Bewegingszones gebruiken in combinatie met bedrade Ring-apparaten

Met 'Motion Zones' (Bewegingszones) kun je een specifiek gebied definiëren dat het Ring-apparaat in de gaten moet houden. Alles buiten dat gebied wordt dan genegeerd. Door bewegingszones in te stellen die het Ring-apparaat in de gaten moet houden, kun je het betreffende gebied effectief in de gaten houden en tegelijkertijd het aantal foutpositieve bewegingsmeldingen (bijvoorbeeld door langsrijdende auto's) beperken.

In dit gedeelte leggen we je uit hoe je bewegingszones instelt en geven we je enkele tips hoe je deze zones nog effectiever kunt maken.

Dit gedeelte is van toepassing op de volgende producten:

• Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Elite
  • Ring Spotlight Cam Mount/Wired
  • Ring Floodlight Cam
  • Stick Up Cam Wired.

Bewegingszones instellen voor een Ring-apparaat

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je bewegingszones kunt instellen voor een Ring-apparaat.

• Open de Ring-app en selecteer het betreffende Ring-apparaat in het hoofdmenu aan de linkerkant. Tik vervolgens op 'Devices' (Apparaten).
  • Tik onderaan in de app in de lijst met opties op 'Motion Settings' (Bewegingsinstellingen).
  • Tik op 'Motion Zones' (Bewegingszones).
  • Tik op de knop 'Add a Motion Zone' (Een bewegingszone toevoegen).
    • Er wordt een gekleurd vak weergegeven. Volg de aanwijzingen op het scherm en versleep de punten van het gekleurde vak om het gebied dat je in de gaten wilt houden aan te passen.

• Zet nadat je de bewegingszone hebt gemaakt, een vinkje bij 'Active' (Actief) om de bewegingssensoren te activeren.
  • Wanneer de bewegingszone naar wens is, tik je op 'Save' (Opslaan).
  • Als je de naam van de bewegingszone wilt wijzigen, tik je op het witte vak met de standaardnaam ('Zone 1', 'Zone 2' of 'Zone 3') en voer je de gewenste naam in.
  • Tik op 'Save' (Opslaan).

Herhaal bovenstaande stappen om maximaal drie bewegingszones te maken.

Nuttige tips om het maximale uit je bewegingsinstellingen te halen

• Bewegingszones instellen: let bij het maken van de bewegingszones goed op waar mensen kunnen lopen en verwijder gebieden die je niet in de gaten wilt laten houden door het Ring-apparaat, zoals een drukke straat of het huis van de buren, uit de bewegingszone.

• Stel minimaal één actieve bewegingszone in: als er geen meldingen worden verstuurd door een bewegingszone, is deze zone mogelijk niet actief. Een zone is niet actief als er geen 'X' bij 'Active' (Actief) staat en de bewegingszone grijs is. Als er geen bewegingszones actief zijn, zullen er geen bewegingsmeldingen worden verstuurd. Tik op een bewegingszone om deze weer te activeren.
  • Zorg dat je vertrouwd raakt met de 'Motion Settings' (Bewegingsinstellingen) in de Ring-app: naast de bewegingszones zijn er nog twee andere manieren om het aantal bewegingsmeldingen dat je ontvangt aan te passen:
    • 'Motion Scheduling' (Bewegingsmeldingen plannen): met Motion Scheduling kun je periodes inplannen waarop het Ring-apparaat geen bewegingsmeldingen moet sturen om te voorkomen dat je meldingen krijgt van bewegingen die op gezette tijden voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat het vuilnis op dinsdag tussen 7:30 en 7:45 uur wordt opgehaald, kun je inplannen dat je in die periode geen bewegingsmelding ontvangt.
    • Wanneer er een planning voor bewegingsmeldingen actief is, kun je de bewegingsmeldingen niet inschakelen (op het moment dat de bewegingsmeldingen volgens de planning zijn uitgeschakeld). Als je de bewegingsmeldingen toch wilt inschakelen, moet je de planning voor bewegingsmeldingen uitschakelen.
    • Dit geldt alleen voor meldingen. Als je een planning voor bewegingsmeldingen maakt, ontvang je geen bewegingsmeldingen in die periode. Het Ring-apparaat maakt echter nog wel opnamen.
  • Schuifregelaar voor bewegingsgevoeligheid: met deze schuifregelaar kun je instellen wat het Ring-apparaat ziet als een bewegingsgebeurtenis. De schuifregelaar gaat van 'People Only' (Alleen mensen) tot 'All Activity' (Alle activiteit). Als de optie 'People Only' (Alleen mensen) is ingeschakeld, zoeken de bewegingssensoren naar menselijke vormen. De optie 'All Activity' (Alle activiteit) is ideaal als je alle mogelijke bewegingen wilt vastleggen.
    • Als je de schuifregelaar instelt op 'People Only' (Alleen mensen) zoekt het Ring-apparaat naar het silhouet van een mens, met name het hoofd en de schouders. Houd dit in je achterhoofd als je de bewegingszones bepaalt.
  • Bewegingsdetectie optimaliseren: soms worden er foutpositieve meldingen verzonden die worden veroorzaakt door bewegende bomen, verlichting, een opkomende of ondergaan zon, reflecties van een glimmend voorwerp, koplampen of schaduwen. Als je het aantal foutpositieve meldingen wilt verminderen, moet je naar je bewegingszones kijken zoals het Ring-apparaat dat doet. Verwijder dus glimmende voorwerpen en takken die voor bewegende schaduwen op de grond zorgen of plaats het Ring-apparaat uit de zon.
    • Als je veel foutpositieve meldingen ontvangt, is het aan te raden om het Ring-apparaat in te stellen op 'People Only' (Alleen mensen).
    • Als je het Ring-apparaat hebt ingesteld op 'People Only' (Alleen mensen), moet je zorgen dat de bewegingszones het gebied beslaan waar zich het hoofd en de schouders bevinden van mensen die op je terrein komen.