Algemene veelgestelde vragen over Ring - Veelgestelde vragen

In de onderstaande Veelgestelde vragen worden veel algemene vragen over Ring-producten beantwoord. Waar van toepassing bevatten de Veelgestelde vragen koppelingen naar artikelen met meer informatie.

Algemene vragen

Hoe werken Ring-producten?
Ring-producten werken op een eenvoudig principe: met behulp van het bestaande wifinetwerk wordt een ring van beveiliging rondom het hele huis gecreëerd. Ring-producten maken verbinding met je wifinetwerk en gebruiken de gratis Ring-app (beschikbaar voor Apple- en Android-apparaten) om je te waarschuwen wanneer iemand in de buurt van de deur of in binnen bereik van een beveiligingscamera komt. Je kunt vervolgens een HD-videostream van de persoon bekijken en met hem of haar spreken dankzij tweerichtingsspraak. Met de gratis Ring-app kun je ook alle andere functies van de Ring-apparaten bedienen, zoals schijnwerpers, sirenes en video-opnamen. Kortom, met Ring-producten ben je altijd thuis.

Klik hier als je meer wilt weten over Ring-videodeurbellen.

Klik hier als je meer wilt weten over Ring-beveiligingscamera's.

Klik hier als je meer wilt weten over het Ring Alarm-beveiligingssysteem.

Hoe groot zijn de producten van Ring?
Videodeurbellen van Ring zijn verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van de iets grotere originele Ring Video Doorbell (met een interne batterij) tot de compacte Elite (die wordt aangesloten op een bestaande voedingsbron). In de volgende tabel vind je de afmetingen van onze verschillende producten:

Product  Afmetingen
 Ring Video Doorbell  12,65 x 6,17 x 2,21 cm
 Ring Video Doorbell 2   12,83 x 6,35 x 2,74 cm
 Ring Video Doorbell 3   12,8 x 6,2 x 2,8 cm
 Ring Video Doorbell 3 Plus   12,8 x 6,2 x 2,8 cm
 Ring Video Doorbell 3   12,8 x 6,2 x 2,8 cm
 Ring Peephole Cam   47,0 mm x 97,3 mm x 29,5 mm
 Ring Video Doorbell Pro  11,43 x 4,7 x 2,03 cm
 Ring Video Doorbell Elite  11,96 x 6,94 x 1,10 cm
 Ring Stick Up Cam 60 mm x 60 mm x 97 mm
Ring Spotlight Cam 12,6 x 6,91 x 7,59 cm
 Ring Floodlight Cam  12,5 x 6,9 x 6,9 cm
 Ring Chime    77,8 x 62 x 25 mm
 Ring Chime Pro 103 x 69 x 29 mm

Heeft een Ring-apparaat netvoeding nodig om te kunnen werken?
Dat ligt eraan. Sommige uitvoeringen van Ring Video Doorbell en de gemonteerde camera's worden geleverd met een interne batterij, die een aantal maanden meegaat bij normaal gebruik voordat deze opnieuw moet worden opgeladen. Alle Ring-producten worden echter geleverd met apparatuur om het apparaat aan te sluiten op de bestaande bedrading van de woning. Zie de Veelgestelde vragen bij het desbetreffende product voor een lijst met beschikbare voedingsopties voor dat apparaat.

Ring Video Doorbell

Ring Video Doorbell 2

Ring Video Doorbell 3

Ring Video Doorbell 3 Plus

Ring Peephole Cam

Ring Video Doorbell Pro

Ring Video Doorbell Elite

Ring Stick Up Cam Bedraad

Ring Stick Up Cam Batterij

Ring Floodlight Cam

Ring Spotlight Cam

Ring Chime

Ring Chime Pro

Hoelang duurt het om de batterij op te laden als het apparaat een batterij gebruikt?
Afhankelijk van het apparaat duurt het tussen de vier en tien uur om een batterij volledig op te laden.

Krijg ik een melding als de batterij van mijn Ring-apparaat moet worden opgeladen?
Ja. In dat geval krijg je een herinnering via e-mail. De Ring app heeft ook een functie om je te waarschuwen als je batterij leeg is. Ook kan je hiermee zelf bekijken hoeveel batterij je nog hebt.

Worden er extra kosten in rekening gebracht?
Alle Ring-apparaten werken zonder extra kosten of abonnement. Je ontvangt waarschuwingen wanneer bezoekers op de deurbel drukken of bewegingssensoren van het apparaat activeren. Je krijgt ook een live videostream en tweerichtingsspraak. Er is echter ook een Ring Protect Plan beschikbaar. Met Ring Protect kun je Ring-video's bekijken, opslaan en delen. Je kunt kiezen tussen Ring Protect Basic en Plus.

