Ring Protect-abonnement upgraden, wijzigen of annuleren

Het Ring Protect-abonnement is een optioneel abonnement voor video-opnamediensten voor Ring-apparaten. Bovendien kun je met het Ring Protect Plus-abonnement gebruikmaken van professionele bewaking als je een Ring Alarm-systeem hebt.

Het Ring Protect Basic-abonnement dekt één apparaat. Het Ring Protect Plus-abonnement dekt alle apparaten op één locatie. Het Ring Protect Basic- en het Ring Protect Plus-abonnement kunnen per maand of per jaar worden betaald. Het Ring Alarm-systeem is de enige uitzondering. Als je een Ring Protect Plus-abonnement hebt en professionele bewaking voor het Ring Alarm-systeem wilt, moet je het jaarabonnement betalen.

Het volgende artikel behandelt een aantal veelgestelde vragen over het wijzigen van de betalingsmethode en het bijwerken of annuleren van het Ring Protect-abonnement.

Hoe wijzig ik mijn betaalmethode op mijn Ring-account vanaf een computer of laptop?

Ga naar Ring.com.

• Log rechtsboven op de pagina in.
  • Log in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt voor de Ring-app.
    • Je wordt gevraagd je account te verifiëren met behulp van de tweestapsverificatie.
    • Afhankelijk van de manier waarop je account is ingesteld, krijg je een verificatiecode via e-mail of sms.
  • Als je bent ingelogd, klik je rechtsboven op Account
  • Klik vervolgens op Manage Account (Account beheren).

Hoe wijzig ik mijn betaalmethode op mijn Ring-account vanaf een mobiel apparaat?

Ga naar Ring.com.

• Log in op ring.com met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt voor de Ring-app.
    • Je wordt gevraagd je account te verifiëren met behulp van de tweestapsverificatie.
    • Afhankelijk van de manier waarop je account is ingesteld, krijg je een verificatiecode via e-mail of sms.
  • Als je bent ingelogd, klik je op de drie lijntjes links van het Ring-logo.
  • Tik op Account.
  • Scrol naar beneden omje betalingsmethode bij te werken.
    • Je kunt de betaalmethode verwijderen of vervangen met de opties onder aan het scherm.

Hoe annuleer ik mijn Ring Protect-abonnement en krijg ik restitutie?

Je kunt je Ring Protect-abonnement annuleren via je account op Ring.com. Log in op je account met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord als waarmee je inlogt op de Ring-app. Je wordt gevraagd je account te verifiëren met behulp van de tweestapsverificatie.

Annuleren vanaf een computer of laptop:

Ga naar Ring.com.

• Log rechtsboven op de pagina in.
  • Log in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt voor de Ring-app.
    • Je wordt gevraagd je account te verifiëren met behulp van de tweestapsverificatie.
    • Afhankelijk van de manier waarop je account is ingesteld, krijg je een verificatiecode via e-mail of sms.
  • Als je bent ingelogd, klik je linksboven op Protect Plan.
  • Klik op Opties... onder de locatie om het abonnement te annuleren.

Annuleren vanaf een mobiel apparaat:

Ga naar Ring.com.

• Log in op ring.com met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt voor de Ring-app.
    • Je wordt gevraagd je account te verifiëren met behulp van de tweestapsverificatie.
    • Afhankelijk van de manier waarop je account is ingesteld, krijg je een verificatiecode via e-mail of sms.
  • Als je bent ingelogd, klik je op de drie lijntjes links van het Ring-logo.
  • Tik op Protect Plan.
  • Tik op Opties.
  • Annuleer hier je abonnement.

Belangrijk: als je je Ring Protect-abonnement annuleert, worden je video's niet meer opgeslagen in je account. Als je video's wilt opslaan, moet je de video's downloaden of opslaan voordat je je Ring Protect-abonnement annuleert.

Let op: als je in aanmerking komt voor restitutie, wordt het restitutiebedrag automatisch binnen 3-5 werkdagen teruggestort op de kaart die je oorspronkelijk hebt gebruikt.

