Installatie in de app mislukt herhaaldelijk

Lukt het niet om je videodeurbel of beveiligingscamera van Ring in te stellen, bijvoorbeeld als je niet kunt verbinden met het tijdelijke Ring-netwerk of met je wifithuisnetwerk, probeer dan een of meerdere van onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

Verbreekt je apparaat steeds de wifiverbinding of krijgt het een zwak signaal en staat de router achter een bank, in een kast, of wordt het anderszins fysiek geblokkeerd? Dan is het verplaatsen van de router vaak de snelste oplossing.

wifinoise_couch.gif wifinoise_closet.gif
Haal de router achter de bank vandaan
Haal de router uit de kast

Kun je geen verbinding maken met het tijdelijke toegangspunt van het Ring-apparaat tijdens de installatie?

Het Ring-apparaat maakt een tijdelijk netwerk dat je alleen gebruikt als toegangspunt tijdens het installatieproces, voordat je het apparaat aansluit op je wifithuisnetwerk. Nadat je verbinding hebt gemaakt met je wifithuisnetwerk, ben je niet meer verbonden met het tijdelijke toegangspunt.

Er zijn verschillende eenvoudige stappen om problemen op te lossen die je kunt proberen als je problemen hebt met verbinden:

• Op een Apple/iOS-apparaat start je opnieuw op door het apparaat uit te schakelen en weer in te schakelen. Hieronder vind je meer opties.
  • Op Android stel je de Slimme netwerkswitch in.
  • Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen als je tijdens de eerste installatie meerdere keren hebt geprobeerd de installatie uit te voeren. Batterijen worden vanwege wettelijke voorschriften niet voor 100% geladen geleverd en kunnen tijdens je eerdere pogingen zijn leeggelopen.
  • Probeer het Ring-apparaat in te stellen met een ander mobiel apparaat (bijvoorbeeld een andere mobiele telefoon of tablet).

Apple/iOS

Als je een Apple-apparaat gebruikt en die al een tijdje niet opnieuw hebt opgestart, probeer het dan opnieuw op te starten (het apparaat helemaal uitzetten) en dan opnieuw in te stellen. Tijdelijk de instellingen voor mobiele data en wifi op je Apple-apparaat wijzigen (hieronder beschreven) kan ook de kans vergroten dat je installatie slaagt.

Opmerking: Alle instellingen die je wijzigt om een Ring-apparaat te installeren, kunnen worden teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen nadat de installatie is voltooid.

Mobiele gegevens op een Apple-apparaat

Dit is een systeeminstelling op iPhones of iPads die, wanneer deze is ingeschakeld, ertoe kan leiden dat de installatie van het Ring-apparaat in de app niet lukt. Klik hier voor een artikel waarin wordt uitgelegd hoe je mobiele data op een iPhone of iPad kunt uitschakelen.

Wifi-instellingen op Apple-apparaat

Via de instellingen voor Apple-apparaten kun je een instelling wijzigen die vaak helpt wanneer je verbinding probeert te maken met het Ring-netwerk.

Tik in de Apple-instellingen (het tandwielpictogram) op Wifi. Onder Wifi zie je verschillende netwerknamen. Mogelijk moet je omhoog scrollen op het scherm voor het weergeven van Vraag om verbinding. Tik op Vraag om verbinding. Selecteer vervolgens Vraag. Probeer de installatie vervolgens opnieuw uit te voeren om het Ring-netwerk weer te geven.

Android

Smart Network Switch van Android controleren

Als je probeert het Ring-apparaat te installeren via een Android-telefoon, kun je een systeeminstelling controleren die, wanneer deze is ingeschakeld, er bijna altijd voor zorgt dat de installatie van het Ring-apparaat mislukt. Als je een Android-apparaat hebt, klik dan hier voor meer informatie over het oplossen van problemen die te maken hebben met de Slimme netwerkswitch.

Als je het instellen al vaak hebt geprobeerd

Als je een nieuw Ring-apparaat op batterijen instelt, zal de batterij bij levering slechts gedeeltelijk zijn opgeladen. Dit is vanwege de veiligheidsbeperkingen voor het verzenden van lithiumbatterijen. De batterij heeft 6-8 uur nodig om volledig op te laden. Als je meerdere keren hebt geprobeerd het apparaat in te stellen en dat mislukte, kan het zijn dat je de batterij volledig moet opladen voordat je de installatie van het apparaat kunt uitvoeren.

Als je klaar bent met de installatie, kun je het oplaadpercentage van de batterij zien in de Ring-app.

Probeer de installatie op een ander apparaat uit te voeren

Je kunt ook proberen een alternatief mobiel apparaat te gebruiken voor de installatie. Houd er rekening mee dat je op het alternatieve apparaat met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord in de Ring-app moet zijn ingelogd als je de eigenaar van het nieuwe Ring-apparaat wilt zijn.

Kun je nog steeds geen verbinding maken met het wifithuisnetwerk?

