Je waarschuwingsmeldingen verbeteren met Persoonsdetectie

Gebruikers met een abonnement op Ring Protect Plus of Basic kunnen meldingen verfijnen tot alleen meldingen die door personen worden geactiveerd. Deze Persoonsdetectie is een verfijningsinstelling voor bewegingsmeldingen in je Ring-app. In dit artikel vind je alle nodige informatie over de Persoonsdetectie.

Wat is de Persoonsdetectie?

De Persoonsdetectie is een speciale instelling waarmee de Ring-app alleen een melding geeft wanneer het Ring-apparaat bewegingen van personen detecteert. Alle geldige bewegingsgebeurtenissen blijven door het Ring-apparaat worden vastgelegd, maar de Persoonsdetectie kan het aantal meldingen dat je krijgt terugbrengen tot alleen die welke door mensen worden veroorzaakt.

Let op: er zijn enkele verschillen in functionaliteit met betrekking tot Persoonsdetectie tussen de verschillende apparaten:

• Apparaten op batterijen: als je de Persoonsdetectie inschakelt, legt het apparaat alle gebeurtenissen vast, maar geeft het in principe alleen een melding wanneer een mens wordt gedetecteerd.
  • Apparaten met vaste bedrading: als je de Persoonsdetectie inschakelt, legt het apparaat alleen gebeurtenissen vast die betrekking hebben op mensen en geeft het alleen daar een melding van.

Let op: soms kunnen in de Persoonsdetectie lichtreflecties, zoals van een buitenraam, bewegingsdetectie activeren. Als je veel foutieve meldingen krijgt, is het goed om te kijken of er spiegelende oppervlakken zijn die misschien licht op het apparaat schijnen. Je kunt echter ook de Persoonsdetectie uitschakelen.

Heeft iedereen toegang tot de Persoonsdetectie?

Nee. De Persoonsdetectie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een abonnement op Ring Protect Plus of Ring Protect Basic, of die voor 30 september 2019 een van de volgende Ring-apparaten met vaste bedrading hebben geïnstalleerd:

• Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Elite
  • Stick Up Cam Elite
  • Floodlight Cam
  • Spotlight Cam Wired
  • Spotlight Cam Mount

De Persoonsdetectie is ook beschikbaar gedurende de evaluatieperiode van 30 dagen die begint wanneer een apparaat voor het eerst wordt geactiveerd. Na die periode is voor deze functie een abonnement op Ring Protect vereist.

Wat is een Ring Protect-abonnement?

Ring Protect is een optioneel abonnement voor het bewaken en opnemen van video's voor Ring-apparaten. Met Ring Protect Plus profiteer je van betaalbare, doorlopende bewaking van je Ring Alarm-systeem en kun je Ring-video's bewaren. Zo kun je op je gemak meldingen bekijken, zelfs als je er één mist, en is je huis altijd beveiligd.

Klik hier voor meer informatie over het Ring Protect-abonnement.

Hoe schakel ik de Persoonsdetectie in?

De manier waarop de Persoonsdetectie wordt ingeschakeld wijkt voor apparaten met een batterij iets af van die voor apparaten met vaste bedrading.

Bij apparaten met een batterij:

• Open de Ring-app op je mobiele apparaat.
  • Tik op het apparaat dat je wilt aanpassen.
  • Tik op Slimme meldingen.
  • Tik op Persoonsdetectie.
  • Tik op de schakelaar Persoonsdetectie om de functie in te schakelen

Bij apparaten met een externe stroomtoevoer:

• Open de Ring-app op je mobiele apparaat.
  • Tik op het apparaat dat je wilt aanpassen.
  • Tik op Apparaatinstellingen.
  • Tik op Bewegingsinstellingen.
  • Tik op  Persoonsdetectie.
  • Tik op de schakelaar Persoonsdetectieom de functie in te schakelen