Je Ring Stick Up Cam Plug-In in de Ring-app configureren

De Ring Stick Up Cam Plug-In in de Ring-app configureren is een fluitje van een cent. Blader omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - Sluit de Ring Stick Up Cam Plug-In aan

Sluit het meegeleverde netsnoer voor binnen en buiten aan op de Stick Up Cam en sluit het vervolgens aan op een gewoon stopcontact.

Stap twee - Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op het mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar “Ring.”
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op je mobiele apparaat.

Stap drie - Maak je eigen account aan of log in op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer "Create Account" (account aanmaken).
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

Stap vier - Tik op 'Set Up a Device' (Een apparaat instellen)

Tik op 'Een apparaat configureren' en selecteer de beveiligingscamera's.

Stap vijf - Scan de QR-code of MAC ID-barcode op het Ring-apparaat

De QR-code vind je aan de binnenkant van de verwijderbare batterijkap van je Stick Up Cam Plug-In.

• Richt de camera van je smartphone op de QR-code of MAC ID-streepjescode op de achterkant van de Stick Up Cam.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.

• Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, boven aan het scherm.
  • Zodra de code wordt herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) of een groene lijn (MAC ID-streepjescode), en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Let op: als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code of MAC ID-streepjescode, kun je 'Instellen zonder scannen' selecteren en vervolgens 'Stick Up Cam Plug-in' om met de installatieprocedure verder te gaan.

Stap zes - Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt je telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Stick Up Cam niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap zeven - Kiezen waar de Stick Up Cam wordt geïnstalleerd

Selecteer 'Indoors' (Binnen) of 'Outdoors' (Buiten), afhankelijk van waar de Stick Up Cam zal worden geplaatst.

Als je voor binnen kiest, selecteer dan of de Stick Up Cam al dan niet naar een raam wijst.

Stap acht - Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Stick Up Cam Plug-in om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in je account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst “Custom...” te selecteren.

Stap negen - Maak verbinding met het Ring-apparaat

iOS: tik op 'Join' als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifinetwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het Wi-Fi-netwerk van Ring, of als je in stap vijf hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar 'Instellingen' en tik op 'Wi-Fi'.
    • Bij Android moet je mogelijk naar 'Verbindingen' navigeren en dan naar 'Wi-Fi'.
  • Selecteer het wifi-netwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • “Ring-” gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • “Ring Setup” gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je 'Instellingen' en ga je terug naar de Ring-app.

Stap tien - Verbind de Stick Up Cam Plug-In met wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en je het wachtwoord van het wifi-netwerk bij de hand hebt.

• Selecteer het wifi-netwerk.
    • Als er meerdere wifi-netwerken zijn, kies tijdens de installatie dan het netwerk dat het dichtst bij de Stick Up Cam zit.
  • Voer het wifi-wachtwoord in en druk op “Continue”.

Let op: nadat er verbinding met het wifinetwerk is gemaakt, kan de Stick Up Cam zijn interne software updaten. Tijdens een update knippert het lampje aan de voorkant van het apparaat blauw. Wanneer het blauwe lampje stopt met knipperen, kun je op 'Doorgaan' tikken in de Ring-app en de Stick Up Cam gebruiken.

Stap elf - Test het apparaat

Wanneer de Stick Up Cam Plug-In is bijgewerkt en ingesteld, configureer je de bewegingszones van de Stick Up Cam en open livebeeld om de camera te testen.

Klik hier voor instructies over het fysiek installeren van de Stick Up Cam Plug-in.