Eenvoudige problemen met wifi oplossen

• Zorg ervoor dat je beschikt over het juiste wachtwoord en dat je het correct invoert. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig en bevatten geen spaties. Het wachtwoord van je netwerk bevindt zich vaak aan de onderkant van je router als je het nog niet weet.
  • Controleer of het wachtwoord geen speciale tekens bevat. Als het wachtwoord speciale tekens bevat, zoals een sterretje (*), hekje (#) of uitroepteken (!), moet je mogelijk contact opnemen met je internetprovider om het wachtwoord te wijzigen en de speciale tekens te verwijderen of het wachtwoord zelf wijzigen door naar de instellingen van je router te gaan.
  • Controleer of het Ring-apparaat werkt op 5 GHz als je verbinding probeert te maken met een 5 GHz-netwerk. Als je een 5 GHz-compatibel apparaat hebt en het voor het eerst probeert in te stellen, maar nog steeds problemen ondervindt, maak dan eerst verbinding met een 2,4 GHz-netwerk en schakel vervolgens over naar het 5 GHz-netwerk nadat de installatie is voltooid via het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app.

Een afstandstest uitvoeren

Als het apparaat dat je wilt installeren op batterijen werkt of van de montageplaats kan worden verwijderd, plaats het dan naast de router voordat je het gaat installeren.

Soms kan storing of afstand ertoe leiden dat de installatie mislukt. Klik hier voor meer informatie over veelvoorkomende oorzaken van wifistoringen.

Als het probleem hiermee is opgelost, moet je mogelijk een wifiversterker, zoals de Chime Pro, toevoegen aan het netwerk. Signaalversterkers zenden het wifisignaal opnieuw uit vanaf een nieuwe locatie.

Modem of router opnieuw opstarten

Aangezien een router en modem meestal de apparaten zijn die thuis het meest worden gebruikt, moeten ze ongeveer één keer per maand opnieuw worden opgestart voor optimale prestaties.

Volg de onderstaande instructies om deze apparaten opnieuw op te starten:

• Haal de stekker van je router of modem uit het stopcontact (schakel ze niet alleen maar uit).
  • Als router en modem gescheiden zijn, trek je de stekkers van beide apparaten uit het stopcontact.
  • Wacht ten minste 30 seconden en steek de stekkers weer in het stopcontact.
  • Wacht tot er weer verbinding is met internet.

Controleer of de internetverbinding is hersteld door een ander apparaat met het wifinetwerk te verbinden en een website te openen. Herhaal vervolgens het configuratieproces.

Klik hier voor meer stappen voor het oplossen van problemen met routers of modems.

Een harde reset uitvoeren op het Ring-apparaat

Als je al het andere al hebt geprobeerd en het installeren van het Ring-apparaat nog steeds niet lukt, voer dan een harde reset uit.

WAARSCHUWING - Voer deze stappen niet uit voor een Ring Alarm-apparaat. Dit kan problemen veroorzaken met het systeem.

Als je niet zeker weet welke videodeurbel of beveiligingscamera van Ring je hebt en je het apparaat al eerder hebt ingesteld, kun je de productnaam vinden in de Ring-app in het gedeelte Apparaatstatus. Voordat je het apparaat opnieuw instelt, moet je alle video's downloaden die je mogelijk in je account hebt opgeslagen.

Als je een harde reset wilt uitvoeren op een Ring-product, houd je de installatieknop iets langer dan 15 seconden ingedrukt en laat je deze weer los. Dit zijn de knoplocaties op het Ring-apparaat:

• Ring Video Doorbell/Stick Up Camera (gestopt): oranje knop aan de achterzijde.
  • Ring Video Doorbell 2/3/3 Plus/4/Wired/Elite:  kleine zwarte knop op de voorkant onder het voorpaneel.
  • Ring Video Doorbell Pro/Pro 2: kleine zwarte knop aan de rechterkant van het apparaat.
  • Ring Spotlight Cam/Floodlight Cam: knop boven op de camera.
  • Ring Stick Up Cam Battery/Wired: witte of oranje knop aan de onderkant van de camera, aan de binnenkant van de onderklep.

Nadat je de harde reset hebt uitgevoerd, wacht je een minuut en herhaal je het installatieproces. Controleer nogmaals het volgende:

• Je voert het juiste wachtwoord voor het wifinetwerk in. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.
  • Je bevindt je niet te ver van de wifirouter.
  • Er is internet beschikbaar.

Let op: je hoeft geen andere installatie uit te voeren voor onder meer deze bedrade Ring-apparaten:

• Ring Video Doorbell Wired
  • Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Pro 2
  • Ring Video Doorbell Elite
  • Ring Spotlight Cam Wired/Mount
  • Ring Floodlight Cam
  • Ring Stick Up Cam Wired

Je kunt hier ook aanvullende stappen voor het oplossen van problemen vinden.

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice.