Je Ring-apparaat opnieuw verbinden met wifi of je wifinetwerk wijzigen

Volg deze stappen om opnieuw verbinding te maken met wifi in de Ring-app:

1. Tik linksboven op het menupictogram (drie lijnen)
  2. Tik op Apparaten
  3. Selecteer de videodeurbel of beveiligingscamera waarvoor je opnieuw wilt maken met wifi
  4. Tik op Apparaatstatus
  5. Tik op Opnieuw verbinden met wifi of Wifinetwerk wijzigen

Let op: als je apparaat verbinding heeft met wifi, kun je terug naar het dashboardscherm om de Signaalsterkte van de wifiontvangst te zien onder Netwerk.

Als het apparaat voortdurend de verbinding met wifi verbreekt of als je vaak een zwak signaal hebt, en je router zich achter een bank of in een kast bevindt, verplaats je de router.

wifinoise_couch.gif wifinoise_closet.gif
Haal de router achter de bank vandaan Haal de router uit de kast

Opnieuw verbinding maken met een Ring Chime Pro-netwerk

De Ring Chime Pro werkt als een wifiversterker en als een interne deurbel. Wanneer je opnieuw verbinding maakt met een apparaat dat geen wifiverbinding heeft, kun je verbinding maken met het Chime Pro-netwerk in plaats van je wifinetwerk in je woning te selecteren.

De voeding controleren

Als het apparaat op batterijen werkt, controleer je of de batterij leeg is.

• Open de Ring-app en tik op het menupictogram (drie lijnen) linksboven in het scherm
  • Ga naar Apparaten in de lijst aan de linkerkant van het scherm
  • Tik op Apparaten
  • Selecteer het apparaat dat je wilt controleren
  • Tik op Apparaatstatus onder in het scherm
  • Kijk bij Voedingsstatus om de batterijlading te controleren

Als het om een apparaat met vaste bedrading en zonder batterij gaat, controleer je in het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app of het apparaat wel stroom ontvangt.

• Open de Ring-app en tik op het menupictogram (drie lijnen) linksboven in het scherm
  • Ga naar Apparaten in de lijst aan de linkerkant van het scherm
  • Tik op Apparaten
  • Selecteer het apparaat dat je wilt controleren
  • Tik op Apparaatstatus onder in het scherm
  • Kijk bij Voedingsstatus om de voeding te controleren

Let op: Je kunt ook proberen om je router opnieuw op te starten door de stekker gedurende 30 seconden uit het stopcontact te halen en de router vervolgens weer aan te sluiten.

Andere oorzaken voor geen verbinding of een verbroken wifiverbinding

• Je router bevindt zich achter meubilair of in een kast.
    • De naam en/of het wachtwoord van het wifinetwerk is veranderd.
    • Je bent van een 2.4 GHz-netwerk overgestapt op een 5 GHz-netwerk en het Ring-apparaat kan het 5 GHz-netwerk niet 'vinden' doordat het niet compatibel is met 5 GHz. Maak in dat geval verbinding met een 2.4 GHz-netwerk.
      • Aan het einde van dit artikel vind je een lijst met Ring-apparaten die compatibel zijn met 5 GHz.
    • Het wachtwoord van het wifinetwerk bevat speciale tekens of symbolen, zoals een hekje (#) of uitroepteken (!). Je kunt je internetprovider raadplegen om het wachtwoord te wijzigen en het speciale teken te verwijderen.
    • Misschien is er een draadje los. Controleer nadat je de stroom tijdelijk hebt uitgeschakeld of alle draden die het apparaat binnenkomen goed vastzitten.
    • Controleer de meterkast. Misschien is er een zekering doorgebrand en moet je het apparaat bij de stoppenkast resetten.
    • Als een apparaat (zoals een Floodlight Cam) is aangesloten op een lichtschakelaar of een timer, moet je ervoor zorgen dat de schakelaar op 'aan' staat en dat de timer naar behoren werkt.

Ring-apparaten die compatibel zijn met 5 GHz-netwerken

Als je wilt weten welk Ring-apparaat je hebt, kun je dit opzoeken in de Ring-app.

Videodeurbellen en beveiligingscamera's die niet in de volgende lijst staan, moeten worden aangesloten op een 2,4 GHz-netwerk.

Videodeurbellen

• Ring Video Doorbell 3
  • Ring Video Doorbell 3 Plus
  • Ring Video Doorbell 4
  • Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Pro 2
  • Ring Video Doorbell Elite

Beveiligingscamera's

• Floodlight Cam Wired
  • Floodlight Cam Wired Pro

Mocht je nog steeds problemen ondervinden met wifi, neem dan contact op met de klantenservice.