Tweestapsverificatie voor Ring-producten

Wat is tweestapsverificatie?

Tweestapsverificatie betekent dat je alleen toegang hebt tot je Ring-account door naast een wachtwoord nog een stukje informatie te verstrekken. De eerste keer dat je een Ring-product probeert te openen op een nieuw apparaat (telefoon of pc), moet je naast je wachtwoord ook een tweede stukje informatie opgeven. Dit tweede stukje informatie is een willekeurig gegenereerde code die naar je mobiele apparaat wordt verzonden. Voer de code in en je hebt toegang tot je account. Dit betekent dat je in de toekomst veiliger toegang hebt tot je Ring-producten.

Waarom moet ik tweestapsverificatie gebruiken?

Tweestapsverificatie biedt een extra beveiligingslaag die niet kan worden geleverd door één verificatiesysteem, zoals een wachtwoord. Als iemand bijvoorbeeld toegang zou krijgen tot je wachtwoord, zou hij of zij zonder je vertrouwde mobiele apparaat waarop je de code ontvangt, nog steeds geen toegang hebben tot je Ring-account.

Is het niet onhandig om met tweestapsverificatie toegang te krijgen tot mijn apparaten of account?

Tweestapsverificatie voegt een extra stap toe als je toegang probeert te krijgen to je apparaten. Gezien de extra veiligheid die het biedt is deze extra stap echter de moeite waard.

Hoe lang duurt het voordat ik de code op mijn mobiele apparaat krijg?

Je ontvangt de code binnen een minuut. Als je geen code ontvangt, moet je controleren of je deze naar het juiste nummer laat verzenden.

Hoe krijg ik toegang tot mijn account als ik geen toegang heb tot mijn mobiele apparaat?

Neem hiervoor contact op met de klantenservice.

Moeten gedeelde gebruikers en gastgebruikers ook gebruikmaken van tweestapsverificatie?

Nee. Elk account heeft een eigen instelling voor in-/uitschakelen van tweestapsverificatie. We raden aan om voor accounts voor gedeelde gebruikers en gastgebruikers ook tweestapsverificatie te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over gedeelde gebruikers en gastgebruikers.

Wat gebeurt er als ik een verificatiecode ontvang die ik niet heb aangevraagd?

Als dit gebeurt, is het mogelijk dat er een poging is gedaan om je account te saboteren. We raden je aan om je account zo snel mogelijk te openen en je wachtwoord te wijzigen.

Klik hier voor informatie over het wijzigen van je accountwachtwoord.

Tweestapsverificatie gebruiken voor je Ring-producten

Om onze gebruikers te voorzien van robuuste beveiligingsopties van wereldklasse, biedt Ring de mogelijkheid om optioneel tweestapsverificatie te activeren voor al je Ring-apparaten en -accounts. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je tweestapsverificatie kunt gebruiken.

Klik hier voor informatie over wat tweestapsverificatie precies is en waarom je deze verificatie het beste kunt gebruiken voor je Ring-producten.

Tweestapsverificatie activeren of deactiveren

Voer de volgende stappen uit om tweestapsverificatie te activeren of te deactiveren:

Activeren

• Open de Ring-app.

• Tik op het icoontje met drie lijnen in de linkerbovenhoek van het scherm om het menu aan de zijkant te openen.

• Tik op Account.

• Tik op Two-factor Authorization (Tweestapsverificatie) onder Enhance security (Beveiliging verbeteren).

• Tik op Turn on Two-factor (Tweestapsverificatie).

• Geef je wachtwoord op.

• Geef het nummer op van het mobiele apparaat waarop je de verificatiecode wilt ontvangen.

• Geef de zescijferige code op die naar je mobiele apparaat is verzonden.

• Tik op Continue (Doorgaan).

Deactiveren

• Open de Ring-app.

• Tik op het icoontje met drie lijnen in de rechterbovenhoek van het scherm om het menu aan de zijkant te openen.

• Tik op Account Settings (Accountinstellingen).

• Tik op Two-factor Authorization (Tweestapsverificatie) onder Enhance security (Beveiliging verbeteren).

• Tik op Turn off Two-factor (Tweestapsverificatie uitschakelen).

• Geef je wachtwoord op.

• Tik op Continue (Doorgaan).