De Ring Chime Pro configureren voor een Ring-apparaat

De Ring Chime Pro versterkt het wifisignaal voor Ring-apparaten en heeft ingebouwd geluid waarmee aangepaste melodietjes kunnen worden afgespeeld voor bewegingsmeldingen en waardoor er ook een signaal afgaat op je Ring-apparaten.

Hieronder lees je hoe je een Chime Pro configureert en met een Ring-apparaat verbindt.

Download de Ring-app en stel een Ring-account in

• Ga op je mobiele apparaat naar de App Store (iOS) of Google Play.
  • Zoek naar Ring Always Home
  • Download en installeer de gratis Ring-app op je mobiele apparaat.

iOS (iPhone) - Klik hier om de Ring-app te downloaden

Android - Klik hier om de Ring-app te downloaden

Opmerking: iOS-gebruikers (iPhone) moeten mogelijk een iCloud-account instellen, en Android-gebruikers een Google Play-account.

Opmerking: als je met Account instellen in de Ring-app een nieuw account instelt, noteer dan het e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt en bewaar dat op een veilige plek. Zorg dat het wachtwoord ten minste 8 tekens lang is en bestaat uit hoofdletters, kleine letters, cijfers en een speciaal teken zoals een hekje (#) of uitroepteken (!).

De Chime Pro configureren

• Selecteer op het Dashboard-scherm (het hoofdscherm) de optie Een apparaat instellen
    • Je kunt deze optie ook kiezen door op de drie lijnen linksboven in het scherm te tikken. Aan de linkerkant van het scherm verschijnt een menu met verschillende navigatieopties, waaronder Een apparaat configureren.
  • Selecteer Beltonen
  • Scan de MAC-ID op de Chime Pro-doos.
    • Een MAC-ID is een unieke identificatiecode voor je apparaat en lijkt op een streepjescode.
    • Afhankelijk van het type Chime Pro heb je misschien ook de mogelijkheid om tijdens de configuratie de QR-code te scannen. Een QR-code is een klein vierkant met een patroon van zwarte en witte vakjes; je vindt dit aan de binnenkant van de Chime Pro-doos of aan de achterkant van het Chime Pro-apparaat.
    • Onder de QR-code staat een vijfcijferig nummer dat je misschien wordt gevraagd in te voeren. Als je geen pincode hebt, selecteer je GEEN PINCODE onder aan het scherm van de Ring-app.
  • Selecteer de Locatie waar je de Chime Pro wilt installeren.
    • Als je al Ring-apparaten hebt en je locatie (adres) op het scherm ziet, selecteer je de locatie waar je de nieuwe Chime Pro installeert door op de cirkel links van het adres te tikken.
    • Als je op dat moment nog geen Ring-apparaten hebt geïnstalleerd, klik je op 'Nieuwe locatie instellen.
    • Belangrijk: als je adres al wordt vermeld op het scherm Waar wil je de Chime Pro installeren? mag je geen nieuwe locatie met hetzelfde adres instellen.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm voor het plaatsen van de Chime Pro en tik op Doorgaan
  • Geef de Chime Pro een naam.
  • Sluit de Chime Pro aan op een stopcontact.
  • Volg de aanwijzingen in de Ring-app en wacht tot het lampje aan de voorkant van de Chime Pro gaat branden. Volg de aanwijzingen, afhankelijk van de reactie van de Chime Pro.
  • Ga naar de wifi-instellingen op je mobiele apparaat (buiten de Ring-app) en meld je aan bij het Ring Setup-netwerk.
    • Het Ring-netwerk is een tijdelijk netwerk waarmee je verbinding maakt voordat je verbinding maakt met het wifinetwerk van je woning.
  • Nadat je met het Ring-netwerk bent verbonden, wordt je gevraagd de naam van het wifinetwerk van je woning te selecteren en het wachtwoord in te voeren. Nadat je verbinding met het wifinetwerk van je woning hebt gemaakt, ben je niet meer met het Ring-netwerk verbonden.
  • Om het Ring-apparaat met de Chime Pro te verbinden, volg je de instructies en selecteer je het apparaat dat je met de Chime Pro wilt gebruiken.

Nadat je het apparaat hebt geconfigureerd, kun je in de Ring-app ook een Ring-apparaat met een Chime Pro koppelen.

• Tik op de drie lijnen linksboven in de Ring-app en tik in het menu aan de linkerkant op Apparaten.
  • Tik op het apparaat dat je met de Chime Pro wilt verbinden.
  • Wanneer je in het scherm bent met het apparaat dat je hebt geselecteerd, tik je op de tegel Gekoppelde Chimes.
  • Kies uit de instellingen in het scherm Gekoppelde Chimes om je deurbel- en/of bewegingsmeldingen in te stellen.
    • Ga met het kleine pijltje naar rechts naar het volgende scherm om de geluiden aan te passen.
    • Met het kleine blauwe pijltje linksboven in het scherm ga je terug naar de vorige pagina.

Als de Chime Pro geen verbinding met het Ring-netwerk maakt

• Ga naar de wifi-instellingen op je mobiele apparaat.
  • Tik op de naam van het Ring-netwerk in de lijst met wifinetwerken om het te selecteren.
    • Je bent slechts tijdelijk met het Ring-netwerk verbonden.
  • Verlaat dit scherm om terug te gaan naar de Ring-app.
  • Selecteer het wifinetwerk van je woning in de lijst met beschikbare netwerken.
  • Voer het wifiwachtwoord in.

Aanbevolen werkwijzen voor wifisignaalversterkers

• Voor de eerste installatie van de Chime Pro plaats je hem binnen een straal van 6 meter van de router voor een succesvolle installatie. Zodra het apparaat is ingesteld, plaats je de Chime Pro halverwege de router en het Ring-apparaat.
  • Als de Chime Pro geen wifiverbinding meer heeft nadat je het apparaat hebt verplaatst, kan het zijn dat het signaal ergens door wordt verstoord of dat de nieuwe plek te ver van de router is.
  • Je kunt ook de sterkte van je wifisignaal (RSSI) controleren. Een optimale verbinding is tussen de -60 en 0. De RSSI-signaalsterkte vind je op de pagina Apparaatstatus van de Chime Pro. Klik hier voor meer informatie over RSSI.
  • Als de Chime Pro problemen heeft om opnieuw verbinding te maken, kan dit worden veroorzaakt door een storing. Enkele zaken die een storing kunnen veroorzaken zijn (maar zijn niet beperkt tot):
    • Materialen zoals stucwerk, baksteen of beton.
    • Huishoudelijke apparaten zoals magnetrons.
    • Elektronische apparaten zoals televisies, spelsystemen of wifiapparaten.
    • Zorg ervoor dat het wifinetwerk via de Chime Pro voldoende uploadsnelheid voor de Ring-apparaten kan bieden. De Chime Pro heeft een aanbevolen minimale uploadsnelheid van 2 Mbps per apparaat. Een aanzienlijk lagere uploadsnelheid kan leiden tot slechtere videokwaliteit en andere prestatieproblemen. Neem contact op met je internetprovider als de uploadsnelheid onvoldoende is.