Problemen met het herhaaldelijk verbreken van de internetverbinding van je apparaten oplossen door de router aan te passen

Waarschuwing - Voor de oplossingen in dit artikel moet je de geavanceerde functies van de wifirouter gebruiken. Zorg dat je ervaring hebt met het gebruik van deze functies voordat je een van deze oplossingen uitvoert.

Als de internetverbinding van je apparaten voortdurend wordt verbroken, heeft het probleem bijna altijd te maken met een slechte wifiverbinding. Dit wordt veelal veroorzaakt door signaalschommelingen, overbelasting van het kanaal, of gegevensverlies. Heel soms zijn de instellingen van de router echter de oorzaak.

In dit artikel vind je een aantal mogelijke oplossingen waarbij verschillende routerinstellingen worden aangepast.

Probeer eerst dit eens

• Controleer op lage uploadsnelheden. Om vast te stellen of het probleem wordt veroorzaakt door een lage uploadsnelheid, voer je een snelheidstest uit om te bepalen of het netwerk Ring-apparaten kan ondersteunen.
    • Voor Ring-apparaten met 720p-beeldschermen zijn upload- en downloadsnelheden van ten minste 500 Kbps vereist, hoewel 1 mb/s wordt aanbevolen voor optimale prestaties.
    • Voor Ring-apparaten met 1080p-beeldschermen zijn upload- en downloadsnelheden van ten minste 1 mb/s vereist, maar wordt 2 mb/s aanbevolen voor optimale prestaties.

Klik hier voor meer informatie over het uitvoeren van een snelheidstest.

• Controleer op een slechte signaalsterkte. Een slecht wifisignaal kan ertoe leiden dat de verbinding met je Ring-apparaat onbetrouwbaar is. Controleer in het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app of de RSSI van het apparaat zich binnen een acceptabel bereik bevindt. Het aanbevolen bereik voor de beste resultaten is 0 tot -60 voor de RSSI.

Klik hier voor meer informatie over RSSI.

Klik hier voor meer informatie over wifi.

• Router opnieuw opstarten. Als je netwerkapparatuur een tijd niet is uit- en ingeschakeld, haal dan de stekker 30 seconden uit het stopcontact en sluit de apparatuur vervolgens weer aan.

Aanbevolen aanpassingen van routerinstellingen als de internetverbinding van je apparaten herhaaldelijk wordt verbroken

Nadat je hebt vastgesteld dat geen van de bovenstaande oorzaken de oorzaak is van het probleem, voer je de volgende suggesties één voor één uit. Probeer je apparaat opnieuw in te stellen wanneer je een suggestie hebt uitgevoerd om te zien of deze heeft gewerkt.

• Pas het routerkanaal aan. Draadloze netwerken maken gebruik van verschillende communicatiekanalen. De 2,4 GHz-band gebruikt de kanalen 1-11 in de Verenigde Staten en 1-13 in sommige andere landen. De 5 GHz-band maakt gebruik van bepaalde kanalen tot 36 en kanaal 165. In sommige gevallen kan het instellen van je Ring-apparaten mislukken vanwege draadloze interferentie of overbelasting.
    • Als je een bericht ontvangt dat het netwerk niet kan worden gevonden of te ver weg is bij het verbinden van apparaten met de 2,4 GHz-frequentie, kan deze overbelasting de oorzaak zijn. We raden aan het kanaal van de router in te stellen op 1, 6 of 11, omdat deze kanalen niet overlappen met andere kanalen.
    • Je kunt een wifi analyzer-app gebruiken op Android-apparaten, of soms op de router, om te controleren op welke kanalen overbelasting het meest voorkomt. We raden aan dit te doen als je installatieproblemen ondervindt, als de geluids- en/of videokwaliteit slecht is, of als er vertraging optreedt bij meldingen.
  • Pas de DHCP-leasetijd aan. De gemiddelde router voor thuisgebruik heeft een leasetijd van 8-24 uur. Elke keer dat de lease wordt verlengd, bestaat de kans dat je apparaten een ander IP-adres krijgen toegewezen en dat gedurende een bepaalde periode de internetverbinding wordt verbroken. Je kunt dit oplossen door een langere leasetijd in te stellen, het apparaat een gereserveerd IP-adres te geven of het in te stellen met een statisch IP-adres.

Communicatiemogelijkheden van je Ring-apparaat openen

• Maak een DHCP-reservering. Een DHCP-reservering is een permanente toewijzing van een IP-adres dat is gereserveerd voor het gebruik van één apparaat. Maak een DHCP-reservering met behulp van de Mac-ID die op de achterkant van je Ring-apparaat of op de doos staat. Zo zorg je ervoor dat telkens wanneer je Ring-apparaat verbinding maakt met de router, hetzelfde adres wordt toegewezen.

Let op: er zijn veel verschillende termen voor deze optie. Raadpleeg voor de zekerheid de handleiding van de router.

• Stel een statisch IP-adres in. Je kunt een statisch IP-adres instellen tijdens het installatieproces in de Ring-app.

Let op: Om een IP-conflict te voorkomen dien je ervoor te zorgen dat het adres dat je opgeeft zich buiten het bereik van de DHCP-server bevindt.

Codering/SSID- en wachtwoordwijzigingen

Nadat je hebt gecontroleerd dat de internetverbinding noch het wifiwachtwoord de oorzaak van het probleem is, probeer je de volgende suggesties. Probeer het apparaat opnieuw in te stellen wanneer je klaar bent om te zien of het heeft gewerkt.

• Controleren of je de optimale draadloze instellingen op de router gebruikt
    • Wijzig het coderingstype in WPA2/WPA. Hoewel Ring-apparaten compatibel zijn met een aantal coderingstypen raden we over het algemeen aan de WPA2/WPA-codering te gebruiken. WEP-codering is minder veilig en veroorzaakt soms problemen bij het instellen van Ring-apparaten.
    • Controleer de SSID. Controleer de SSID (naam) van het netwerk. Als de SSID speciale tekens of spaties bevat vóór of na de naam, wijzig je de naam van het netwerk in iets eenvoudigers. Ongebruikelijke tekens of spaties in de SSID kunnen problemen veroorzaken tijdens de installatie.

Let op: Wanneer je het coderingstype wijzigt, moeten je andere draadloze apparaten opnieuw verbinding maken met het netwerk met behulp van de nieuwe SSID en het nieuwe wachtwoord. Vergeet niet om dit op een veilige plek op te schrijven voor toekomstig gebruik.