Eigendom van een Ring-apparaat

Een van de manieren waarop Ring-apparaten zorgen voor veiligheid is vanuit het concept ˈeigendomˈ. ˈEigendomˈ heeft in deze context een zeer specifieke betekenis. Het verwijst naar het eerste Ring-account dat is gebruikt om het apparaat te configureren. Zodra dat is gebeurd, is het apparaat ˈeigendomˈ van dat account en kan het eigendom niet worden overgedragen zonder toestemming van de eigenaar.

De rest van dit artikel helpt je inzicht te krijgen in het concept van eigendom van apparaten en hoe je apparaten kunt overdragen.

Informatie over gedeelde gebruikers of gastgebruikers

Wat zijn gedeelde gebruikers of gastgebruikers?

Een gedeelde gebruiker of gastgebruiker is iemand aan wie de eigenaar van het apparaat toegang wil geven tot dat apparaat. Een gedeelde gebruiker kan de systeeminstellingen of accountgegevens niet wijzigen, maar kan camera's bekijken en video's bekijken en delen (de eigenaar kan toegang tot bepaalde camera's geven of ontzeggen). Als je een Ring Alarm-systeem hebt, kan de gedeelde gebruiker het Ring Alarm-systeem in- en uitschakelen en elk slot openen als de eigenaar die gebruiker hiervoor toestemming heeft gegeven.

Een gastgebruiker kan met behulp van een pincode het Ring Alarm-systeem in- en uitschakelen en elk slot openen waarvoor hij van de eigenaar toestemming heeft gekregen.

Klik hier voor meer informatie over gebruikers en rollen.

Moet ik contact opnemen met Ring om een gedeelde gebruiker of gastgebruiker te worden?

Nee. De klantenservice van Ring kan de gebruikersstatus niet wijzigen of aan iemand de status van gedeelde gebruiker of gastgebruiker toewijzen. Als je een gedeelde gebruiker of gastgebruiker wilt worden, moet je contact opnemen met de eigenaar van het apparaat.

Ik ben een gedeelde gebruiker op een apparaat en wil mijn status upgraden naar eigenaar. Hoe doe ik dat?

Als je eigenaar wilt worden van het apparaat, moet de oorspronkelijke eigenaar het apparaat eerst uit zijn of haar account verwijderen voordat je het apparaat gaat instellen. Nadat het apparaat is verwijderd uit het account van de oorspronkelijke eigenaar, kun je het apparaat instellen in je eigen account en de nieuwe eigenaar worden.

Opmerking: we raden je aan hetzelfde Ring-account te gebruiken voor alle apparaten op één locatie om abonnementen en instellingen van al deze apparaten samen te voegen.

Informatie over eigendom van een apparaat

Wat is eigendom van het apparaat?

ˈEigenaarˈ worden van een Ring-apparaat betekent dat het apparaat tijdens de installatie aan een Ring-account met een specifiek e-mailadres wordt gekoppeld. Nadat het apparaat is ingesteld, wordt dat Ring-account de ˈeigenaarˈ van het apparaat. Als eigenaar van het apparaat heb je diverse bedieningsmogelijkheden die niet toegankelijk zijn voor andere gebruikers.

Wie is de eigenaar van het apparaat?

De gebruiker die het apparaat de eerste keer instelt, is de eigenaar van het apparaat. Zodra dat apparaat is ingesteld in het account van de eigenaar, kan alleen die eigenaar het apparaat uit het account verwijderen en opnieuw instellen. Wanneer het apparaat in een ander Ring-account wordt ingesteld, wordt een nieuwe gebruiker de eigenaar.

De eigenaar van het apparaat is de enige die aan iemand anders de status van gedeelde gebruiker of gastgebruiker kan toewijzen.

Tot welke bedieningsmogelijkheden heeft alleen de eigenaar toegang?