Let op: heb je de betaalpas of creditcard die op het Ring-account stond niet meer? Neem dan contact op met je financiële instelling om te weten te komen hoe je de restitutie ontvangt.

Wordt mijn abonnement na afloop van de abonnementsperiode automatisch verlengd?
Ja. Als we geldige creditcardgegevens van je hebben, wordt het abonnement automatisch vernieuwd aan het einde van de abonnementsperiode. Als je geregistreerde kaart niet geldig is, sturen wij je e-mailmeldingen waarin we je erop wijzen dat je kaart moet worden bijgewerkt.

Wat gebeurt er als ik tijdens mijn proefperiode van 30 dagen een Ring Protect-abonnement aanschaf en het vervolgens tijdens diezelfde proefperiode van 30 dagen annuleer?
Als je een Ring Protect-abonnement dat je tijdens een proefperiode hebt aangeschaft annuleert, blijf je profiteren van de voordelen van de Ring Protect-proefversie (inclusief video-opslag en -retentie) totdat de proefperiode van 30 dagen is afgelopen.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht als ik een jaarabonnement op Ring Protect Basic upgrade naar een jaarabonnement op Ring Protect Plus?
Je ontvangt een restitutie naar rato voor alle resterende bedragen op je jaarabonnement(en) op Ring Protect Basic. Het Ring Protect Plus-abonnement wordt onmiddellijk in rekening gebracht en je begint met een nieuwe factureringscyclus. Als je vier of meer Ring-apparaten hebt, is het Ring Protect Plus-abonnement voordeliger dan voor elk apparaat afzonderlijk een Ring Protect Basic-abonnement.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht als ik een nieuw product aan mijn account toevoeg en nog een jaarabonnement op Ring Protect Basic aanschaf?
Wanneer je een nieuw apparaat aan je account toevoegt en een extra Ring Protect Basic-abonnement neemt, wordt er een tarief naar rato in rekening gebracht voor het aantal maanden tussen de begindatum van je nieuwe product en de factuurdatum van het oude product (na afloop van de proefperiode van 30 dagen). Hierdoor krijgen beide producten dezelfde factureringscyclus. Zodra de factureringsdatum voor het jaarabonnement weer nadert, worden beide producten voor een jaar in rekening gebracht.

Als voorbeeld: Apparaat A is op 1 januari 2020 geabonneerd voor € 30. Dit betekent dat de volgende factureringsdatum 1 januari 2021 is. Apparaat B is op 1 juli 2020 geabonneerd op een Basic-jaarabonnement. Op 1 juli 2020 betaal je € 15 voor apparaat B voor de periode van 1 juli 2020 tot 1 januari 2021. Op 1 januari 2021 wordt € 60 voor beide apparaten in rekening gebracht en worden beide apparaten voor dezelfde cyclus verlengd.

Hoe worden de kosten in rekening gebracht als ik een nieuw apparaat aan mijn Ring Protect Plus-account toevoeg?
Als het Ring-toestel op dezelfde locatie wordt toegevoegd, wordt het automatisch toegevoegd aan je Ring Protect Plus-abonnement en worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Ring Protect Plus dekt alle apparaten op één adres. Als je een apparaat op een andere locatie installeert, moet je voor die nieuwe locatie een extra Ring Protect-abonnement betalen.

Jaarabonnementen

Als je je Ring Protect Basic-jaarabonnement of je Ring Protect Plus-jaarabonnement tijdens de abonnementsperiode opzegt, wordt het jaarabonnement naar rato van 12 maanden berekend op basis van de maand waarin het abonnement werd geactiveerd.

Als je annuleert nadat een nieuwe maand is begonnen, worden de abonnementskosten van de hele maand in rekening gebracht. Vervolgens kom je in aanmerking voor een restitutie of krediet van het resterende bedrag van de jaarlijkse abonnementskosten

Maandabonnementen

Je kunt je Ring Protect-maandabonnement op elk gewenst moment tijdens de abonnementsperiode annuleren. Maandabonnementen komen echter niet in aanmerking voor restitutie naar rato.

