De Stick Up Cam Elite in de Ring-app configureren

De Ring Stick Up Cam Elite in de Ring-app configureren is een fluitje van een cent. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar “Ring.”
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

Stap twee - maak je eigen account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer "Create Account" (account aanmaken).
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

Stap drie - Tik op 'Set Up a Device' (Een apparaat instellen)

Tik op 'Een apparaat configureren' en selecteer de beveiligingscamera's.

Stap vier - Scan de QR-code of MAC ID-barcode op je Ring-apparaat

De QR-code en MAC ID-streepjescode vind je onder de onderste klep van de Stick Up Cam Elite.

• Richt de camera van je smartphone op de QR-code of MAC ID-streepjescode op de achterkant van de Stick Up Cam.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.
  • Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, boven aan het scherm.
  • Nadat de code is herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) of een groene streep (MAC ID-streepjescode), en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Let op: als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code of MAC ID-streepjescode, kun je 'Instellen zonder scannen' selecteren en vervolgens 'Stick Up Cam Elite' om met de installatieprocedure verder te gaan.

Stap vijf - Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Stick Up Cam niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap zes - kiezen waar de Stick Up Cam wordt geïnstalleerd

Selecteer 'Indoors' (Binnen) of 'Outdoors' (Buiten), afhankelijk van waar de Stick Up Cam zal worden geplaatst.

Als je voor binnen kiest, selecteer dan of de Stick Up Cam al dan niet naar een raam wijst.

Stap zeven - het apparaat een naam geven

Selecteer een specifieke naam voor de Stick Up Cam Elite om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst “Custom...” te selecteren.

Stap acht - selecteren hoe de Stick Up Cam van stroom wordt voorzien

U kunt de Stick Up Cam van stroom voorzien door deze aan te sluiten op een Ethernet-poort die voeding levert via Power over Ethernet (PoE).

Voor het gebruik van PoE is een speciaal type Ethernet-switch of een speciale PoE-voeding vereist, zoals de Ring PoE-adapter.

Klik hier voor meer informatie over Power over Ethernet.

Stap negen - de Stick Up Cam Elite in de instelmodus zetten

De Stick Up Cam schakelt over naar de instelmodus nadat deze is aangesloten. Als het lampje op de voorkant van de Stick Up Cam blauw begint te knipperen, tik dan op 'Het lampje knippert' in de Ring-app om door te gaan naar de volgende stap.

Als de Stick Up Cam na het inschakelen niet automatisch naar de instelmodus overschakelt, druk dan kort op de oranje knop onder de onderste klep van de Stick Up Cam Elite.

Stap tien - selecteren hoe de Stick Up Cam verbinding maakt met het internet

De Stick Up Cam kan op twee manieren verbinding maken met internet:

• Ethernet
  • Wifi

Voor het aansluiten van de Stick Up Cam via ethernet heb je een ethernetkabel en een werkende ethernetpoort nodig.

• Als de Stick Up Cam van stroom wordt voorzien via Power Over Ethernet, kan het apparaat deze verbinding gebruiken om verbinding te maken met internet.
  • Als de Stick Up Cam via USB van stroom wordt voorzien, kan ethernet nog steeds worden gebruikt om het apparaat met internet te verbinden door de Stick Up Cam ook aan te sluiten op ethernet.

Als geen ethernetverbinding aanwezig is of wanneer je liever verbinding maakt met je eigen wifi, selecteer dan 'Wifi' in de Ring-app.

Stap elf - verbinden met het Ring-apparaat

iOS: tik op 'Join' als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifinetwerk van Ring, of als je in stap vier hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar 'Instellingen' en tik op 'Wi-Fi'.
    • Bij Android moet je mogelijk naar 'Verbindingen' navigeren en dan naar 'Wi-Fi'.
  • Selecteer het wifi-netwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • “Ring-” gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • “Ring Setup” gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je 'Instellingen' en ga je terug naar de Ring-app.

Stap twaalf - de Stick Up Cam met wifi verbinden

Als ethernet wordt gebruikt om de Stick Up Cam met het internet te verbinden, kan deze stap worden overgeslagen en ga je verder met Stap dertien.

Als wifi wordt gebruikt om de Stick Up Cam met het internet te verbinden, volg dan de onderstaande stappen:

Zorg ervoor dat je het wifiwachtwoord bij de hand hebt.

• Selecteer het wifi-netwerk.
    • Als er meerdere wifi-netwerken zijn, kies tijdens de installatie dan het netwerk dat het dichtst bij de Stick Up Cam zit.
  • Voer het wifi-wachtwoord in en druk op “Continue”.

Let op: nadat er verbinding met het internet is gemaakt, kan de Stick Up Cam de interne software updaten. Tijdens een update knippert het lampje aan de voorkant van het apparaat blauw. Wanneer het blauwe lampje stopt met knipperen, kun je op 'Doorgaan' tikken in de Ring-app en de Stick Up Cam gebruiken.

Stap dertien - het apparaat testen

Wanneer de Stick Up Cam is bijgewerkt en ingesteld, configureer je de bewegingszones van de Stick Up Cam en open livebeeld om de camera te testen.