De eigenaar heeft het hoogste niveau van toegang en heeft bepaalde bedieningsmogelijkheden die niet toegankelijk zijn voor andere gebruikers. Enkele voorbeelden:

• gedeelde gebruikers en gastgebruikers toewijzen;

• de lijst met gebruikers raadplegen onder Location Settings (Locatie-instellingen);

• gebruikers verwijderen;

• de bewakingsinstellingen van het Ring Alarm wijzigen (wijze van in de gaten houden, contactpersonen in noodgevallen, verbaal wachtwoord en toestemmingen);

• locaties bewerken, bekijken en verwijderen;

• op een basisstation apparaten toevoegen en verwijderen;

• apparaten bedienen en configureren;

• een basisstation bekijken en bedienen;

• account-, betalings- en adresgegevens wijzigen;

• toegangscodes voor anderen maken en wijzigen;

• de toegang van anderen tot camera's en deurbellen beperken;

• het Ring Alarm-systeem in- en uitschakelen.

Let op: voor elke locatie kan er maar één eigenaar zijn. Het aantal gedeelde gebruikers of gastgebruikers dat kan worden ingesteld is echter onbeperkt. Daarnaast kan één gebruiker verschillende rollen hebben op verschillende locaties. Een gebruiker kan bijvoorbeeld eigenaar zijn op Voorbeeldstraat 123 en een gedeelde gebruiker of gastgebruiker op Voorbeeldstraat 125.

Waarom is eigendom van het apparaat belangrijk?

Eigendom van het apparaat is een belangrijke beveiligingsfunctie op Ring-apparaten. Hiermee wordt voorkomen dat je apparaten worden gereset of opnieuw worden toegewezen in geval van diefstal en kun je de fysieke controle van een Ring-apparaat veilig overdragen bij een verkoop of verhuizing.

Eigendom van het apparaat wijzigen

Als ik de eigenaar ben, hoe kan ik dan het eigendom van een apparaat overdragen?

Het overdragen van het eigendom van een apparaat aan iemand anders is feitelijk niets anders dan het apparaat uit je account verwijderen. Nadat het apparaat is verwijderd, is het niet meer verbonden en kan het vervolgens worden ingesteld op andere accounts. Het is ook mogelijk om een Ring-apparaat aan iemand cadeau te doen terwijl dat apparaat al een eigenaar heeft en in gebruik is. Je hoeft dan alleen maar het apparaat uit het account van de eigenaar te verwijderen voordat je het cadeau geeft.

Als je eigenaar bent van een Ring-apparaat en gaat verhuizen, moet je bedenken wat je met je Ring-apparaat wilt doen.l Als je besluit de apparaten op het oude adres achter te laten, moet je ervoor zorgen dat je alle apparaten uit je Ring-account verwijdert.

Hoe verwijder ik als huidige eigenaar het apparaat uit mijn Ring-account?

Volg deze instructies om de eigenaar van een apparaat te verwijderen:

• Open de Ring-app.

• Selecteer het apparaat dat je wilt verwijderen.

• Tik op Device Settings (apparaatinstellingen).

• Tik op General Settings (algemene instellingen).

• Tik op Remove This Device (dit apparaat verwijderen).

Nadat je het apparaat uit je account hebt verwijderd, worden ook de bijbehorende video-opnamen en het gebeurtenisoverzicht verwijderd.

Ik ben verhuisd naar een nieuwe woning waar Ring-apparaten zijn geïnstalleerd en het lukt me niet om ze aan mijn account te koppelen. Wat moet ik doen?

Er is automatisch een e-mail gestuurd naar de vorige eigenaar van het apparaat dat je hebt geprobeerd in te stellen. In die e-mail wordt de eigenaar verzocht dat apparaat te verwijderen als hij of zij geen eigenaar meer is. Deze e-mail wordt direct verstuurd, maar het kan even duren voordat een vorige eigenaar zijn of haar account heeft verwijderd. Als er meer dan 72 uur zijn verstreken nadat je voor het eerst hebt geprobeerd het apparaat in te stellen, moet je voor verdere ondersteuning contact opnemen met deviceowner@ring.com.

Als je een Ring-apparaat hebt gekocht van een particulier of bij een winkel en je kunt dat apparaat niet instellen omdat het al een eigenaar heeft, moet je eerst contact opnemen met de verkoper. Lukt het niet om contact te krijgen met de verkoper, stuur dan een mailtje naar deviceowner@ring.com. Houd je aankoopbewijs bij de hand om te kunnen overleggen.

Hoe wijzig ik als eigenaar het e-mailadres van een account?

Als je eigenaar bent van een apparaat en het e-mailadres in je account wilt wijzigen, kun je voor hulp contact opnemen met de klantenservice.