Ring's General FAQ - Frequently Asked Questions

In de onderstaande Veelgestelde vragen worden veel algemene vragen over Ring-producten beantwoord. Waar van toepassing bevatten de Veelgestelde vragen koppelingen naar artikelen met meer informatie.

Algemene vragen

Hoe werken Ring-producten?

Ring-producten werken op een eenvoudig principe: met behulp van het bestaande wifinetwerk wordt een ring van beveiliging rondom het hele huis gecreëerd. Ring-producten maken verbinding met je wifinetwerk en gebruiken de gratis Ring-app (beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten) om je te waarschuwen wanneer iemand in de buurt van de deur of in binnen bereik van een beveiligingscamera komt.

Je kunt vervolgens een HD-videostream van de persoon bekijken en met hem of haar spreken dankzij tweerichtingsspraak. Met de gratis Ring-app kun je ook alle andere functies van de Ring-apparaten bedienen, zoals schijnwerpers, sirenes en video-opnamen. Kortom, met Ring-producten ben je altijd thuis.

Hoe groot zijn Ring-apparaten?

Ring-apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, die per productserie verschillen.

De volgende tabel geeft de afmetingen van onze verschillende apparaten weer:

Product Dimensions
 Ring Video Doorbell 12.65 x 6.17 x 2.21 cm.
 Ring Video Doorbell 2 12.83 x 6.35 x 2.74 cm.
 Ring Video Doorbell Pro 11.43 x 4.7 x 2.03 cm.
 Ring Video Doorbell Elite 11.96 x 6.94 x 1.10 cm.
 Ring Stick Up Cam (original)  4.98 x 2.43 x.97 in.
Ring Stick Up Cam Wired

9.70 cm x 6.00 cm x 6.00 cm

Ring Stick Up Cam Battery

9.70 cm x 6.00 cm x 6.00 cm

Ring Spotlight Cam Wired 12.6 x 6.91 x 7.59 cm.
Ring Spotlight Cam Battery

12.6 x 6.91 x 7.59 cm.

Ring Spotlight Cam Solar

12.6 x 6.91 x 7.59 cm.

Solar Panel Dimensions

19.68 x 13.97 x 1.27 cm.

Ring Floodlight Cam

12.5 x 6.9 x 6.9 cm.

Chime & Chime Pro

6.985 x 4.775 x 3.302 cm.

Heeft een Ring-apparaat netvoeding nodig om te kunnen werken?

Sommige uitvoeringen van Ring Video Doorbell en de gemonteerde camera's worden geleverd met interne accu's, die tot zes maanden meegaan bij normaal gebruik voordat ze opnieuw moeten worden opgeladen. Bepaalde uitvoeringen van de Ring Video Doorbell worden echter geleverd met de benodigde apparatuur om het apparaat aan te sluiten op de bestaande bekabeling van je huis.

Zie de Veelgestelde vragen bij het desbetreffende product voor een lijst met beschikbare voedingsopties voor dat apparaat.

Ring Video Doorbell

Ring Video Doorbell 2

Ring Video Doorbell Pro

Ring Video Doorbell Elite

Ring Stick up Cam Wired

Ring Stick Up Cam Battery

Ring Floodlight Cam

Ring Spotlight Cam

Ring Chime

Ring Chime Pro

Hoe lang duurt het opladen van de accu als het apparaat een accu gebruikt?

Afhankelijk van het apparaat en de gebruikte oplader duurt het vier tot tien uur voordat de accu volledig is opgeladen.

Krijg ik een melding als de accu van mijn Ring-apparaat moet worden opgeladen?

Ja. In dat geval krijg je een herinnering via e-mail. De Ring-app heeft ook een functie om je te waarschuwen als de accu leeg is. Ook kan je hiermee zelf bekijken hoeveel voeding de accu nog heeft.

Bewaart het Ring-apparaat videobeelden om later terug te kunnen kijken?

Ja. Hiervoor is echter wel een Ring Protect Plan nodig, een optioneel abonnement waarmee je videobeelden kunt bekijken, opslaan en delen.

Klik hier voor meer informatie over het Ring Protect Plan.

