De Ring-app kan geen verbinding maken met het Ring-apparaat en geen video weergeven

Als je problemen hebt om een live weergave of een opgenomen video te bekijken, betekent dit dat er een probleem is met de gegevensoverdracht tussen je Ring-apparaat en de Ring-app. Hierdoor kan je Ring-app geen live weergave of een video-opname van je Ring-camera('s) tonen. Je ziet misschien een bericht om het apparaat te activeren, maar de camera valt uiteindelijk weg.

Lees het onderstaande artikel voor meer informatie over de meest voorkomende oorzaken waarom je Ring-app geen verbinding maakt met je apparaat en hoe je dit probleem kunt oplossen.

Veelvoorkomende oorzaken voor situaties waarin je videocamera geen verbinding maakt met je Ring-apparaat

De meest voorkomende oorzaken dat je geen live weergave of opgenomen video kunt zien:

• Een slechte verbinding tussen het mobiele apparaat en internet
  • Lage upload- en downloadsnelheden op internet
  • Een slechte verbinding tussen het Ring-apparaat en de router.

Slechte verbinding tussen het mobiele apparaat en internet

Het eerste wat je moet controleren als je geen live weergave of video kunt bekijken, is de verbinding tussen je mobiele apparaat en internet. Ontvang je een sterk signaal op je mobiele apparaat? Als dat niet zo is, maak je verbinding met een wifinetwerk via de instellingen van je mobiele apparaat om het signaal te versterken.

Als je mobiele apparaat een goed internetsignaal ontvangt, kun je de internetsnelheid controleren.

Lage upload- en downloadsnelheden op internet

'Internetsnelheid' is in deze context de maatstaf voor de snelheid waarmee het draadloze netwerk gegevens uploadt en downloadt. Als een of beide functies te traag zijn, kan de Ring-app het videobeeld van de camera van het Ring-apparaat niet weergeven. Daarom is het belangrijk om de internetsnelheid te testen in de buurt van het Ring-apparaat.

Ga als volgt te werk om de internetsnelheid te testen:

• Neem het mobiele apparaat mee naar het gebied waar het Ring-apparaat is geïnstalleerd.
  • Open een webbrowser op het mobiele apparaat en ga naar ring.com/speed.
  • Klik op de Start-knop in het midden van de meter om de test te starten.

• Bekijk na de test de kleine tabel onder de meter. Het groene getal in de eerste kolom is de downloadsnelheid. Het blauwe getal in de tweede kolom is de uploadsnelheid.

Over het algemeen functioneren de meeste Ring-apparaten het beste bij upload- en downloadsnelheden van ongeveer 2 Mbps of meer. Als de snelheid veel lager is, kun je proberen de router dichter bij het Ring-apparaat te plaatsen of (indien nodig) de internetprovider te bellen om te bespreken hoe je sneller internet kunt krijgen.

Slechte verbinding tussen de router en het Ring-apparaat

Als de internetsnelheden goed zijn, is er mogelijk nog steeds een probleem met de sterkte van het signaal tussen de router en het Ring-apparaat. De signaalsterkte is net zo belangrijk als de snelheid bij het verzenden van een videobeeld van het Ring-apparaat naar de Ring-app.

Ga als volgt te werk om de sterkte van het wifisignaal te controleren:

• Open de Ring-app.
  • Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Apparaten selecteren
  • Tik op het Ring-apparaat dat je wilt testen
  • Tik op de tegel Apparaatstatus.

• Kijk op het scherm Apparaatstatus naar de signaalsterkte in het gedeelte Netwerk.

Als je signaal slecht of zeer slecht is, kan dit komen door de afstand tussen de router en je Ring-apparaat, de indeling van je huis of door storingen die worden veroorzaakt door andere apparaten (tv's, spelsystemen, enz.) of materialen in je huis zoals stucwerk, baksteen, metaal, grote spiegels of glazen deuren.

Klik hier voor informatie over slechte wifisignaalsterkte.

Rapid Ring-app

Je kunt ook proberen je verbindingssnelheid te verbeteren voor een live weergave door de gratis Rapid Ring-app te downloaden. De Rapid Ring-app is een 'lichte' versie van de Ring-
app en werkt in combinatie met je huidige app, zodat je sneller toegang krijgt tot de live weergave. Klik hier voor meer informatie over de Rapid Ring-app.