Installatie in de app mislukt herhaaldelijk

Als je problemen ondervindt bij het instellen van het Ring-product, controleer dan eerst of je alle stappen in dit artikel hebt doorlopen:

Problemen met de installatie van Ring-apparaten in de app oplossen

In het zeldzame geval dat de installatie van het Ring-apparaat in de app herhaaldelijk mislukt en je er zeker van bent dat het niet te maken heeft met de problemen die in het bovenstaande artikel worden beschreven, zijn er nog andere zaken die een rol kunnen spelen. Ze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

• Apple/iOS
  • Android
  • Problemen met routers en modems oplossen
  • Een harde reset uitvoeren op het Ring-apparaat

Apple/iOS

Mobiele gegevens op een Apple-apparaat

Dit is een systeeminstelling op iPhones of iPads die, wanneer deze is ingeschakeld, ertoe kan leiden dat de installatie van het Ring-apparaat in de app niet lukt. Klik hier voor een artikel waarin wordt uitgelegd hoe je mobiele data op een iPhone of iPad kunt uitschakelen.

Wifi-instellingen op Apple-apparaat

Alle instellingen die je wijzigt om een Ring-apparaat te installeren, kunnen worden teruggezet naar de oorspronkelijke instellingen nadat de installatie is voltooid.

Via de instellingen voor Apple-apparaten kun je een instelling wijzigen die vaak helpt wanneer je verbinding probeert te maken met het Ring-netwerk.

Tik in de Apple-instellingen (het tandwielpictogram) op Wifi. Onder wifi zie je verschillende netwerknamen. Mogelijk moet je omhoog scrollen op het scherm voor het weergeven van Vraag om verbinding. Tik op Vraag om verbinding. Selecteer vervolgens Vraag. Probeer de installatie vervolgens opnieuw uit te voeren om het Ring-netwerk weer te geven.

Android

Smart Network Switch van Android controleren

Als je probeert het Ring-apparaat te installeren via een Android-telefoon, kun je een systeeminstelling controleren die, wanneer deze is ingeschakeld, er bijna altijd voor zorgt dat de installatie van het Ring-apparaat mislukt. Als je een Android-apparaat hebt, klik dan hier voor meer informatie over het oplossen van problemen die te maken hebben met de Slimme netwerkswitch.

Kun je nog steeds geen verbinding maken met het wifinetwerk thuis?

Probeer het volgende:

1. Start het Apple-apparaat opnieuw op (schakel het apparaat volledig uit en vervolgens weer in)
  2. Zorg ervoor dat de batterij volledig is opgeladen als je tijdens de eerste installatie meerdere keren hebt geprobeerd de installatie uit te voeren. (Batterijen worden niet volledig opgeladen vervoerd vanwege wettelijke voorschriften.)
  3. Probeer de installatie uit te voeren op een ander mobiel apparaat (een andere mobiele telefoon of een tablet)
  4. Zorg ervoor dat je beschikt over het juiste wachtwoord en dat je het correct invoert. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.
  5. Controleer of het wachtwoord geen speciale tekens bevat.
  6. Controleer of het Ring-apparaat werkt op 5 GHz als je verbinding maakt met een 5GHz-netwerk.

Als je verbinding probeert te maken met een 5 GHz-netwerk, moet je controleren of het apparaat werkt op 5 GHz. Als je voor het eerst een apparaat instelt dat werkt op 5 GHz, maak dan eerst verbinding met een 2,4GHz-netwerk. Schakel vervolgens na de installatie over op het 5GHz-netwerk via het gedeelte Apparaatstatus van de Ring-app.

Problemen met routers en modems oplossen

Wifiverbinding verbroken of zwak signaal

Als het apparaat voortdurend de verbinding met wifi verbreekt of als je vaak een zwak signaal hebt en de router zich achter een bank of in een kast bevindt, verplaats je de router.

wifinoise_couch.gif wifinoise_closet.gif
Haal de router achter de bank vandaan Haal de router uit de kast

Een afstandstest uitvoeren

Als het Ring-apparaat op batterijen werkt of van de montageplaats kan worden verwijderd, plaats het dan naast de router voordat je een installatie probeert uit te voeren.

Soms kan storing of afstand ertoe leiden dat de installatie mislukt. Voor meer informatie hierover klik je hier.

Als het probleem hiermee is opgelost, moet je mogelijk een wifiversterker, zoals de Chime Pro, toevoegen aan het netwerk. Signaalversterkers zenden het wifisignaal opnieuw uit vanaf een nieuwe locatie.

Modem of router opnieuw opstarten

Als je de installatie nog steeds niet kunt voltooien, start dan je modem en/of router opnieuw op. Aangezien een router en modem meestal de apparaten zijn die thuis het meest worden gebruikt, moeten ze ongeveer één keer per maand opnieuw worden opgestart voor optimale prestaties.

Volg de onderstaande instructies om deze apparaten opnieuw op te starten:

• Haal de stekker van je router of modem uit het stopcontact (schakel ze niet alleen maar uit).
  • Als router en modem gescheiden zijn, trek je de stekkers van beide apparaten uit het stopcontact.
  • Wacht ten minste 30 seconden en steek de stekkers weer in het stopcontact.
  • Wacht tot er weer verbinding is met internet.

Controleer of de internetverbinding is hersteld door een ander apparaat met het wifinetwerk te verbinden en een website te openen. Herhaal vervolgens het configuratieproces.

Klik hier voor meer stappen voor het oplossen van problemen met routers of modems.

Een harde reset uitvoeren op het Ring-apparaat

Als je al het andere al hebt geprobeerd en het installeren van het Ring-apparaat nog steeds niet lukt, voer dan een harde reset uit.

WAARSCHUWING - Voer deze stappen niet uit voor een Ring Alarm-apparaat. Dit kan problemen veroorzaken met het systeem.

Als je een harde reset wilt uitvoeren op een Ring-product, houd je de installatieknop iets langer dan 15 seconden ingedrukt en laat je deze weer los. Dit zijn de knoplocaties op het Ring-apparaat:

• Ring Video Doorbell/Stick Up Camera (gestopt): oranje knop aan de achterzijde.
  • Ring Video Doorbell 2/3/3 Plus/4/Wired/Elite:  kleine zwarte knop op de voorkant onder het voorpaneel.
  • Ring Video Doorbell Pro/Pro 2: kleine zwarte knop aan de rechterkant van het apparaat.
  • Ring Spotlight Cam/Floodlight Cam: knop boven op de camera.
  • Ring Stick Up Cam Battery/Wired: witte of oranje knop aan de onderkant van de camera, aan de binnenkant van de onderklep.

Nadat je de harde reset hebt uitgevoerd, wacht je een minuut en herhaal je het installatieproces. Controleer nogmaals het volgende:

• Je voert het juiste wachtwoord voor het wifinetwerk in. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.
  • Je bevindt je niet te ver van de wifirouter.
  • Er is internet beschikbaar.

Let op: je hoeft geen andere installatie uit te voeren voor onder meer deze bedrade Ring-apparaten:

• Ring Video Doorbell Wired
  • Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Pro 2
  • Ring Video Doorbell Elite
  • Ring Spotlight Cam Wired/Mount
  • Ring Floodlight Cam
  • Ring Stick Up Cam Wired

Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met de klantenservice.