Ik heb net een vervangend apparaat gekregen na het oplossen van problemen met Ring, maar mijn abonnement en/of video's zijn niet overgezet.
Dit proces zou automatisch moeten verlopen zolang het oude apparaat niet van het account is verwijderd voordat het nieuwe apparaat is ingesteld en de overdracht heeft plaatsgevonden. Als het oude Ring-apparaat al is verwijderd, maar de video's en/of het abonnement niet zijn overgezet, klik dan hier om contact met ons op te nemen.

Ik heb net een nieuw Ring-apparaat gekocht en geïnstalleerd om een oud apparaat te vervangen. Mijn oude apparaat had een abonnement. Hoe krijg ik een abonnement voor mijn nieuwe Ring-apparaat?
Als je het Ring Protect Plus-abonnement hebt, wordt je nieuwe apparaat automatisch opgenomen in het Ring Protect Plus-abonnement.

Als je het Ring Protect Basic-abonnement hebt, moet je voor het nieuwe apparaat een nieuw abonnement nemen. Je vorige abonnement is gekoppeld aan het andere apparaat. Het abonnement en de video's die zijn opgeslagen, worden niet automatisch overgezet naar het nieuwe apparaat.

Ga eerst naar je account en sla de gewenste video's van je oude apparaat op of download deze. Ga daarna naar je Ring-account op ring.com en annuleer je abonnement, zodat je een restitutie kunt krijgen.

Let op: als je in aanmerking komt voor restitutie, wordt het restitutiebedrag automatisch binnen 3-5 werkdagen teruggestort op de kaart die je oorspronkelijk hebt gebruikt.

Let op: heb je de betaalpas of creditcard die op het Ring-account stond niet meer? Neem dan contact op met je financiële instelling om te weten te komen hoe je de restitutie ontvangt.

Hoe downgrade ik van Ring Protect Plus naar Ring Protect Basic?
Als je je Ring Protect Plus-abonnement wilt downgraden naar een Ring Protect Basic-abonnement, moet je het Ring Protect Plus-abonnement annuleren en een abonnement nemen op het Basic-abonnement. Zorg ervoor dat je de gewenste opnamen downloadt voordat je je abonnement annuleert. Volg de instructies op deze pagina om je Ring Protect-abonnement te annuleren. Neem vervolgens een nieuw abonnement.

Als je in aanmerking komt voor een restitutie voor het Ring Protect Plus-jaarabonnement, krijg je deze naar rato uitbetaald. De restitutie wordt binnen 3-5 werkdagen op de oorspronkelijke betaalwijze teruggestort. Voor maandabonnementen vindt er geen restitutie naar rato plaats. Het nieuwe Ring Protect Plus-abonnement wordt onmiddellijk in rekening gebracht en je begint met een nieuwe factureringscyclus.

Hoe werkt de gratis proefperiode van het Ring Protect Plus-abonnement?

De proefperiode van Ring Protect Plus begint op de eerste dag dat je nieuwe product is ingesteld in de Ring-app. Als je een extra product aanschaft, begint er een nieuwe proefperiode voor het nieuwe apparaat wanneer dit wordt ingesteld in de Ring-app.

Bijvoorbeeld:

• Als je op 1 januari 2021 een nieuwe Ring-videodeurbel 3 installeert, start je een Ring Protect Plus-proefversie van 30 dagen die eindigt op 31 januari 2021.
  • Als je op 15 januari 2021 een nieuwe Floodlight Cam op dezelfde locatie installeert, is de einddatum van je nieuwe Ring Protect Plus-proefversie van 30 dagen 15 februari 2021.

Als ik een gedeelde gebruiker ben op een locatie, kan ik dan een Ring Protection-abonnement upgraden of wijzigen?
Nee. Een Ring Protection-abonnement kan alleen worden gewijzigd door de persoon die is aangewezen als eigenaar van een locatie (adres). De eigenaar is degene die het apparaat oorspronkelijk op zijn of haar mobiele apparaat heeft geïnstalleerd.

Klik hier voor meer informatie over het eigendom van een Ring-apparaat en over gedeelde gebruikers.