Klik hier voor meer informatie over het Ring Protect Plan.

Hoe kan ik hulp krijgen bij het instellen en installeren van mijn Ring-apparaat?
Je bent hier helemaal goed! Het Ring Help Center op Support.ring.com bevat honderden artikelen over alle aspecten van de installatie en bediening van Ring-apparaten. Bovendien staat ons Community Support Team klaar om je te ondersteunen! Klik op de onderstaande koppeling voor het telefoonnummer en de openingstijden per land.

Klik hier voor Community Support-telefoonnummers in je regio.

Wat gebeurt er als iemand mijn apparaat steelt?
Als een Ring-apparaat wordt gestolen, moet je contact met ons opnemen en een proces-verbaal van de diefstal laten zien. We zullen het apparaat dan vervangen. Algemene voorwaarden zijn van toepassing.

Klik hier voor meer informatie over het beleid van Ring met betrekking tot productvervanging bij diefstal.

Heb ik een wifiverbinding nodig om een Ring-apparaat in te stellen?
Ja. Ring-apparaten vereisten een draadloze internetverbinding om te kunnen werken. Ring-apparaten zijn compatibel met draadloze routers met 802.11 B, G of N op 2,4 GHz.

Moet mijn Ring-apparaat op de computer worden aangesloten tijdens het installatieproces?
Nee. Je stelt de Ring-apparaten draadloos in via de Ring-app op een smartphone of tablet. Je hoeft het Ring-apparaat niet op een computer aan te sluiten tijdens de installatie of het gebruik.

Moet ik de interne batterij opladen voordat ik de deurbel van Ring instel en monteer?
Nee. Hoewel het wordt aanbevolen de batterij op te laden tot 100%, is de batterij van de meeste Ring-apparaten tussen 50 en 70% opgeladen bij levering.

Waarom moet ik mijn Ring-apparaat verbinden met mijn persoonlijke wifinetwerk?
Het Ring-apparaat gebruikt onder andere je wifinetwerk om live HD-video en -audio te verzenden naar de Ring-app op je smartphone of tablet.

Waar kan ik de Ring-app downloaden?
Klik hier om naar het artikel over het downloaden van de Ring-app te gaan.

Installatie

Kan ik een Ring-apparaat op andere oppervlakken monteren, zoals glas?
Ja, dat is mogelijk voor bepaalde apparaten, zoals een Ring Video Doorbell of Ring Video Doorbell 2. De meeste Ring-apparaten moeten echter op een robuust oppervlak worden gemonteerd, zoals hout, stucwerk, baksteen of beton.

Welke deurbeltransformatoren zijn compatibel met een Ring-deurbel?
Ring-deurbellen kunnen worden aangesloten op laagspanningstransformatoren die deurbellen van stroom voorzien. Je kunt een Ring-deurbel in serie aansluiten op een transformator die werkt tussen 8 en 24 volt wisselstroom (max. 40 V) op 50/60 Hz. Intercomsystemen en gelijkstroomtransformatoren zijn niet compatibel. Gebruik geen halogeen- of tuinverlichtingstransformator.

Klik hier voor een artikel over het aansluiten van de Ring Video Doorbell op een transformator zonder deurbelset.

Klik hier voor een artikel over het aansluiten van de Ring Video Doorbell 2 op een transformator zonder deurbelset.

Wat is een Ring Chime Pro en hoe verbetert het mijn draadloze internetverbinding met mijn Ring-apparaat?
Een Ring Chime Pro is een zelfstandig apparaat dat het bereik van het wifisignaal vergroot door het signaal over een grotere afstand te herhalen. Zodra je de Chime Pro op je Ring-apparaat hebt aangesloten, plaats je de versterker ergens in de buurt van het Ring-apparaat om het best mogelijke signaal te krijgen.

Klik hier voor meer informatie over Ring Chime Pro.

Klik hier voor tips en trucs bij het plaatsen van een Chime Pro.

Moet ik de stroom in mijn huis uitschakelen voordat ik een Ring-apparaat installeer?
Dit is afhankelijk van het product, maar in het algemeen geldt dat je de stroom moet uitschakelen wanneer je met bedrading werkt.

Moet ik iets kopen in een doe-het-zelfzaak om een Ring-apparaat te installeren?
Nee. Alles wat je nodig hebt om het Ring-apparaat te installeren, inclusief gereedschap, schroeven en kabels, wordt meegeleverd in de doos wanneer je het product koopt.

