Bewegingsdetectie bij bedrade Ring-apparaten

In de volgende gedeelten vind je het antwoord op veelgestelde vragen over gepersonaliseerde bewegingsdetectie bij bedrade Ring-apparaten.

Klik hier voor meer informatie over het gebruik van bewegingszones bij bedrade Ring-apparaten.

Werkt bewegingsdetectie 's nachts hetzelfde als overdag?

• Nee, 's nachts werkt bewegingsdetectie iets anders:
    • het apparaat maakt dan gebruik van een soort intern controlesysteem. Als de gepersonaliseerde bewegingsdetectie bijvoorbeeld een verandering ziet in de verlichting (of iets anders wat geen beweging is), controleert de infraroodsensor of er zich iets met een warmtesignatuur heeft verplaatst of dat er alleen een verandering was in de verlichting.
    • Overdag gebruikt het bedrade Ring-apparaat gepersonaliseerde bewegingsdetectie om actief op zoek te gaan naar objecten binnen de ingestelde bewegingszones.
    • 's Nachts kan het zijn dat objecten moeilijk te zien zijn omdat er minder licht is. Daarom zijn bedrade Ring-apparaten uitgerust met een passieve infraroodsensor. Als het bedrade Ring-apparaat een object 'ziet', wordt eerst met behulp van de infraroodsensor gecontroleerd of het een echt object is.

Hoever reikt de bewegingsdetectie?

De bewegingsdetectie van bedrade Ring-apparaten kan objecten tot ongeveer negen meter afstand van de camera 'zien'.

Hoe kan ik de bewegingsmeldingen tijdelijk helemaal uitschakelen?

Volg de onderstaande stappen als je geen planning voor bewegingsmeldingen wilt maken maar alle bewegingsmeldingen volledig wilt uitschakelen:

• Open de Ring-app en selecteer het Ring-apparaat.
  • Tik onderaan in de app in de lijst met opties op 'Motion Settings' (Bewegingsinstellingen).
  • Tik op 'Motion Zones' (Bewegingszones).
  • Tik op de bewegingszone die je wilt uitschakelen.
  • Tik op het vakje bij 'Active' (Actief) om de 'X' te verwijderen.
    • Je ziet dat de bewegingszone grijs wordt weergegeven.
  • De bewegingszone is nu uitgeschakeld. Herhaal deze stappen voor elke bewegingszone die je wilt uitschakelen.
    • Als je een bewegingszone die grijs wordt weergegeven weer wilt inschakelen, tik je erop en tik je vervolgens op het vakje 'Active' (Actief). Er wordt een 'X' weergegeven om aan te geven dat de bewegingszone actief is.

Mijn bewegingszones zijn actief, maar ik ontvang geen meldingen. Wat moet ik doen?

Probeer onderstaande stappen als je geen meldingen ontvangt voor je bewegingszones:

• Controleer of de camera beweging detecteert.
    • Bekijk de 'Event History' (Gebeurtenissengeschiedenis) op het dashboard om te controleren of er een opname is gemaakt op het moment van de beweging.
  • Als er geen opname is, betekent dit dat het Ring-apparaat geen gebeurtenis heeft waargenomen op dat moment.
    • Controleer de bewegingsinstellingen nogmaals aan de hand van de bovenstaande stappen en zorg dat de bewegingszones correct zijn ingesteld en dat de gevoeligheid op de juiste stand staat.
  • Controleer of er geen planning voor bewegingsmeldingen actief was op het moment van de gebeurtenis.
    • Als de bewegingsmeldingen zijn uitgeschakeld vanwege een actieve planning voor bewegingsmeldingen, wordt er een klokpictogram weergegeven naast het Ring-apparaat op het dashboard van de Ring-app.
  • Als het probleem nog steeds niet is opgelost, staat er waarschijnlijk een instelling niet goed op je mobiele apparaat. Volg de onderstaande stappen, afhankelijk van het type apparaat:
    • Klik voor iOS-apparaten hier om problemen met meldingen op te lossen.
    • Klik voor Android-apparaten hier om problemen met meldingen op te lossen.

Ik ontvang steeds meldingen van het Ring-apparaat terwijl er niets gebeurt. Wat kan ik hieraan doen?

• Controleer de bewegingszones om te zien of er iets is wat een beweging kan veroorzaken.
    • Let op: in de stand 'People Only' (Alleen mensen) wordt alleen gekeken naar vormen die op mensen lijken, met name het hoofd en de schouders.
    • Is het apparaat ingesteld op 'All Objects' (Alle objecten)? Zo ja, dan is er waarschijnlijk iets in de bewegingszone wat wordt gezien als beweging. Denk bijvoorbeeld aan een auto, een bewegende tak, zonlicht dat in beeld komt of bewegende schaduwen.
    • Pas de bewegingszones aan of zet de schuifregelaar voor de bewegingsgevoeligheid op 'People Only' (Alleen mensen).

Mijn Ring-apparaat is gericht op een raam. Heeft dat invloed op de bewegingsdetectie?

Ramen houden warmte tegen, waardoor het Ring-apparaat geen beweging door het raam kan detecteren als het apparaat een passieve infraroodsensor gebruikt om beweging te detecteren. Er zijn een paar scenario's waarbij deze sensor wordt gebruikt:

• Overdag gebruiken bedrade Ring-apparaten gepersonaliseerde bewegingsdetectie. Daarbij kijkt de camera naar fysieke veranderingen in de omgeving. Overdag zou het Ring-apparaat beweging door een raam moeten kunnen detecteren.
  • 's Nachts gebruiken bedrade Ring-apparaten naast gepersonaliseerde bewegingsdetectie ook een passieve infraroodsensor om bewegingen die het apparaat detecteert te verifiëren. Omdat ramen warmte tegenhouden, kan het Ring-apparaat 's nachts geen beweging detecteren door een raam.