De Ring-app laat me weten dat ik het verkeerde wachtwoord heb ingevoerd

Vraag: de Ring-app geeft aan dat ik het verkeerde wachtwoord heb ingevoerd, maar ik weet zeker dat het het juiste wachtwoord was. Wat moet ik doen?

Antwoord: maak je geen zorgen, een onjuist ingevoerd wifi-wachtwoord is de meest voorkomende oorzaak van een mislukte installatie.

Drie dingen om te onthouden bij het invoeren van je wifi-wachtwoord:

• Wifi-wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig. Zorg ervoor dat je bij het invoeren van het wachtwoord de juiste hoofdletters gebruikt op de juiste plaatsen.
  • Als je je wifi-wachtwoord niet hebt gewijzigd sinds de router is geïnstalleerd, kun je je standaardwachtwoord vaak vinden op een sticker aan de onderkant van de router.
  • Je kunt controleren of je het juiste wachtwoord gebruikt door andere apparaten met hetzelfde wachtwoord te verbinden met het wifi-netwerk.

Zorg er ook voor dat je verbinding maakt met het juiste netwerk als je meer dan één netwerk hebt of als je thuis een wifi-extender hebt.

Weet je je wifi-wachtwoord niet?

Klik hier voor een artikel waarin staat beschreven hoe je je wifi-wachtwoord kunt vinden als je het wachtwoord niet kent.

Speciale tekens in je wifi-wachtwoord

Als je wifi-wachtwoord speciale niet-alfanumerieke tekens bevat (zoals *,@,$ of #), kunnen deze soms problemen veroorzaken tijdens de eerste installatie van het apparaat.

Om het probleem op te lossen, kun je het volgende proberen:

• Het wifi-wachtwoord op de router tijdelijk wijzigen
  • Een tijdelijk gastnetwerk maken voor het instellen van het Ring-apparaat
  • Het Ring-apparaat installeren via het wifi-netwerk van iemand anders

Nadat je het Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, wordt de firmware (interne software) bijgewerkt en zijn speciale tekens geen probleem meer. Vervolgens kun je het vorige routerwachtwoord herstellen of het gastnetwerk verwijderen, en het Ring-apparaat opnieuw instellen met zoveel speciale tekens in het wifi-wachtwoord als je wilt.

Let op: als je het wachtwoord op de router wijzigt nadat je de Ring Video Doorbell hebt ingesteld, moet je opnieuw verbinding maken met het apparaat via je nieuwe wifi-wachtwoord. Ga hiervoor naar ‘Device Health’ (Apparaatstatus) en selecteer ‘Change Wi-Fi Network’ (Wifi-netwerk wijzigen).

Ondervind je nog steeds problemen?

Als je het juiste wachtwoord invoert, maar nog steeds problemen ondervindt, klik dan hier voor informatie over andere mogelijke oorzaken van problemen met de installatie in de app.