Videofouten oplossen door het anders instellen van je router

Waarschuwing! - Voor de oplossingen in dit artikel moet je de geavanceerde functies van je wifirouter gebruiken. Zorg ervoor dat je weet hoe je deze functies moet gebruiken voordat je een van deze oplossingen probeert.

Als je geen live-beelden of opgenomen videobeelden in de Ring-app kunt zien, kunnen de instellingen van de router of de firewall het probleem zijn, of is dit het gevolg van gegevensverlies.

In dit artikel staan diverse mogelijke oplossingen waarbij verschillende routerinstellingen moeten worden aangepast.

Voordat je begint

Als je probeert na te gaan waarom je geen video's kunt bekijken, is het belangrijk om na te gaan of het probleem zich in het Ring-apparaat zelf of in de Ring-app voordoet. Volg deze stappen om te bepalen waar het probleem zich mogelijk voordoet:

• Ga via je computer naar ring.com/account en log in op je account.
  • Probeer daar vanuit je dashboard een andere video af te spelen.
    • Probeer alleen via wifi een video op het mobiele apparaat af te spelen en probeer de video vervolgens alleen via het mobiele netwerk af te spelen om zo te ontdekken waar de verbinding hapert.
    • Als je de video niet kunt bekijken, wijst dit er mogelijk op dat het probleem zich bevindt tussen het Ring-apparaat en de verbinding met de Ring-servers. Het probleem heeft dan mogelijk te maken met de modem, router of internetprovider.
    • Als de video gewoon wordt afgespeeld, duidt dit erop dat het probleem zich heeft voorgedaan in de Ring-toepassing en mogelijk wordt veroorzaakt door een slechte verbinding tussen het mobiele apparaat en internet.

Wat je daarna nog kunt doen:

Controleer voordat je begint met het aanpassen van je router of het probleem niet wordt veroorzaakt door de volgende items.

• Zwak signaal. Door een zwak wifisignaal kan de verbinding met het Ring-apparaat niet optimaal zijn. Controleer in het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app of de RSSI van het apparaat zich binnen een acceptabel bereik bevindt. Ring-apparaten werken doorgaans het beste binnen een bereik van 0 tot -60 RSSI.
  • Onjuiste wififrequentie. Geef de draadloze 2,4 GHz- en 5 Ghz-netwerken (SSID) een andere naam, zodat je ze gemakkelijk uit elkaar kunt houden. Sommige Ring-apparaten zijn niet compatibel met 5 GHz-netwerken.

Klik hier voor meer informatie over RSSI.

Klik hier voor meer informatie over hoe je ervoor zorgt dat de wifiverbinding optimaal werkt.

• Lage uploadsnelheden. Om te bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door een lage uploadsnelheid, moet je een snelheidstest uitvoeren om te zien of Ring-apparaten door het netwerk kunnen worden ondersteund.
    • Voor Ring-apparaten met een 720p-scherm zijn upload- en downloadsnelheden van ten minste 500 Kbps vereist, hoewel 1 mb/s wordt aanbevolen voor optimale prestaties.
    • Ring-apparaten met een 1080p-scherm hebben een upload- en downloadsnelheid van ten minste 1 Mbps nodig, hoewel 2 mb/s wordt aanbevolen voor optimale prestaties.
    • Als je meerdere Ring-apparaten hebt, wordt extra bandbreedte aanbevolen voor optimale prestaties.

Klik hier voor meer informatie over het uitvoeren van een snelheidstest.

• Controleer of het probleem zich alleen bij één apparaatheeft voorgedaan. Als je meerdere Ring-apparaten hebt, controleer dan of het probleem zich ook bij die andere apparaten voordoet. Als de opnamen bij meerdere Ring-apparaten volledig zwart worden weergegeven, is er een goede kans dat er een probleem is met de internetverbinding of dat een firewall er de oorzaak van is. Als het probleem zich op slechts één Ring-apparaat blijft voordoen, controleer dan of het signaal van het apparaat krachtig genoeg is en neem eventueel voor hulp contact op met de klantenservice van Ring.

Klik hier voor een telefoonnummer van de klantenservice in je regio.