Compatibiliteit

Welke versie van iPhone, iPad of Android heb ik nodig voor de mobiele versie van de app?
Apple-apparaten moeten iOS 9.3 of nieuwer zijn. Android-apparaten moeten versie 5.0 of hoger hebben.

Welke desktopversie heb ik nodig voor de desktopversie van de app?
Windows-pc's moeten versie 1709 of nieuwer zijn. MacOS-machines moeten versie 10.11 of hoger zijn.

Zijn Ring-apparaten compatibel met Blackberry-apparaten?
Nee. Ring-apparaten zijn niet compatibel met Blackberry-apparaten.

Werken Ring-apparaten met meerdere gebruikers?
Ja. Je kunt onderliggende of gedeelde accounts maken met andere gebruikers die hun beperkte controle over de Ring-apparaten geeft.

Klik hier voor een artikel over het maken van gedeelde accounts.

Hoeveel smartphones of tablets kan ik koppelen aan elk Ring-apparaat?
Je kunt een onbeperkt aantal smartphones en tablets met wififunctie koppelen aan je Ring-apparaat.

Technisch

Zijn Ring-apparaten bestand tegen weersinvloeden als extreme hitte, kou, regen en sneeuw?
Ja. Ring-producten werken bij temperaturen onder het vriespunt en zijn bestand tegen regen. Over het algemeen zijn Ring-deurbellen en -cameraproducten met batterijen geschikt voor bedrijfstemperaturen tussen -20 en 50 graden Celsius. Voor cameraproducten zonder batterijen is dit -30 tot 48,5 graden Celsius.

Ondersteunt Ring WPA2?
Ja. Ring-apparaten ondersteunen WPA2, WPA en 64-bits WEP Hex. Wij raden WPA2 aan voor de beste resultaten.

Gebruiken Ring-apparaten Bluetooth?
Nee. Ring-apparaten werken via wifi, niet via Bluetooth.

Wat is de videokwaliteit van Ring-apparaten?
De videokwaliteit varieert afhankelijk van het apparaat dat je kiest. De originele Ring Video Doorbell geeft videobeelden weer in 720p HD. Latere versies van de videodeurbellen en beveiligingscamera's geven videobeelden weer in 1080p HD.

Heb ik een statisch IP-adres van mijn internetprovider nodig?
Een statisch IP-adres is niet vereist. De Ring-app handelt de meeste verbindingsprocessen voor Ring-producten automatisch af.

Kan ik een statisch IP-adres toewijzen aan mijn Ring-apparaat?
Ja. Bij het instellen van de wifiverbinding kun je een statisch IP-adres toewijzen aan een Ring-apparaat.

Kan ik mijn Ring-apparaat alleen gebruiken met mijn interne wifiLAN?
Ring-producten hebben een internetverbinding nodig om verbinding te maken en pushmeldingen naar je toestel te verzenden. Als je Ring-apparaat verbonden is, kan het sessies beheren en een smartphone of tablet altijd en overal bereiken.

Zijn Ring-producten goedgekeurd door de FCC?
Ja. Ring-producten zijn goedgekeurd door de FCC, de telecommunicatiewaakhond in de Verenigde Staten.

Betaling

Moet ik betalen op het moment dat ik bestel of wanneer mijn Ring-product wordt verzonden?
Je dient de betaling te voldoen wanneer je een bestelling plaatst.

Hoe worden betalingen beveiligd?
Alle creditcardgegevens worden verwerkt door Stripe, een derde partij (https://stripe.com). De verbinding met onze servers en Stripe wordt tot stand gebracht via HTTPS, het standaardbeveiligingsprotocol voor het verwerken van gevoelige informatie.

Is er een garantie op Ring-producten?
Ja. Er geldt een beperkte garantie op onderdelen en diefstalbeveiliging.

Klik hier voor meer informatie over de beperkte garantie en de diefstalbeveiliging van Ring.

Ontvang ik een factuur voor mijn Ring-product?
Nadat je een bestelling hebt geplaatst, sturen we je een e-mail met een aankoopbevestiging. Log in op je Ring-account om je bestelgeschiedenis en een afdrukbare factuur te bekijken.

Kan ik betalen via PayPal?
Ja. Je kunt ook PayPal gebruiken om Ring-producten te kopen. Deze optie is beschikbaar op de betaalpagina. Als je Ring-producten en een abonnement samen wilt kopen, moet je een creditcard gebruiken. PayPal wordt niet ondersteund voor het betalen van terugkerende abonnementskosten.

Verzenden en retourneren

Klik hier voor meer informatie over het verzendbeleid van Ring.