Hoe kan ik hulp krijgen bij het instellen en installeren van mijn Ring-apparaat?

Dat kan hier! Het Ring Help Center op Support.ring.com bevat honderden artikelen over alle aspecten van de installatie en bediening van Ring-apparaten. Bovendien staat ons Community Support Team klaar om je te ondersteunen! Klik op de onderstaande koppeling voor het telefoonnummer en de openingstijden per land.

Klik hier voor Community Support-telefoonnummers voor jouw regio.

Wat gebeurt er als iemand mijn apparaat steelt?

Als een Ring-apparaat is gestolen, neem dan contact met ons op (theft@ring.com) met een politierapport en wij zullen het vervangen. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Klik hier voor meer informatie over het beleid van Ring met betrekking tot productvervanging bij diefstal.

Installatie

Welke deurbeltransformatoren zijn compatibel met een Ring-deurbel?

Ring-deurbellen kunnen worden aangesloten op laagspanningstransformatoren van de deurbelkits van de woning. Je kunt een Ring-deurbel in serie aansluiten op een transformator (alleen tussen 8 en 24 VAC). Intercomsystemen en DC-transformatoren zijn niet compatibel.

Klik hier voor een artikel over het aansluiten van de Ring Video Doorbell op een transformator zonder deurbelset.

Klik hier voor een artikel over het aansluiten van de Ring Video Doorbell 2 op een transformator zonder deurbelset.

Wat is een Ring Chime Pro en hoe verbetert het de draadloze internetverbinding voor een Ring-apparaat?

Een Ring Chime Pro is een los apparaat dat het bereik van je wifisignaal vergroot door het signaal over een grotere afstand te herhalen. Als je de Chime Pro op je Ring-apparaat hebt aangesloten, plaats je de versterker ergens in de buurt van het Ring-apparaat om het best mogelijke signaal te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over Ring Chime Pro.

Klik hier voor tips en trucs voor het plaatsen van een Chime Pro.

Moet ik de stroom in mijn huis uitschakelen voordat ik een Ring-apparaat installeer?

Dit is afhankelijk van het product, maar in het algemeen moet je de stroom uitschakelen wanneer je met elektriciteit werkt.

Moet ik iets kopen in een doe-het-zelfzaak om een Ring-apparaat te installeren?

Nee, alles wat je nodig hebt om het Ring-apparaat te installeren, inclusief gereedschap, schroeven en kabels, wordt meegeleverd in de doos wanneer je het product koopt.

Compatibiliteit

Welke versie van iPhone, iPad of Android heb ik nodig voor de mobiele versie van de app?

Apple-apparaten moeten iOS 9.3 of hoger hebben. Android-apparaten moeten versie 5.0 of hoger hebben.

Welke versie moet het besturingssysteem van de computer hebben voor de desktopversie van de app?

Windows 10-pc's moeten versie 1709 of hoger zijn. MacOS-machines moeten versie 10.11 of hoger zijn.

Zijn Ring-apparaten compatibel met Blackberry-apparaten?

Nee, Ring-apparaten zijn niet compatibel met Blackberry-apparaten.

Werken Ring-apparaten met andere domotica-apparaten?

Ja. Ring-apparaten zijn compatibel met diverse domoticasystemen en kunnen via IFTTT met andere slimme apparaten worden verbonden.

Klik hier voor een artikel over het maken van een IFTTT-app die werkt met Ring-apparaten.

Werken Ring-apparaten met meerdere gebruikers?

Ja. Je kunt onderliggende of gedeelde accounts maken met andere gebruikers die beperkte controle over de Ring-apparaten mogelijk maken.

Klik hier voor een artikel over het maken van gedeelde accounts.

Hoeveel slimme apparaten kan ik koppelen aan een Ring-apparaat?

Je kunt zoveel smartphones en tablets via wifi koppelen met een Ring-apparaat als je wilt.

Technisch

Is Ring-apparatuur bestand tegen weersinvloeden als extreme hitte, kou, regen en sneeuw?

Ja. Ring-producten werken bij temperaturen onder het vriespunt en zijn bestand tegen regen. Over het algemeen zijn Ring-deurbellen en Cam-producten met een accu geschikt voor temperaturen tussen -20 en 48,5 °C.

