Livebeeld gebruiken

Met livebeeld kun je livebeelden streamen vanaf je videodeurbellen en beveiligingscamera via de Ring-app of via Ring.com. Hiervoor is geen abonnement op Ring Protect nodig. Accounteigenaren en gedeelde gebruikers hebben toegang tot livebeeld.

Als je wel een Ring Protect-abonnement hebt, kun je binnen enkele minuten video-opnamen opslaan van je livebeeldgebeurtenissen.

Acties in livebeeld

Afhankelijk van het Ring-apparaat dat je gebruikt, zijn er bepaalde acties die je kunt uitvoeren tijdens het gebruik van livebeeld.

• Geluid inschakelen - Luister naar wat er gebeurt.
    • Selecteer de luidsprekerknop Icon_Audio_Dark.png om deze in te schakelen.
  • Tweerichtingsspraak - Spreek met wie er bij je apparaat staat.
    • Selecteer de microfoonknop mic_on__e993_.jpgom te beginnen met praten.
  • Sirene activeren - Laat het alarm van de beveiligingscamera afgaan.
    • Selecteer de knop met het uitroepteken Icon_Siren_Dark.png en bevestig je keuze in het pop-upvenster.
  • Lichten inschakelen - Schakel de lichten in.
    • Selecteer de lichtknop Icon_Light_Dark.png om in of uit te schakelen.
  •

Livebeeld wordt na 10 minuten automatisch uitgeschakeld.

Livebeeld gebruiken in de Ring-app

1. Open de Ring-app.
  2. Tik op een afbeelding van je deurbel of beveiligingscamera. Livebeeld wordt geopend.
  3. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door op de luidsprekerknop te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door op het microfoonpictogram te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Schakel de verlichting in door op de lichtknop te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's met verlichting)
    • Activeer de sirene door op de knop met het uitroepteken te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's).
  4. Tik op de knop Livebeeld beëindigen om Livebeeld te beëindigen.

Toegang tot livebeeld

Als je meerdere deurbellen of beveiligingscamera's op dezelfde locatie (adres) hebt, heb je voor elk apparaat afzonderlijk toegang tot livebeeld.

1. Tik op de drie lijnen linksboven in de Ring-app.
  2. Tik op Apparaten en selecteer een deurbel of beveiligingscamera.
  3. Tik op Livebeeld.
  4. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door op de luidsprekerknop te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door op het microfoonpictogram te tikken (beschikbaar voor deurbellen en beveiligingscamera's).
    • Schakel de verlichting in door op de lichtknop te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's met verlichting)
    • Activeer de sirene door op de knop met het uitroepteken te tikken (beschikbaar voor beveiligingscamera's).
  5. Tik op de knop Livebeeld beëindigen om Livebeeld te beëindigen.

Livebeeld gebruiken op Ring.com

Accounteigenaren en gedeelde gebruikers kunnen livebeeld ook gebruiken via Ring.com, nadat ze zich hebben aangemeld met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de Ring-app.

Ondersteunde browsers

Livebeeld wordt alleen ondersteund in bepaalde browsers; raadpleeg de onderstaande tabel voor de meest recente compatibiliteitsinformatie.

Desktop

Google Chrome

Microsoft Edge

Opera

Mobiel

Google Chrome (alleen Android)

Samsung Internet

Op dit moment wordt Livebeeld niet ondersteund in Safari (iOS, MacOS), Firefox (alle besturingssystemen) of Google Chrome (iOS).

Toegang tot livebeeld via Ring.com:

1. Log in op je Ring-account met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord als waarmee je inlogt op de Ring-app.
  2. Selecteer een van de afbeeldingen onder het gedeelte Camera's voor een camera of deurbel; Livebeeld wordt geopend.
  3. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt, kun je bepaalde dingen doen:
    • Schakel het geluid in door de luidsprekerknop te selecteren (beschikbaar voor deurbellen en camera's).
    • Gebruik tweerichtingsspraak door het microfoonpictogram te selecteren (beschikbaar voor deurbellen en camera's).
    • Schakel de verlichting in door op lichtknop te selecteren (beschikbaar voor Spotlight- of Floodlight-camera's)
    • Activeer de camerasirene door de knop met het uitroepteken te selecteren.
  4. Selecteer de knop Livebeeld beëindigen om livebeeld te beëindigen.

Niet snel genoeg naar Livebeeld

Kun je livebeeld niet snel genoeg openen? Download dan de Rapid Ring-app. De Rapid Ring-app werkt met de gewone Ring-app, maar stelt je in staat om sneller meldingen te ontvangen en sneller te reageren.

Livebeeld uitschakelen

Livebeeld uitschakelen in de Ring-app:

1. Selecteer drie lijntjes linksboven.
  2. Selecteer Apparaten en kies een camera of deurbel.
  3. Selecteer Video-instellingen.
  4. Zet de schakelaar bij de voorvertoning voor livebeeld om.

Livebeeld is nu uitgeschakeld voor dat apparaat. Herhaal dit proces indien nodig voor andere apparaten.