Gebruik

Moet de app geopend zijn om meldingen te ontvangen?
Nee. Zolang je niet bent afgemeld bij de app, ontvangt je smartphone of tablet de melding.

Hoe weet ik waar de bezoeker zich bevindt als ik meerdere Ring-apparaten en/of meerdere woningen heb?
Tijdens de installatiefase word je gevraagd elk Ring-apparaat een unieke naam te geven. Meldingen worden geleverd met de naam van het apparaat dat de melding heeft geactiveerd, zodat je precies kunt zien waar de activiteit plaatsvindt.

Kan ik nog steeds mijn bezoekers zien als mijn smartphone geen wifiverbinding heeft?
Je hebt geen wifiverbinding nodig zolang je een internetverbinding hebt en je specifieke provider geen videostreaming blokkeert (bijv. FaceTime). Als je provider videostreaming toestaat en je een goede verbinding hebt, kun je in realtime HD-video van je Ring-apparaat bekijken, waar je ook bent.

Krijgen alle gebruikers die zijn gekoppeld aan een Ring-apparaat een melding?
Ja. Alle gebruikers krijgen een melding en kunnen met een bezoeker communiceren. Gebruikers kunnen echter ook hun eigen aangepaste meldingsinstellingen configureren. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een melding te krijgen van alle activiteiten, inclusief beweging, terwijl je partner ervoor kan kiezen alleen een melding te ontvangen wanneer iemand op de knop van de Ring-deurbel drukt.

Stuurt het Ring-apparaat mij een pushmelding als ik geen internetverbinding heb?
Je ontvangt een pushmelding wanneer je bent verbonden met een mobiel netwerk of wifi. Als je telefoon offline is wanneer er een activiteit wordt gedetecteerd, zie je een melding van een gemiste oproep in het logboek Recente activiteit in de Ring-app.

Sturen Ring-producten live videobeelden?

Ja. Alle Ring-apparaten zijn uitgerust met livebeeld, waarmee gebruikers live HD-video kunnen streamen en tweerichtingsspraak mogelijk is. Met livebeeld kun je altijd en overal je woning in de gaten houden.

Kan ik de video's van de camera opnemen en opslaan?
Ja. Hiervoor is echter een abonnement op ons optionele Ring Protect Plan vereist. Als je lid bent, worden alle video's die zijn opgenomen met Ring-apparaten gedurende 30 dagen opgeslagen in je account. Je kunt de video's ook naar een computer downloaden, zodat je ze nooit kwijtraakt.

Klik hier voor meer informatie over het Ring Protect-abonnement.

Klik hier voor meer informatie over het downloaden en opslaan van video's.

Kan ik het Ring Protect Plan uitproberen voordat ik een abonnement neem?
Ja. Bij aankoop van een Ring-apparaat krijg je een gratis proefperiode van 30 dagen voor het Basic-abonnement.

Heb ik een wifiverbinding nodig om een Ring-apparaat in te stellen?
Ja. Ring-apparaten vereisten een draadloze internetverbinding om te kunnen werken. Ring-apparaten zijn compatibel met draadloze routers met 802.11 B, G of N op 2,4 GHz.

Moet mijn Ring-apparaat op de computer worden aangesloten tijdens het installatieproces?
Nee. Je stelt de Ring-apparaten draadloos in via de Ring-app op een smartphone of tablet. Je hoeft het Ring-apparaat niet op een computer aan te sluiten tijdens de installatie of het gebruik.

Moet ik de interne batterij opladen voordat ik de deurbel van Ring instel en monteer?
Nee. Hoewel het wordt aanbevolen de batterij op te laden tot 100%, is de batterij van de meeste Ring-apparaten tussen 50 en 70% opgeladen bij levering.

Waarom moet ik mijn Ring-apparaat verbinden met mijn persoonlijke wifinetwerk?
Het Ring-apparaat gebruikt onder andere je wifinetwerk om live HD-video en -audio te verzenden naar de Ring-app op je smartphone of tablet.

Waar kan ik de Ring-app downloaden?
Dat kun je hier doen. Klik hier om naar het artikel over het downloaden van de Ring-app te gaan.

Functionaliteit

Kunnen Ring-apparaten ook in het donker duidelijke videobeelden vastleggen?
Ja. Dankzij de infrarode led-lampen hebben Ring-apparaten dag en nacht goed zicht.

Hoelang gaat de interne batterij van het Ring-apparaat mee?
Als het Ring-apparaat een batterij heeft (sommige apparaten hebben geen batterij en moeten worden aangesloten op een externe voedingsbron), gaat de batterij tot een aantal maanden mee, afhankelijk van het gebruik en de gebruiksomgeving.