Cam-producten zonder accu zijn geschikt voor -30 tot 48,5 °C.

Ondersteunt Ring WPA2?

Ja. Ring-apparaten ondersteunen WPA2, WPA en 64-bits WEP Hex. Wij raden WPA2 aan voor de beste resultaten.

Gebruiken Ring-apparaten bluetooth?

Nee, Ring-apparaten werken via wifi, niet via bluetooth.

Wat is de videokwaliteit van Ring-apparaten?

De videokwaliteit is afhankelijk van het apparaat dat je kiest. De eerste Ring Video Doorbell geeft videobeelden weer in 720p HD. Latere versies van de videodeurbellen en beveiligingscamera's geven videobeelden weer in 1080p HD.

Heb ik een statisch IP-adres van mijn internetprovider nodig?

Een statisch IP-adres is niet vereist. De Ring-app handelt de meeste verbindingsprocessen voor Ring-producten automatisch af.

Kan ik een statisch IP-adres toewijzen aan mijn Ring-apparaat?

Ja. Bij het instellen van de wifiverbinding kun je een statisch IP-adres toewijzen aan een Ring-apparaat.

Werkt mijn Ring-apparaat alleen op mijn draadloze wifinetwerk?

Voor Ring-producten is een internetverbinding vereist om verbinding te maken en pushmeldingen naar je apparaat te verzenden. Als je Ring-apparaat verbonden is, kan het sessies beheren en een smartphone of tablet altijd en overal bereiken.

Zijn Ring-producten CE-gecertificeerd?

Ja. Ring-producten zijn CE-gecertificeerd.

Betaling

Worden er kosten in rekening gebracht wanneer ik een Ring-product bestel of als het wordt verzonden?

Er worden kosten in rekening gebracht zodra je een bestelling plaatst.

Welke beveiligingen voor de betaalsystemen zijn er geïmplementeerd?

Alle creditcardgegevens worden verwerkt door een externe partij: Stripe (https://stripe.com). De verbinding met onze servers en Stripe wordt tot stand gebracht via HTTPS, het standaardbeveiligingsprotocol voor het verwerken van gevoelige informatie.

Is er een garantie op Ring-producten?

Ja. Er geldt een beperkte garantie op onderdelen en diefstalbeveiliging.

Klik hier voor meer informatie over de beperkte garantie en de diefstalbeveiliging van Ring.

Krijg ik een factuur voor mijn Ring-product?

Nadat je een bestelling hebt geplaatst, sturen we je een e-mail ter bevestiging van je aankoop. Meld je aan bij je Ring-account om je bestelgeschiedenis en een afdrukbare factuur te bekijken.

Kan ik betalen via PayPal?

Ja. Je kunt ook PayPal gebruiken om Ring-producten te kopen. Deze optie is beschikbaar op de betaalpagina. Als je Ring-producten en een abonnement samen wilt kopen, moet je een creditcard gebruiken. PayPal wordt niet ondersteund voor het betalen van terugkerende abonnementskosten.

Doet Ring aan deur-aan-deurverkoop?

Nee, Ring heeft geen deur-aan-deurverkoopteam. Als je een Ring-product wilt bestellen, ga je naar https://nl-nl.ring.com/ om een product te bestellen.

Als iemand bij je langskomt die zich voordoet als een Ring-verkoper, negeer hem of haar dan en let op je persoonlijke veiligheid.

Verzenden en retourneren

Klik hier voor meer informatie over het verzendbeleid van Ring.

Klik hier voor meer informatie over het retourbeleid van Ring.

Gebruik

Moet de app geopend zijn om meldingen te ontvangen?

Nee, zolang je niet bent afgemeld bij de app, ontvangt je smartphone of tablet de melding.

Hoe weet ik waar de bezoeker zich bevindt als ik meerdere Ring-apparaten en/of meerdere huizen heb?

Tijdens de installatiefase wordt je gevraagd elk Ring-apparaat een unieke naam te geven.

