video Doorbell wilt upgraden, of als aanvullende omlijsting wanneer je je conventionele deurbel vervangt.

3.1 Je bestaande deurbel demonteren

Schroef je bestaande deurbel los van de muur en maak de verbinding van de bedrading los.

3.2 De gaten markeren

Gebruik de Ring Doorbell als sjabloon om de locatie van de twee montagegaten in de muur te markeren.

3.3 Het voorpaneel verwijderen

Om bij de montagegaten te komen, verwijder je eerst als volgt het voorpaneel.

3.4 Pluggen aanbrengen (optioneel)

Als je de deurbel monteert op een harde ondergrond, zoals beton, stucwerk of baksteen, gebruik je het meegeleverde boorbitje om twee gaten in de muur te boren, en druk je de twee meegeleverde pluggen in deze gaten. Als je de deurbel monteert op hout of een gevelplaat, kun je deze stap overslaan.

3.5 De draden aansluiten

Bevestig de draden van je bestaande deurbel in de klemmen op de achterkant van je Ring Doorbell en draai de klemschroeven aan met de Ring-schroevendraaier.

Als de draden van je deurbel te kort zijn, gebruik je de draadverlengers en draadmoeren om deze te verlengen.

3.6 Je Ring Doorbell monteren

Voer de draad terug door het gat in de muur, en bevestig je Ring Doorbell aan de muur met de meegeleverde schroeven.

3.7 De stroomtoevoer in de zekeringkast weer inschakelen

Je bent er bijna! Nadat je de stroomtoevoer weer hebt ingeschakeld, is het nu tijd om je Ring Doorbell in te stellen via de Ring-app.

4. Je Ring Doorbell instellen via de Ring-app

De Ring-app verbindt je Ring Doorbell met je mobiele apparaat waarop iOS of Android is geïnstalleerd, waardoor je altijd je huis in de gaten kunt houden. Zoek naar 'Ring' in de App Store of Play Store, of ga naar ring.com/app om de juiste app automatisch op te zoeken.

4.1 De installatieprocedure uitvoeren via de app

Open de Ring-app en tik op apparaat instellen om de installatieprocedure te starten. Selecteer Ring Video Doorbell Pro in de lijst en volg de instructies in de app.

4.2 Het voorpaneel installeren

Dan is het nu tijd voor de afwerking. Bevestig een van de voorpanelen op je Ring Doorbell. Zet deze goed vast met een beveiligingsschroef, die je aandraait met het stervormige uiteinde van het meegeleverde schroevendraaierbitje.

5. Je Ring Chime installeren

Schuif eerst de meegeleverde verloopstekker die geschikt is voor jouw woongebied (waarschijnlijk de EU) op de achterkant van je Chime totdat je een klik hoort. Steek de Chime dan in een stopcontact. Kies een stopcontact dat zich ergens midden in je woning bevindt, zodat je de Ring-meldingen duidelijk kunt horen.

5.1 Je Chime instellen via de Ring-app

Open de Ring-app en tik vervolgens op apparaat instellen om de installatieprocedure te starten. Selecteer Chime Pro in de lijst en volg de instructies in de app.