Problemen met Ring-waarschuwingen op Android-apparaten oplossen

Komen de Ring-meldingen naar je Android-apparaat vertraagd of helemaal niet aan? Deze tips kunnen helpen.

Als je meldingen over nieuwe functies niet verdwijnen, kun je deze handmatig wissen in de Ring-app. Tik op Nieuwe functies, tik rechtsboven op het pictogram met een vinkje, en vervolgens op Markeren als gelezen

Controleer de instellingen van de meldingen in de Ring-app

Voor videodeurbellen en beveiligingscamera's van Ring:

Controleer eerst of je meldingen zijn ingeschakeld. Ga naar apparaatinstellingen in de Ring-app en controleer of de knoppen voor Ring-meldingen en Bewegingsmeldingen zijn ingesteld op de blauwe 'Aan'-positie.

Let op: meldingsinstellingen zijn specifiek voor het mobiele apparaat, niet voor je echte Ring Video Doorbell of Security Cam. Als je bijvoorbeeld meldingen activeert op je telefoon, worden deze niet automatisch geactiveerd op je tablet. Je moet de meldingen handmatig inschakelen voor elk apparaat dat is verbonden met Ring.

Voor Ring Alarm: alarmmeldingen versus apparaatspecifieke meldingsinstellingen

Er zijn twee gebieden in de Ring-app waar je specifieke waarschuwingen voor je Ring Alarm kunt beheren: Alarmmeldingen en de apparaatinstellingen voor bepaalde apparaten.

Alarmmeldingen

Het merendeel van de Ring Alarm-meldingen wordt beheerd via het menu met instellingen voor alarmmeldingen.

Onder alarmmeldingen vallen de beveiligings-, systeem- en apparaatgerelateerde meldingen. Beveiligings- en systeemmeldingen geven aan wanneer het systeem op de accu of mobiele back-up werkt, wanneer ingangsvertraging is geactiveerd, eventuele wijzigingen in de modus en wanneer een apparaat is uitgeschakeld.

Apparaatspecifieke meldingen van de instellingen voor alarmmeldingen betreffen de status van basisstation en apparaten en geven aan wanneer er met een apparaat is geknoeid, een firmware-update is voltooid, de accu bijna leeg is of wanneer er water of een lage temperatuur wordt gedetecteerd.

Apparaatstatusmeldingen worden alleen verzonden als het alarmsysteem is ingeschakeld.

Voor toegang tot de instellingen voor alarmmeldingen:

• Tik op Menu.
  • Tik op Instellingen.
  • Tik op Alarmmeldingen.

Je kunt de voorkeuren voor e-mailmeldingen en pushmeldingen beheren op de pagina Alarmmeldingen. E-mailmeldingen zijn standaard uitgeschakeld. (Let op: je ontvangt nog steeds e-mailmeldingen wanneer het systeem een alarm afgeeft. Je kunt deze belangrijke e-mailmeldingen niet uitschakelen.)

Schakel de hoofdschakelaar voor e-mail in om e-mailmeldingen te ontvangen en individuele meldingsinstellingen te bekijken. Als je de hoofdschakelaar voor e-mail inschakelt, worden alle afzonderlijke e-mailmeldingen ingeschakeld, met uitzondering van 'Overgeslagen apparaten'. Je kunt de afzonderlijke meldingen in- en uitschakelen om alleen meldingen te ontvangen op basis van je persoonlijke voorkeur.

