Wat is Ring Chime Pro?

De Ring Chime Pro breidt het wifi-signaal uit naar de Ring-apparaten en verhoogt de signaalsterkte en het bereik van het netwerk. Hierdoor wordt het signaal dat wordt ontvangen door het Ring-apparaat en de algehele prestaties van het apparaat verbeterd.

De Ring Chime Pro heeft ook een ingebouwd attentiesignaal dat een aanpasbare melodie voor zowel bewegingsmeldingen als beltonen op de Ring-apparaten afspeelt.

Deze gids begeleidt je bij het installeren van een Chime Pro voor het Ring-apparaat.

Aanbevolen procedures voor wifiversterkers:

• Voor de eerste installatie van de Chime Pro plaats je hem binnen een straal van 6 meter van de router voor een succesvolle installatie. Zodra het apparaat is ingesteld, plaats je de Chime Pro halverwege de router en het Ring-apparaat.
  • Als je de Chime Pro dichter bij het Ring-apparaat plaatst, kan het zijn dat het apparaat problemen heeft opnieuw verbinding te maken. Als dit gebeurt, kan het als offline worden weergegeven in de Ring-applicatie. Dit kan wijzen op een hoge wifi-interferentie of een te grote afstand van de Chime Pro tot de router.
  • Ook kun je de RSSI voor de verbinding controleren. Deze vind je op de Apparaatstatus-pagina van de Chime Pro. RSSI is een indicator van de signaalsterkte. Voor een optimale verbinding raden we aan dat de RSSI tussen -60 en 0 ligt. Klik hier voor meer informatie over RSSI.
  • Als de Chime Pro problemen heeft om opnieuw verbinding te maken, kan dit worden veroorzaakt door een storing. Enkele zaken die een storing kunnen veroorzaken zijn (maar zijn niet beperkt tot):
    • Materialen zoals stucwerk, baksteen of beton.
    • Huishoudelijke apparaten zoals magnetrons.
    • Elektronische apparaten zoals televisies, spelsystemen of wifi-apparaten.
  • Zorg ervoor dat de wifi voldoende uploadsnelheid voor de Ring-apparaten kan bieden via de Chime Pro. Een algemene vuistregel bij elke versterker is dat ze de mogelijkheid hebben om snelheden te halveren.
  • Onze minimale uploadsnelheid voor 720p-apparaten via een Chime Pro is minimaal 1 Mbps. Voor optimale prestaties wordt 2 Mbps aanbevolen. Voor onze 1080p-apparaten is een minimum van ten minste 2 Mbps vereist, maar voor optimale prestaties wordt 4 Mbps geadviseerd.

Uploadsnelheden die lager zijn dan de bovengenoemde snelheden kunnen leiden tot een slechtere videokwaliteit en andere prestatieproblemen. Je kunt de uploadsnelheden hier testen. Neem contact op met je internetprovider als de uploadsnelheid onvoldoende is.

Met dit in het achterhoofd ben je nu klaar om de Ring Chime Pro in te stellen en te verbinden met het Ring-apparaat.

Stap één - Download de Ring-app

Zo kun je de Ring-app downloaden:

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store.
  • Zoek op 'Ring'.
  • Download en installeer de Ring-app op het mobiele apparaat.

Opmerking: je hebt een iCloud-account nodig voor iOS-gebruikers of een Google Play-account voor Android-gebruikers.

Stap twee - Ring-account instellen

Om je Ring-account in te stellen:

• Open de Ring-app en selecteer 'Create Account' (Account aanmaken).
  • Vul je e-mailadres in.
  • Ga akkoord met de servicevoorwaarden van Ring. Deze kun je lezen door op de koppeling in de app of hier te klikken.
  • Voer je voor- en achternaam in.
  • Vul hier je e-mailadres in.
  • Maak een wachtwoord aan.

Opmerking: wachtwoorden moeten uit minimaal acht tekens bestaan.

Stap drie - tik op 'Setup Device' (Apparaat instellen)

• Klik op 'Setup Device' (Apparaat instellen).
  • Klik op Chimes en vervolgens op Chime Pro.

Stap vier - Selecteer je locatie

• Kies de locatie die je in stap twee hebt aangemaakt.
  • Als het adres onjuist is, kun je de locatie later nog in de app aanpassen.
  • Als je een nieuwe locatie wilt opgeven, selecteer je 'Add a New Location' (Nieuwe locatie toevoegen) onder aan de app.

Klik hier voor meer informatie over locaties.

Stap vijf - Bereid de Chime Pro voor

• Sluit de Chime Pro aan op een standaard stopcontact.
  • Geef de Chime Pro een naam door één van de opties in de app te kiezen of stel deze zelf in door 'Custom' (Aangepast) te kiezen.
  • Wacht tot het Ring-logo op de Chime Pro langzaam knippert en druk vervolgens op 'Continue' (Doorgaan).

Stap zes - Wifi-configuratie

In deze stap verbind je de Chime Pro met het internet.

Bij Android zou dit proces automatisch moeten verlopen. In sommige gevallen moet je handmatig verbinding maken met de Chime Pro. Als dat het geval is, volg dan deze stappen:

• Tik op 'Wi-Fi Settings' (Wifi-instellingen).
  • Tik op 'Ring-XXXX' in de lijst met wifinetwerken.
  • Je krijgt waarschijnlijk de melding 'There is no internet connection.' (Er is geen internetverbinding.) Dit is in orde. Er moet een vinkje staan naast het Ring-XXXX-netwerk.
  • Verlaat dit scherm om terug te gaan naar de Ring-app.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken.
  • Voer je wachtwoord in uit de lijst met netwerken.

Voer in iOS de volgende stappen uit:

Tik op 'Join Ring-XXXX' (Deelnemen aan Ring-XXXX) wanneer deze op je smartphone verschijnt. Vanaf nu maakt de Ring-app automatisch verbinding met de Chime Pro.

Mogelijk moet je handmatig verbinding maken met de Chime Pro. Voer dan de volgende stappen uit:

• Druk op de Homeknop om terug te keren naar het startscherm.
  • Zoek vervolgens de app 'Settings' (Instellingen) en klik bovenin op Wifi.
  • Tik op 'Ring-XXXX' in de lijst met wifinetwerken.
  • Tik op de melding 'Connection Successful' (Verbonden).
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken.
  • Voer je wachtwoord in op het volgende scherm.

Opmerking: de rest van deze stap zou automatisch moeten worden uitgevoerd. Als dit niet het geval is of als je problemen ondervindt, klik op hier.

Stap zeven - Verbind het Ring-apparaat met de Chime Pro

Om het Ring-apparaat met de Chime Pro te verbinden, volg je de installatieprocedure. Mocht er naar worden gevraagd, geef dan aan dat je de Chime Pro wilt gebruiken.

Nadat je het apparaat hebt ingesteld, ga je naar 'Linked Devices' (Gekoppelde apparaten) voor de Chime Pro in de Ring-app en selecteer je ‘Connect to Chime Pro’ (Maak verbinding met Chime Pro).

Als je hulp nodig hebt bij het instellen van het Ring-apparaat, kies dan hieronder je Ring-apparaat: