Bewegingszones gebruiken met de Ring Video Doorbell (1e generatie)

Met bewegingszones kun je een specifiek gebied definiëren dat het Ring-apparaat in de gaten moet houden. Alles buiten dat gebied wordt dan genegeerd. Door bewegingszones te selecteren die het Ring-apparaat in de gaten moet houden, houd je dat gebied effectief in de gaten en beperk je het aantal onnodige bewegingsmeldingen.

In dit artikel lees je hoe je bewegingszones voor de Ring Video Doorbell instelt en krijg je tips om deze zones nog effectiever te maken.

Bewegingszones instellen voor je Ring Video Doorbell

Volg de onderstaande stappen om bewegingszones in te stellen op de Ring Video Doorbell:

• Tik op de drie lijntjes linksboven in het scherm
  • Tik op Apparaten
  • Selecteer je Ring Video Doorbell
  • Tik op Bewegingsinstellingen in het scherm met de afbeelding van je apparaat
  • Tik vervolgens op Bewegingszones aanpassen
  • Tik op Standaardzone en pas de zone aan
  • Tik op Gereed, je kunt tot 3 bewegingszones toevoegen
  • Tik op Opslaan als je klaar bent

Pro-tips: zo haal je alles uit je bewegingszones

Zoek naar gebieden met veel verkeer: wanneer je de bewegingszones aanpast, let dan op gebieden waar veel beweging is, zoals drukke straten of trottoirs. Als je te veel meldingen ontvangt van het Ring-apparaat, moet je misschien de bewegingszone aanpassen zodat deze drukke gebieden erbuiten vallen.

Maak jezelf vertrouwd met de geavanceerde bewegingsinstellingen in de Ring-app: naast de bewegingszones zijn er nog twee andere instellingen om het aantal bewegingsmeldingen dat je ontvangt aan te passen. Deze vind je hieronder.

• Planning van bewegingsdetectie: je kunt periodes inplannen waarop het Ring-apparaat geen bewegingsmeldingen moet sturen. Zo voorkom je dat je meldingen krijgt van bewegingen die op gezette tijden voorkomen. Als je bijvoorbeeld weet dat het vuilnis op dinsdag tussen 7.30 en 7.45 uur wordt opgehaald, kun je inplannen dat je in die periode geen bewegingsmelding ontvangt.
    • Let op: wanneer er een planning voor bewegingsmeldingen actief is, kun je de bewegingsmeldingen niet inschakelen op het moment dat de bewegingsmeldingen volgens de planning zijn uitgeschakeld. Als je de bewegingsmeldingen toch wilt inschakelen, moet je de planning voor bewegingsmeldingen uitschakelen.
    • Als je een planning voor bewegingsmeldingen maakt, ontvang je geen meldingen tijdens de gekozen periode. Het Ring-apparaat maakt echter nog steeds opnamen.
  • Bewegingsfrequentie: hiermee kun je de bewegingsdetectieprotocollen verfijnen voor een goede balans tussen consistente meldingen en een langere batterijduur. Het bewegingsfrequentiealgoritme van Ring is een programma dat intern wordt uitgevoerd op je Ring-apparaat. Dit algoritme analyseert de gedetecteerde bewegingen op terugkerende patronen. Wanneer het zo'n patroon detecteert, wordt de slaapstand tijdelijk geactiveerd zodat je minder bewegingsmeldingen krijgt. Hoe langer een terugkerend patroon aanhoudt, hoe minder vaak je een bewegingsmelding krijgt. Je kunt kiezen uit drie standen:
    • Frequent: je Ring-apparaat blijft altijd actief en legt alle gebeurtenissen vast. Deze optie kost de meeste batterij.
    • Regelmatig: bewegingen worden minder vaak vastgelegd en je ontvangt minder meldingen en na elke bewegingsmelding is er een korte pauze. Bij deze optie heeft de batterij een standaardlevensduur. We raden je aan met deze optie te beginnen als je niet zeker weet welke optie je moet kiezen.
    • Periodiek: bewegingen worden nog minder vaak vastgelegd, je ontvangt nog minder meldingen en na elke bewegingsmelding is er een langere pauze. Deze optie kost de minste batterij.

Klik hier voor meer informatie over bewegingsfrequentie.