Bewegingszones gebruiken met uw Ring apparaten

Met bewegingszones kun je een specifiek gebied definiëren dat je in de gaten moet houden. Alles buiten dat gebied wordt dan genegeerd. Door bewegingszones aan te geven, worden vaak betreden gebieden zoals openbare paden en wegen uitgesloten van detectie. Zo worden het aantal 'valse' bewegingsmeldingen (zoals auto's die voorbijrijden) beperkt en de effectiviteit van je Ring aanzienlijk verhoogd.

In dit gedeelte leggen we je uit hoe je bewegingszones instelt en geven we je een paar tips hoe je deze zones nog effectiever kunt maken.

Bewegingszones instellen

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het Dashboard-scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Tik op het specifieke apparaat dat je wilt aanpassen.
  • Tik op Apparaatinstellingen.
  • Tik op Bewegingsinstellingen om je bewegingszones aan te passen.
  • Tik op de knop Een bewegingszone toevoegen om een gekleurd vak weer te geven.
  • Volg de aanwijzingen op het scherm en versleep de punten van het gekleurde vak om het gebied dat je in de gaten wilt houden aan te passen.

• Zet nadat je de bewegingszone hebt gemaakt, een vinkje bij Actief om de bewegingssensoren te activeren. Wanneer de bewegingszone naar wens is, druk je op Opslaan.
  • Als je de naam van de bewegingszone wilt wijzigen, tik je op het witte vak met de standaardnaam ('Zone 1', 'Zone 2' of 'Zone 3') en voer je de gewenste naam in. Druk op Opslaan en je kunt aan de slag.
  • Herhaal bovenstaande stappen om maximaal drie bewegingszones te maken.

Slimme tips: Haal het maximale uit je bewegingsinstellingen

Je kunt als volgt je bewegingszones opnieuw instellen: Let bij het instellen van je bewegingszones op de mogelijke routes die mensen lopen om je bewegingszones te benaderen en stel je bewegingszones opnieuw in om gebieden uit te sluiten waar je zelden mensen ziet, zoals achter vergrendelde hekken, heggen of muren.

Zorg dat je ten minste één actieve bewegingszone hebt: Als een bewegingszone geen meldingen stuurt, is deze mogelijk inactief. Een zone is niet actief als er geen 'X' bij 'Active' (Actief) staat en de bewegingszone grijs is. Je dient ten minste één bewegingszone of een standaardzone in te stellen, anders zullen er geen bewegingsmeldingen worden verstuurd.

Zorg dat je vertrouwd raakt met de bewegingsinstellingen in de Ring-app: Naast de bewegingszones zijn er nog andere manieren om het aantal bewegingsmeldingen dat je ontvangt aan te passen:

• Planning van bewegingsdetectie: Met planning voor bewegingsdetectie kun je korte periodes inplannen waarop het Ring-apparaat tijdelijk geen bewegingsmeldingen moet sturen om te voorkomen dat je meldingen krijgt van bewegingen die op gezette tijden voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat het vuilnis op dinsdag tussen 7.30 en 7.45 uur wordt opgehaald, kun je inplannen dat je in die periode geen bewegingsmelding ontvangt.
        • Belangrijk: Wanneer de bewegingsmeldingen zijn uitgeschakeld als gevolg van de planning voor bewegingsmeldingen, kun je de bewegingsmeldingen niet handmatig inschakelen zonder de planning voor bewegingsmeldingen te annuleren.

Schuifregelaar bewegingsgevoeligheid: Met deze schuifregelaar kun je het gebied dat de apparaten bestrijken, nauwkeurig afstellen om een bewegingsgebeurtenis te activeren.

Belangrijk: De weergave van de opties komt van de nieuwste versie van de Ring-app. Als je deze versie niet hebt, ziet deze weergave er anders uit.

Als je wilt weten welke versie van de Ring-app je hebt, tik je op de drie lijnen linksboven in het scherm. Onderaan in het menu aan de linkerkant staat het versienummer van de app. De onderstaande instructies zijn zichtbaar in versie 5.32.0 of hoger.

Ga naar de App Store of Google Play Store om updates voor de Ring-app voor Apple of Android uit te voeren.

Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van apps in de App Store voor Apple.

Klik hier voor meer informatie over het bijwerken van apps in de Google Play Store voor Android.

Je kunt als volgt de schuifregelaar voor bewegingsgevoeligheid aanpassen voor apparaten die op batterijen werken:

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Tik op het apparaat dat je wilt weergeven.
  • Tik op Bewegingsinstellingen.
  • Tik op Bewegingsgevoeligheid.
  • Pas de schuifregelaar voor bewegingsgevoeligheid aan.
  • Klik vervolgens rechtsboven op Opslaan.

Volg deze stappen om de schuifregelaar voor bewegingsgevoeligheid voor bedrade apparaten aan te passen:

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm.
  • Tik op Apparaten.
  • Tik op het apparaat dat je wilt weergeven.
  • Tik op Bewegingsinstellingen.
  • Stel de schuifregelaar voor bewegingsgevoeligheid in van Minder beweging naar Alle bewegingen.

Bewegingsdetectie optimaliseren: Bewegingsdetectie kan soms ongewenste meldingen versturen als gevolg van bewegende bomen, bliksem, de opkomende zon, reflecties van een glanzende voorwerpen, koplampen of schaduwen. Om het aantal valse meldingen te verminderen, moet je naar je bewegingszone kijken zoals je Ring dat doet. Verwijder dus glimmende voorwerpen en takken die voor bewegende schaduwen op de grond zorgen of plaats het Ring-apparaat uit de zon. Je kunt de schuifregelaar ook op Persoonsherkenning zetten om het aantal valse meldingen te minimaliseren.

Bewegingszones gebruiken met je Ring-apparaten