Informatie over tweestapsverificatie

Ring biedt als extra beveiligingsoptie tweestapsverificatie voor al je Ring-apparaten en -accounts.  In dit artikel lees je meer over tweestapsverificatie.

Wat is tweestapsverificatie?
Tweestapsverificatie betekent dat je alleen toegang hebt tot je Ring-account door naast een wachtwoord extra informatie te verstrekken. Open je voor het eerst je Ring-product op een nieuw apparaat (telefoon of pc), dan geef je naast je wachtwoord ook een tweede stukje informatie op. Dit tweede stukje informatie is een willekeurig gegenereerde code die naar je mobiele apparaat wordt verzonden. Voer de code in en je hebt toegang tot je account. Dit betekent dat je in de toekomst veiliger toegang hebt tot je Ring-producten.

Zorg ervoor dat je je wachtwoord kent voordat je tweestapsverificatie instelt.

Klik hier voor meer informatie over het vinden van je wachtwoord.

Waarom moet ik tweestapsverificatie gebruiken?
Tweestapsverificatie biedt een extra beveiligingslaag boven op alleen het beveiligen van je account met een wachtwoord. Heeft iemand bijvoorbeeld toegang tot je wachtwoord, dan kan diegene zonder verificatiecode (verzonden naar je mobiele apparaat) nog steeds geen toegang hebben tot je Ring-account.

Je kunt een verificatie-app gebruiken voor een extra beveiligingslaag.

Is het niet onhandig om met tweestapsverificatie toegang te krijgen tot mijn apparaten of account?
Tweestapsverificatie voegt een extra stap toe als je toegang probeert te krijgen tot je apparaten. Gezien de extra veiligheid die het biedt is deze extra stap echter de moeite waard.

Kan tweestapsverificatie andere instellingen die ik heb ingesteld uitschakelen, zoals gastgebruikers, integraties met Alexa of apparaatgroepen?
Nee. Tweestapsverificatie is gewoon een veiligheidsmaatregel. Het heeft geen invloed op andere instellingen in de Ring-app.

Moet ik mijn verificatiecode elke keer invoeren als ik een oproep beantwoord of livebeeld gebruik?
Nee. In de meeste gevallen verandert de manier waarop je de Ring-app gebruikt niet.

Hoe wijzig ik het telefoonnummer van mijn account?
Je kunt het telefoonnummer van je account wijzigen op de pagina met je Ring-account.

Hoe lang duurt het voordat ik de code op mijn mobiele apparaat krijg?
Je ontvangt de code binnen een minuut.

Hoe krijg ik toegang tot mijn account als ik geen toegang heb tot mijn mobiele apparaat?
Neem contact op met de klantenservice.

Wat gebeurt er als ik een verificatiecode ontvang die ik niet heb aangevraagd?
Als dit gebeurt, is het mogelijk dat er een poging is gedaan om je account te saboteren. We raden je aan om je account zo snel mogelijk te openen en je wachtwoord te wijzigen.

Klik hier voor informatie over het wijzigen van je accountwachtwoord.