Meldingen worden geleverd met de naam van het apparaat dat de melding heeft geactiveerd, zodat je precies kunt zien waar de activiteit plaatsvindt.

Als mijn smartphone niet is verbonden met wifi, kan ik dan nog steeds mijn bezoekers zien?

Je hebt geen wifiverbinding nodig zolang je een internetverbinding hebt en je provider geen videostreaming (zoals FaceTime) blokkeert. Als je provider videostreaming toestaat en je een goede verbinding hebt, kun je in realtime HD-video bekijken vanaf je Ring-apparaat, waar je ook bent.

Krijgen alle gebruikers die zijn gekoppeld aan een Ring-apparaat een melding?

Ja. Alle gebruikers krijgen een melding en kunnen met een bezoeker communiceren. Gebruikers kunnen echter ook hun eigen aangepaste meldingsinstellingen configureren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een melding te krijgen van alle activiteiten, inclusief beweging, terwijl je partner ervoor kan kiezen alleen een melding te ontvangen wanneer iemand op de knop van de Ring-deurbel drukt.

Stuurt een Ring-apparaat een pushmelding als mijn apparaat geen internetverbinding heeft?

Je ontvangt een push-melding wanneer je bent verbonden met een mobiel netwerk of een wifinetwerk. Als je telefoon offline is wanneer er een activiteit wordt gedetecteerd, zie je een melding van een gemiste oproep in het logboek Recent Activity (Recente activiteit) in de Ring-app.

Sturen Ring-producten live videobeelden?

Ja. Alle Ring-apparaten zijn uitgerust met livebeeld, waarmee gebruikers live HD-video kunnen streamen en tweerichtingsspraak mogelijk is. Met livebeeld kun je altijd en overal over je woning waken.

Kan ik de video's van de camera opnemen en opslaan?

Ja. Hiervoor is echter een abonnement op ons optionele Ring Protect Plan vereist. Als je lid bent, worden alle video's die zijn opgenomen met Ring-apparaten gedurende 30 dagen opgeslagen in je account. Je kunt de video's ook naar een computer downloaden, zodat je ze nooit kwijtraakt.

Klik hier voor meer informatie over het Ring Protect Plan.

Klik hier voor meer informatie over het downloaden en opslaan van je video's.

Kan ik het Ring Protect Plan uitproberen voordat ik een abonnement neem?

Ja. Bij aankoop van een Ring-apparaat krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen voor het Basic-abonnement.

Heb ik een wifiverbinding nodig om een Ring-apparaat in te stellen?

Ja. Ring-apparaten vereisten een draadloze internetverbinding om te kunnen werken. Ring-apparaten zijn compatibel met draadloze routers met 802.11 B, G of N op 2,4 GHz.

Moet mijn Ring-apparaat op de computer worden aangesloten tijdens het installatieproces?

Nee. Ring-apparaten worden draadloos ingesteld met de Ring-app op je slimme apparaat. Je hoeft het Ring-apparaat niet op een computer aan te sluiten tijdens de installatie of het gebruik.

Moet ik de interne accu opladen voordat ik de videodeurbel van Ring instel en monteer?

Nee. Hoewel het wordt aanbevolen de accu op te laden tot 100%, is de accu van de meeste Ring-apparaten tussen 50 en 70% opgeladen bij levering.

Waarom moet ik het Ring-apparaat verbinden met mijn persoonlijke wifinetwerk?

Een Ring-apparaat gebruikt je wifinetwerk onder andere om live HD-video en -audio te verzenden naar de Ring-app op je slimme apparaat.

Waar kan ik de Ring-app downloaden?

Hier! Klik hier voor het artikel om de Ring-app te downloaden.

Functionaliteit

Kunnen Ring-apparaten ook 's nachts duidelijke videobeelden vastleggen?

Ja. Dankzij de infrarode ledlampen hebben Ring-apparaten dag en nacht goed zicht.

Hoelang werkt het Ring-apparaat op de interne accu?

Als het Ring-apparaat een accu heeft (sommige apparaten hebben geen accu en moeten worden aangesloten op een externe voedingsbron), gaat de accu tot wel zes maanden mee, afhankelijk van het gebruik en de gebruiksomgeving.