Installatie in de app mislukt herhaaldelijk

Als je problemen ondervindt bij het instellen van het Ring-product, controleer dan eerst of je al deze stappen hebt doorlopen.

In het zeldzame geval dat de installatie van het Ring-apparaat in de app herhaaldelijk mislukt en je er zeker van bent dat het niet te maken heeft met de problemen die in onze andere ondersteuningsartikelen worden beschreven, zijn er nog andere zaken die een rol kunnen spelen.

Mobiele data

Dit is een systeeminstelling op iPhones of iPads die, wanneer deze is ingeschakeld, ertoe kan leiden dat de installatie van het Ring-apparaat in de app niet lukt. Klik hier voor een artikel waarin wordt uitgelegd hoe je mobiele data op je iPhone of iPad kunt uitschakelen.

Een afstandstest uitvoeren

Als het Ring-apparaat op batterijen werkt of van de montageplaats kan worden verwijderd, probeer het dan naast de router te plaatsen voordat u een installatie probeert uit te voeren.

Soms kan storing of afstand ertoe leiden dat de installatie mislukt. Klik hier voor meer informatie hierover.

Als het probleem hiermee is opgelost, moet je mogelijk een wifi-extender, zoals de Chime Pro, toevoegen aan het netwerk. De Chime Pro zendt het wifi-signaal opnieuw uit vanaf een nieuwe locatie, waardoor de kracht en connectiviteit van het signaal worden versterkt.

Modem of router opnieuw opstarten

Als je de installatie nog steeds niet kunt voltooien, probeer dan je modem en/of router opnieuw op te starten. Aangezien je router en modem meestal de apparaten zijn die thuis het meest worden gebruikt, moeten ze ongeveer één keer per maand opnieuw worden opgestart voor optimale prestaties.

Volg de onderstaande instructies om deze apparaten opnieuw op te starten:

• Haal de stekker van je router of modem uit het stopcontact (schakel ze niet alleen maar uit).
  • Als router en modem gescheiden zijn, trek je de stekkers van beide apparaten uit het stopcontact.
  • Wacht ten minste 30 seconden en steek de stekkers weer in het stopcontact.
  • Wacht tot er weer verbinding is met het internet.

Controleer of de internetverbinding is hersteld door een ander apparaat met het wifinetwerk te verbinden en een website te openen. Herhaal vervolgens het configuratieproces.

Een harde reset uitvoeren op het Ring-apparaat

Als je al het andere al hebt geprobeerd en het installeren van het Ring-apparaat nog steeds niet lukt, probeer dan een harde reset uit te voeren.

WAARSCHUWING - Voer deze stappen niet uit voor een Ring Alarm-apparaat. Dit kan problemen veroorzaken met het systeem.

Als je een harde reset wilt uitvoeren op het Ring-apparaat, houd je de installatieknop iets langer dan 15 seconden ingedrukt en laat je deze weer los.

Dit zijn de locaties van de knop per Ring-apparaat:

• Ring Doorbell/Stick Up Camera (gestopt): de oranje knop aan de achterzijde.
  • Ring Video Doorbell 2/ Video Doorbell Elite: de kleinere zwarte knop aan de voorzijde.
  • Ring Video Doorbell Pro: de kleinere zwarte knop aan de rechterkant van het apparaat.
  • Ring Spotlight Camera/Floodlight Camera: de knop boven op de camera.
  • Ring Stick Up Camera Battery/Wired: de oranje knop aan de onderkant van de camera, aan de binnenkant van de onderklep.

Nadat je de harde reset hebt uitgevoerd, wacht je een minuut en herhaal je het installatieproces. Controleer nogmaals of:

• Je het juiste wachtwoord voor het wifi-netwerk invoert.
  • Je je niet te ver van de wifi-router bevindt.
  • Er internet beschikbaar is.

Let op: Je hoeft geen andere installatie uit te voeren voor ingeschakelde Ring-apparaten, zoals:

• Ring Doorbell Pro
  • Ring Doorbell Elite
  • Ring Spotlight Camera Wired en Mount
  • Ring Floodlight Camera
  • Ring Stick Up Camera Wired

Smart Network Switch van Android controleren

Als je probeert het Ring-apparaat te installeren op een Android-telefoon, kun je controleren of er een systeeminstelling is ingeschakeld die er bijna altijd voor zorgt dat de installatie van het Ring-apparaat mislukt.

Als je een Android-apparaat hebt, klik dan hier voor meer informatie over het oplossen van problemen die te maken hebben met Smart Network Switch.

Lukt het nog steeds niet om het installatieproces te voltooien?

Klik hier voor de telefoonnummers van onze klantenservice wereldwijd.