Wanneer worden mijn video's door Ring opgenomen of opgeslagen?

Als je geen Ring Protect Plan hebt, neemt Ring je video's niet op en slaat deze niet op, maar kun je wel de live videostream van je apparaat bekijken.

Als je een Ring Protect Plan hebt, worden (ook bij een proefabonnement) video's opgenomen en opgeslagen wanneer beweging wordt gedetecteerd door je apparaat (inclusief apparaten gekoppeld aan camera's zoals de bewegingsdetector van een alarmsysteem), de knop van de videodeurbel wordt ingedrukt of wanneer je de live videostream van je apparaat (Livebeeld) start. De video-opnamen in het account worden bij het verlopen van de toepasselijke opslagtermijn van het Ring Protect Plan automatisch gewist. Bekijk hier meer informatie over de video-opslagtermijnen van Ring.

Hoe krijg ik toegang tot mijn video-opnamen en hoe kan ik ze wissen?

Als je op een Ring Protect Plan (inclusief proefabonnement) bent geabonneerd, kun je opgeslagen opnamen afzonderlijk of allemaal tegelijk zien, downloaden, of handmatig wissen in de Ring-app - of door in te loggen op je Ring.com-account. De video-opnamen in het account worden bij het verlopen van de toepasselijke opslagtermijn van het Ring Protect Plan automatisch gewist. Bekijk hier meer informatie over de video-opslagtermijnen van Ring.

Opmerking: als je geen Ring Protect Plan hebt, worden de opnamen niet opgeslagen. Als je een Ring Protect Plan aanschaft, krijg je geen toegang tot opnamen van voordat het plan van kracht wordt.

Als je niet op een Ring Protect Plan bent geabonneerd, worden de onbewerkte videobestanden automatisch gewist, tenzij je de video op de Neighbors App hebt geplaatst terwijl de livebeeld-gebeurtenis plaatsvond.

Hoe veilig zijn mijn video-opnamen?

We hebben maatregelen getroffen om Ring-apparaten te beveiligen tegen onbevoegde toegang. Onder deze maatregelen vallen het voorkomen van de installatie van applicaties van derden op het apparaat, rigoureuze veiligheidscontroles, veilige software-ontwikkelingsvereisten, en versleuteling van de communicatie tussen Ring-apparaten en diensten als AWS-servers. Ring beveiligt videobestanden tijdens het transport en slaat ze op veilige AWS-servers op. We gebruiken een combinatie van AES-versleuteling (Advanced Encryption Standard) en TLS (Transport Layer Security) om dataverkeer tussen de Ring-apparaten en AWS te beveiligen, en we versleutelen het dataverkeer tussen Ring-apparaten onderling met AES, TLS en SRTP (Secure Real Time Protocol).

Wie kan mijn video-opnamen bekijken?

Niemand kan je video-opnamen bekijken, tenzij jij dit zelf toestaat of de video's deelt.  Je kunt gebruikers aan je account toevoegen, die vervolgens video-opnamen in het account kunnen bekijken en downloaden.  Je kunt video-opnamen ook via sms of e-mail delen door een gedeelde link naar de opname te maken. Als je een gedeelde link maakt, kan de video-opname worden bekeken en gedownload door iedereen die de unieke link heeft.  Je kunt de video's ook openbaar maken door ze op internet te posten (zoals ook op de openbare socialemedia-app Neighbors by Ring).

Als ik de hulp van Ring inroep om problemen op te lossen op mijn apparaat of met mijn video-opnamen, kan Ring mijn opnamen dan zien?

Als je op een probleem stuit met het apparaat of de opnamen, kun je de hulp inroepen van de klantenservice van Ring.  Afhankelijk van het probleem, kan het zijn dat ze toestemming vragen om de opnamen te bekijken om het probleem te kunnen oplossen.  Jij hebt dan de keuze om Ring beperkte en tijdelijke toegang tot de video-opnamen te geven, enkel met het doel om het probleem op te lossen. Deze video-opnamen worden voor geen enkel ander doel door Ring bekeken, gedeeld of gebruikt.

Bekijkt Ring opnamen voor onderzoeks- en ontwikkelingsdoeleinden?

Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam bekijkt een klein aantal video-opnamen om de producten, diensten en technologie te kunnen verbeteren. Deze video-opnamen zijn ofwel afkomstig van klanten die de opnamen openbaar hebben gemaakt (door ze op de Neighbors-app of elders op internet te plaatsen) of van klanten, teamleden en hun vrienden en familie die ons daarvoor uitdrukkelijk toestemming hebben gegeven (die ze op elk moment kunnen intrekken).

Deelt Ring video-opnamen met derden?

Wij verkopen onze video-opnamen niet. Wij delen video-opnamen alleen met derden in navolging van onze privacyverklaring

In geval van gerechtelijke procedures of een verzoek van overheidsorganen, maken wij geen video-opnamen toegankelijk zonder toestemming van de klant, tenzij dit noodzakelijk is om aan de wet te voldoen, of, in het geval van een verzoek van de overheid, bij een noodgeval waar een risico op overlijden of ernstig letsel bestaat. Wij maken vanzelfsprekend bezwaar tegen buitensporige of anderszins ongepaste verzoeken.

Zie onze privacyverklaring voor meer informatie.

Kunnen teamleden van Ring mijn livestream activeren en bekijken?

Nee. Teamleden van Ring kunnen geen livestreams vanaf je Ring-apparaat activeren of bekijken.