Test je wifi-verbindingen

Een van de belangrijkste waarden in het Ring-beveiligingsnetwerk is de sterkte van het wifisignaal. Aangezien elk onderdeel van het systeem gebruik maakt van wifi om met elk ander onderdeel van het systeem te communiceren, is het belangrijk dat het signaal zo sterk mogelijk is.

De Ring-app voert een speciale verbindingstest uit wanneer je een nieuw apparaat configureert, maar je kunt deze test op elk gewenst moment handmatig uitvoeren om te controleren of een slechte wifiverbinding verantwoordelijk is voor problemen met een apparaat.

De verbindingstest uitvoeren

Volg deze instructies om de verbindingstest uit te voeren:

• Open de Ring-app op je mobiele apparaat.
  • Tik op het apparaat dat je wilt controleren.
  • Tik op het paneel ‘Device Health’ (Apparaatstatus).
  • Tik op de tegel ‘Connectivity Test’ (Verbindingstest) om de verbindingstest uit te voeren.

De test wordt automatisch uitgevoerd en je krijgt de volgende resultaten te zien:

Apparaat naar cloud: dit is het resultaat van de gemeten sterkte van de verbinding van het apparaat met de wifi-cloud. Als je hiermee problemen ondervindt, moet je het Ring-apparaat op een of andere manier aanpassen.

Mogelijke resultaten:

Rood: meerdere factoren kunnen ervoor zorgen dat het apparaat geen sterke verbinding kan maken. Dit leidt tot lange laadtijden of tot het hebben van geen toegang tot livebeeld.

Geel: er kunnen zich enkele problemen voordoen met de verbinding van het apparaat. Dit kan leiden tot lange laadtijden van video's.

Groen: geslaagd - je hebt een sterk signaal. Als je ooit problemen ondervindt, kun je altijd terugkomen en helpen we je bij het oplossen van problemen. Veel plezier met je Ring-apparaat!

Telefoon naar cloud: dit is het resultaat van de gemeten sterkte van de wifiverbinding van je mobiele apparaat met internet. Soms zijn verbindingen die sterk genoeg zijn voor andere mobiele functies te zwak en veroorzaken ze problemen met de Ring-app.

Mogelijke resultaten

Rood: je mobiele apparaat kan geen verbinding maken met het apparaat. Controleer of je een sterke verbinding hebt met het draadloze netwerk of probeer verbinding te maken met een wifinetwerk.

Geel: het lijkt erop dat de verbinding van je mobiele apparaat niet heel sterk is. Probeer verbinding te maken met een wifinetwerk.

Groen: geslaagd - je hebt een sterk signaal. Als je ooit problemen ondervindt, kun je altijd terugkomen en helpen we je bij het oplossen van problemen. Veel plezier met je Ring-apparaat!

Meer hulpbronnen voor wifi

Als je problemen hebt met wifi, kun je aan de hand van de volgende Help Center-artikelen meer te weten komen over wifi en mogelijke oplossingen:

De verbindingskwaliteit van je Ring-apparaat verbeteren

De voordelen van wifi

Begrip van RSSI-waarden en draadloze signaalsterkte