Je Ring-apparaat opnieuw met wifi verbinden of je wifinetwerk wijzigen

Als de wifiverbinding met je Ring-apparaat wordt verbroken, kun je de verbinding meestal eenvoudig herstellen via de Ring-app.

Er zijn twee belangrijke oorzaken waardoor een Ring-apparaat offline kan gaan. Ofwel het apparaat heeft voedingsproblemen, ofwel er is iets met je netwerk aan de hand.

• Voedingsproblemen
    • Bij een apparaat op batterijen kan dit betekenen dat de batterij van het apparaat bijna of helemaal leeg is.
    • Bij een apparaat op netstroom kan dit betekenen dat het apparaat tijdelijk geen stroom meer krijgt.
  • Netwerkproblemen
    • Er kan een stroompiek of een stroomonderbreking zijn geweest en je apparaat maakt niet opnieuw verbinding.
    • De internetverbinding werkt niet goed.
    • Het wachtwoord van het wifinetwerk is mogelijk gewijzigd.

Stappen om het probleem op te lossen

Controleer de Ring-app

Je kunt handmatig je Ring-apparaat weer verbinding met het wifinetwerk laten maken door deze stappen te volgen:

• Open de Ring-app en tik op de drie lijnen linksboven in het scherm.
  • Ga naar Apparaten in de lijst aan de linkerkant van het scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Selecteer het apparaat (camera, deurbel, enzovoort) dat opnieuw verbinding met wifi moet maken.
    • Gebruik hetzelfde proces om verbinding te maken met een ander wifinetwerk.
    • Gebruik hetzelfde proces om meerdere Ring-apparaten opnieuw verbinding met wifi te laten maken.
  • Tik op Apparaatstatus onder aan het scherm.
  • Tik op Opnieuw verbinden met wifi of Wifinetwerk wijzigen.

Opmerking: als je apparaat verbinding met wifi heeft, kun je naar dit scherm terugkeren om de Signaalsterkte van de wifiontvangst te zien onder Netwerk

Klik hier voor meer informatie over signaalsterkte.

Controleer de voeding van het apparaat

Als het apparaat op batterijen werkt, controleer je of de batterij leeg is.

• Open de Ring-app en tik op de drie lijnen linksboven in het scherm.
  • Ga naar Apparaten in de lijst aan de linkerkant van het scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Selecteer het apparaat (camera, deurbel, enzovoort) dat je wilt controleren.
  • Tik op Apparaatstatus onder aan het scherm.
  • Kijk bij Voedingsstatus om de batterijlading te controleren.

Als het om een apparaat met vaste bedrading en zonder batterij gaat, controleer je in het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app of het apparaat wel stroom ontvangt.

• Open de Ring-app en tik op de drie lijnen linksboven in het scherm.
  • Ga naar Apparaten in de lijst aan de linkerkant van het scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Selecteer het apparaat (camera, deurbel, enzovoort) dat je wilt controleren.
  • Tik op Apparaatstatus onder aan het scherm.
  • Kijk bij Voedingsstatus om de voeding te controleren.

Opmerking: een andere simpele stap om het probleem op te lossen is je router opnieuw opstarten. Trek hiervoor de stekker uit de router, wacht 30 seconden en stop de stekker vervolgens er weer in.

Andere oorzaken van geen of een verbroken wifiverbinding

• De naam en/of het wachtwoord van het wifinetwerk is veranderd.
    • Je bent van een 2.4 GHz-netwerk overgestapt op een 5 GHz-netwerk en het Ring-apparaat kan het 5 GHz-netwerk niet 'vinden' doordat het niet compatibel is met 5 GHz. Maak in dat geval verbinding met een 2.4 GHz-netwerk.
    • Het wachtwoord van het wifinetwerk bevat speciale tekens of symbolen, zoals een hekje (#) of uitroepteken (!). Je kunt je internetprovider raadplegen om het wachtwoord te wijzigen in een wachtwoord zonder het speciale teken.
    • Misschien is er een draadje los. Controleer nadat je de stroom tijdelijk hebt uitgeschakeld of alle draden die het apparaat binnenkomen goed vastzitten.
    • Controleer de meterkast. Misschien is er een zekering doorgebrand en moet je het apparaat bij de stoppenkast resetten
    • Als je een apparaat (zoals een Floodlight Cam) hebt aangesloten op een lichtschakelaar of een timer, moet je ervoor zorgen dat de schakelaar op 'aan' staat en dat de timer naar behoren werkt.

Mocht je nog steeds problemen ondervinden, neem dan contact op met de klantenservice van Ring.