Bewegingsdetectie gebruiken met Ring-apparaten die op een batterij werken

Met bewegingszones kun je een specifiek gebied definiëren dat het Ring-apparaat in de gaten moet houden. Alles buiten dat gebied wordt dan genegeerd. Door bewegingszones in te stellen die het Ring-apparaat in de gaten moet houden, kun je het betreffende gebied effectief in de gaten houden en tegelijkertijd het aantal foutpositieve bewegingsmeldingen (bijvoorbeeld door langsrijdende auto's) beperken.

In dit gedeelte leggen we je uit hoe je bewegingszones instelt en geven we je enkele tips hoe je deze zones nog effectiever kunt maken.

Dit gedeelte is van toepassing op de volgende producten:

• Ring Video Doorbell
  • Ring Video Doorbell 2
  • Ring Spotlight Cam Battery/Solar
  • Ring Stick Up Cam Battery

Bewegingszones instellen voor een Ring-apparaat

Volg de onderstaande stappen om bewegingszones in te stellen voor een Ring-apparaat:

• Open de Ring-app en selecteer het Ring-apparaat.
  • Tik op 'Motion Settings' (Bewegingsinstellingen).
  • Tik op 'Motion Zones' (Bewegingszones).
  • Volg de instructies in de Ring-app om de bewegingszones te optimaliseren.

Let op: wanneer je de schuifregelaar gebruikt om de bewegingszones aan te passen, zorg dan dat er geen drukke straten door de blauwe zones lopen.

Nuttige tips om het maximale uit je bewegingszones te halen

Let op gebieden met veel beweging: wanneer je de bewegingszones aanpast, let dan op gebieden waar veel beweging is, zoals drukke straten of trottoirs. Als je te veel meldingen ontvangt van het Ring-apparaat, moet je misschien de bewegingszone aanpassen zodat deze gebieden erbuiten vallen.

Zorg dat je vertrouwd raakt met de bewegingsinstellingen in de Ring-app:

Naast de bewegingszones zijn er nog twee andere manieren om het aantal bewegingsmeldingen dat je ontvangt aan te passen:

• Wanneer er een planning voor bewegingsmeldingen actief is, kun je de bewegingsmeldingen niet inschakelen (op het moment dat de bewegingsmeldingen volgens de planning zijn uitgeschakeld). Als je de bewegingsmeldingen toch wilt inschakelen, moet je de planning voor bewegingsmeldingen uitschakelen.
  • Dit geldt alleen voor meldingen. Als je een planning voor bewegingsmeldingen maakt, ontvang je geen bewegingsmeldingen in die periode. Het Ring-apparaat maakt echter nog wel opnamen.
    • 'Motion Scheduling' (Bewegingsmeldingen plannen): met Motion Scheduling kun je periodes inplannen waarop het Ring-apparaat geen bewegingsmeldingen moet sturen om te voorkomen dat je meldingen krijgt van bewegingen die op gezette tijden voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat het vuilnis op dinsdag tussen 7:30 en 7:45 uur wordt opgehaald, kun je inplannen dat je in die periode geen bewegingsmelding ontvangt.
    • 'Motion Frequency' (Bewegingsfrequentie): met Motion Frequency kun je de bewegingsdetectieprotocollen verfijnen om een goede balans te creëren tussen consistente meldingen en een langere batterijduur. Het bewegingsfrequentiealgoritme van Ring is een programma dat intern wordt uitgevoerd op het Ring-apparaat. Dit algoritme analyseert de gedetecteerde bewegingen op terugkerende patronen. Wanneer het zo'n patroon detecteert, wordt de slaapstand tijdelijk geactiveerd zodat je minder bewegingsmeldingen krijgt. Hoe langer een terugkerend patroon aanhoudt, hoe minder vaak je een bewegingsmelding krijgt. Je kunt kiezen uit drie standen:
      • 'Light' (Licht): als je deze stand gebruikt, wordt de gevoeligheid van het systeem voor terugkerende beweging gemaximaliseerd, net als de duur dat de slaapstand wordt geactiveerd wanneer dergelijke bewegingen worden gedetecteerd. Het systeem herkent een bepaalde bron van beweging dan sneller als iets wat niet moet worden gemeld en zal er meer tijd tussen twee meldingen zitten. Daardoor ontvang je aanzienlijk minder bewegingsmeldingen en gaat de batterij langer mee. Deze stand kun je het beste gebruiken als het Ring-apparaat een gebied in de gaten houdt waar veel beweging is (zoals een tuin waar kinderen spelen) en waar de kans op ongewenste bewegingsmeldingen groot is.
      • 'Normal' (Normaal): dit is de standaardstand voor het systeem. In deze stand is het systeem minder gevoelig voor terugkerende beweging en wordt de slaapstand korter geactiveerd. Deze stand is ideaal als er weinig mensen in het gebied komen, maar er wel herhaaldelijk meldingen kunnen worden verstuurd vanwege rondlopende dieren.
      • 'Frequent' (Vaak): in deze stand is het systeem zeer beperkt gevoelig voor terugkerende bewegingen en wordt standaard in principe elke gedetecteerde beweging gemeld als een afzonderlijke gebeurtenis. Als er toch terugkerende bewegingen worden gedetecteerd, wordt de slaapstand niet geactiveerd. Deze stand is geschikt voor gebieden waar weinig tot geen beweging is, zoals achter- en zijtuinen, of voor gebieden die goed beveiligd moeten worden. Hoewel de batterij in deze stand sneller leeg raakt, wordt het gebied hiermee wel het intensiefst in de gaten gehouden. Deze stand is ook handig wanneer je je bewegingsinstellingen wilt wijzigen.

Klik hier voor meer informatie over bewegingsfrequentie.

• Bewegingswizard: optimaliseer de bewegingsdetectie voor je huis door een paar korte vragen te beantwoorden. We raden je aan om dit meteen te doen als je de bewegingsdetectie voor het Ring-apparaat instelt.