• Gegevensverlies. Dit wordt technisch gezien 'pakketverlies' genoemd en kan zelfs optreden als het signaal sterk (RSSI) genoeg is. Hoe goed het wifisignaal bepaalde afstanden aflegt of door bepaalde bouwmaterialen heengaat zonder verlies van de integriteit van de gegevens, bepaalt hoeveel gegevens er verloren gaan. Als het gegevensverlies hoog is, resulteert dit vaak in een zwart videobeeld of een slechte videokwaliteit.

Klik hier voor hulp bij het verbeteren van de sterkte van het wifi-signaal.

Problemen met zwarte videobeelden oplossen:

Als geen van de bovenstaande zaken de oorzaak van het zwarte videobeeld is, probeer dan een voor een de volgende suggesties. Zorg ervoor dat je het apparaat steeds opnieuw instelt nadat je elke suggestie hebt voltooid om te zien of het werkt.

• Controleer de router.  De eenvoudigste manier om te zien of het probleem is gerelateerd aan de firewall van de router, is door het Ring-apparaat te verbinden met een ander netwerk en een video te bekijken. We raden een mobiele hotspot of het netwerk van een vriend of familielid aan.
    • Als het apparaat goed werkt in een ander netwerk, betekent dit dat het probleem wordt veroorzaakt door de router of internetverbinding.
    • Als het apparaat niet goed werkt in een ander netwerk, ligt het probleem mogelijk aan het Ring-apparaat en heb je hulp van ons klantenserviceteam nodig.

Klik hier voor een telefoonnummer van de klantenservice in je regio.

• Inschakelen en verbinden met een gastnetwerk.  Een gastnetwerk is een apart toegangspunt in het netwerk, dat gescheiden is van de andere apparaten. Door een gastnetwerk aan te maken, kun je een netwerk zonder firewall voor het Ring-apparaat maken. Maak een gastnetwerk met een eenvoudige, alfanumerieke SSID-naam en -wachtwoord en verbind je Ring-apparaat of Ring-apparaten hiermee.

Open de communicatieopties van het Ring-apparaat

• Maak een DHCP-reservering. Een DHCP-reservering is een permanente toewijzing van een IP-adres dat is gereserveerd voor het gebruik van één apparaat. Maak met behulp van de Mac-id op de achterkant van het Ring-apparaat of op de doos een DHCP-reservering om ervoor te zorgen dat het apparaat elke keer dat het Ring-apparaat verbinding maakt met de router hetzelfde adres krijgt.

Let op: er zijn veel verschillende benamingen voor deze optie; raadpleeg de handleiding van de router voor meer informatie.

• Stel een statisch IP-adres in. Je kunt een statisch IP-adres ook tijdens het installatieproces in de Ring-app instellen.

Let op: het adres dat je opgeeft moet buiten het bereik van de DHCP-server liggen om een IP-conflict te voorkomen.

Als er een DHCP-reservering of een vast IP-adres is ingesteld, probeer dan een van de volgende mogelijkheden:

• Verplaats het Ring-apparaat naar de DMZ (gedemilitariseerde zone). Gebruik het IP-adres dat je hebt gereserveerd om het Ring-apparaat in de gedemilitariseerde zone (soms IP-passthrough genoemd) van de router te plaatsen. Hierdoor kan het gegevensverkeer van het Ring-apparaat alle beveiligingsinstellingen passeren die de verbinding mogelijk hinderen.

Let op: dit kan slechts voor één aangesloten apparaat tegelijk worden gedaan.

• Probeer poort doorsturen/poorttriggers. Gebruik het IP-adres dat je hierboven hebt gereserveerd om de benodigde poorten door te sturen. Net als bij een DMZ is het doorsturen van poorten beperkt tot één apparaat. We raden aan om poorttriggers te gebruiken als er op meerdere Ring-apparaten zwarte videobeelden worden weergegeven.
  • Probeer het firewallniveau te verlagen. Firewalls die zijn ingesteld op hoog en soms zelfs gemiddeld, kunnen de communicatie van Ring-apparaten via de router beperken. We raden aan de firewall één niveau per keer te verlagen tot je de instelling hebt gevonden die het beste voor het apparaat werkt.

Let op: het wordt afgeraden om de firewall uit te schakelen. Als het uitschakelen van de firewall de enige manier is waarop het apparaat goed werkt, raden we aan dat je voor verdere hulp contact opneemt met de internetprovider of de leverancier van de router.