Screenshot_20190322-121822__1_.png Screenshot_20190322-121907__1_.png

In tegenstelling tot e-mailmeldingen zijn pushmeldingen standaard ingeschakeld. (Let op: je ontvangt nog steeds pushmeldingen wanneer het systeem een alarm geeft, omdat dat type waarschuwing niet door gebruikers kan worden ingesteld). Als je de hoofdschakelaar voor pushmeldingen in- en uitschakelt, wordt elk afzonderlijke melding in- of uitgeschakeld. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Screenshot_20190322-121926__1_.png Screenshot_20190322-121938__1___1_.png

Andere tips over alarmmeldingen:

• eigenaren en gedeelde gebruikers kunnen hun meldingsinstellingen op elk gewenst moment in- en uitschakelen, afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren, zolang het basisstation online is en ze op 'Opslaan' tikken om de instellingen te behouden.
  • Nadat je de instellingen voor alarmmeldingen voor het eerst hebt bijgewerkt en hebt opgeslagen, onthoudt de app de afzonderlijke standen van de schakelaar en kan de voorgaande status van elke afzonderlijke schakelaar worden hersteld.

Instellingen voor apparaatspecifieke meldingen

Naast de instellingen voor alarmmeldingen kunnen gebruikers ook pushmeldingen inschakelen voor specifieke apparaten die meldingen verzenden, ongeacht of het systeem is ingeschakeld. Het is belangrijk om te onthouden dat de schakelaar voor afzonderlijke apparaatmeldingen alleen push-meldingen verzendt. E-mailmeldingen moeten worden beheerd via de instellingen voor alarmmeldingen. Deze meldingen worden ook verzonden wanneer het systeem is uitgeschakeld.

Apparaten met afzonderlijke meldingsinstellingen zijn contactsensoralarm, bewegingsdetectoralarm en sloten die worden ondersteund door Ring. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om meldingen in te schakelen wanneer de bewegingsdetector beweging detecteert en wanneer de contactsensor wordt geopend en gesloten.

Als je een slim door Ring ondersteund Z-Wave-slot hebt toegevoegd aan het alarmsysteem, kun je ook een aantal meldingen inschakelen via de schakeloptie voor meldingen op de pagina met slotgegevens.

De slotmeldingschakelaar verschilt van de contactsensorschakelaars en bewegingsdetectorschakelaars en maakt de melding van verschillende activiteiten met betrekking tot het slot. De slotmeldingschakelaar geeft een melding wanneer een slot wordt vergrendeld, ontgrendeld en/of automatisch wordt vergrendeld en wanneer er een toegangscode aan het slot is toegevoegd vanuit het slot zelf.

Instellingen voor applicatie controleren

Mogelijk moet je naar het menu instellingen gaan om meldingen te activeren.

Er zijn twee manieren om dit menu te openen vanaf een Android-apparaat. Je kunt het pictogram van de Ring-app naar het pictogram App Info in het beginscherm slepen of je kunt het menu instellingen van de telefoon zelf openen. Zoek in de telefooninstellingen naar app-manager (afhankelijk van het apparaat wordt dit mogelijk 'Toepassingen' genoemd), zoek en selecteer vervolgens de Ring-app.

Schakel in je toepassingsinstellingen het selectievakje 'Meldingen weergeven' in om meldingen in te schakelen en te controleren of je App-meldingen zijn ingesteld op 'Prioriteit'. Als het vakje 'Meldingen tonen' al is aangevinkt, maar je nog steeds geen meldingen ontvangt, schakel je het selectievakje uit, klik je op 'OK' en controleer je het vakje opnieuw. Tot slot wis je de cache in je app-instellingen en test je je apparaat door op de deurbelknop te drukken of de bewegingssensoren te activeren.

Je gegevens wissen

Als je nog steeds geen meldingen ontvangt, moet je teruggaan naar de instellingen van de applicatie om de gegevens te wissen. Zodra de gegevens zijn gewist, ga je terug naar de Ring-app en meld je je weer aan. Test vervolgens de deurbel en bewegingssensoren om te zien of de waarschuwingen geactiveerd zijn.

Je Ring-app resetten

Als je nog steeds problemen ondervindt, moet je je Ring-app mogelijk resetten. Doe dit door de app van je apparaat te verwijderen. Ga vervolgens naar de Google Play Store, zoek de Ring-app en installeer deze opnieuw. Je hoeft apparaten niet opnieuw in te stellen. Log opnieuw in en je kunt meteen aan de slag.