Problemen met de installatie van Ring-producten in de app oplossen

Welke installatiestap levert problemen op?

De Ring-app downloaden

Zo kun je de Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store of Google Play.
  • Zoek op 'Ring'.
  • Download en installeer de Ring-app op je mobiele apparaat.

Volledige downloadinstructies

Het installatieproces starten

Om het installatieproces te starten, open je de Ring-app op je mobiele apparaat en tik je op "Set up Device” (Apparaat instellen).

Klik hieronder op het betreffende apparaat voor volledige installatie-instructies:

Mijn adres invoeren

Dit kan drie oorzaken hebben:

• De app kan je exacte adres op dit moment niet achterhalen. Het is belangrijk dat je het juiste adres invoert voor professionele bewaking. Wacht heel even en probeer het daarna opnieuw. Als je problemen blijft ondervinden, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Ring.
  • Locatieservices op je telefoon zijn niet ingeschakeld. Schakel locatieservices op je telefoon in en probeer het installatieproces opnieuw uit te voeren.
  • Je telefoon is niet verbonden met internet. Schakel de Ring-app uit en controleer of je telefoon verbinding heeft met het internet. Voer vervolgens het installatieproces opnieuw uit.

Meer informatie over de Ring-app en je adres.

Het juiste wachtwoord invoeren

Dit is de belangrijkste reden waarom de installatie vaak mislukt. Vergeet niet dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn en vaak te vinden zijn op een etiket aan de onderzijde van de router.

Meer informatie over onjuiste wachtwoorden

Manieren om je wifi-wachtwoord te vinden als je het wachtwoord niet kent.

Verbindingsproblemen oplossen

Hoewel er meer oorzaken te noemen zijn, zijn de drie meest voorkomende oorzaken van een fout tijdens de installatie (na het invoeren van een onjuist wachtwoord):

• Het Ring-apparaat bevindt zich te ver van de wifi-router;
  • Een probleem met de internetverbinding;
  • Een probleem met de wifi-modem of -router

Meer informatie over het oplossen van verbindingsproblemen vind je hier.

Klik op de onderstaande problemen voor advies voor het opsporen ervan en bijbehorende oplossingen.

Controleer of het Ring-apparaat zich te ver van de router bevindt.

Controleer of er een probleem is met de internetverbinding.

Controleer of er problemen zijn met de modem of router.

Mijn Ring-product in de installatiemodus zetten

Via de onderstaande links vind je gedetailleerde instructies voor hoe je het apparaat in de installatiemodus kunt zetten.

Eerste wifi-instelling

Vaak ligt het probleem bij deze stap in het niet kunnen vinden van het tijdelijke wifi-netwerk genaamd "Ring-" , dat door het apparaat wordt uitgezonden.

In dat geval moet je de installatieprocedure opnieuw starten. Zodra je bij deze stap bent, controleer je of er een langzaam knipperend lampje op het apparaat brandt. Dit geeft aan dat het apparaat een signaal afgeeft. Als je dit lampje niet ziet branden, is het apparaat mogelijk defect.

De installatie voltooien als geen van deze onderwerpen mijn probleem beschrijft

Als het niet lukt om het Ring-apparaat te installeren en je hebt vastgesteld dat dit niet komt door een van de vier meest voorkomende oorzaken (onjuist wachtwoord, Ring te ver van de router, probleem met internetverbinding, problemen met modem of router), kun je nog een aantal andere dingen proberen om het probleem op te lossen.

Klik hieronder voor een artikel over deze procedures.

Installatie in de app mislukt herhaaldelijk.