De firmware controleren en bijwerken

Ring-apparaten worden steeds beter. De speciale software (ook wel firmware genoemd) die bepaalt hoe ze werken, wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe functies en verbeteringen.

Als je een Ring-apparaat voor het eerst instelt, worden alle beschikbare updates automatisch uitgevoerd. Daarna werkt het apparaat zichzelf indien nodig bij tijdens dalmomenten.

Apparaten op batterijen (zoals Video Doorbell 2 en Stick Up Cam Battery) kunnen niet worden gebruikt tijdens het bijwerken. Als het lampje op het apparaat stopt met knipperen of uitgaat, is de update voltooid en is het apparaat klaar voor gebruik.

Apparaten op netvoeding (zoals Floodlight Cam en Spotlight Cam Wired) kunnen tijdens het bijwerken nog wel worden gebruikt, maar de prestaties zijn tijdelijk minder. Wanneer het lampje op het apparaat stopt met knipperen, is de update voltooid en presteert het apparaat weer normaal. Als het apparaat is aangesloten op het stopcontact of een PoE-poort, mag het apparaat niet worden losgekoppeld terwijl een update wordt geïnstalleerd.

Dit artikel helpt je firmware-updates te begrijpen en omvat de volgende Ring-apparaten:

• Ring Chime en Chime Pro
  • Ring Video Doorbell
  • Ring Video Doorbell 2
  • Ring Video Doorbell Pro
  • Ring Video Doorbell Elite
  • Ring Door View Cam
  • Ring Spotlight Camera Battery
  • Ring Spotlight Camera Wired/Mount
  • Ring Floodlight Camera
  • Ring Stick Up Camera Battery
  • Ring Stick Up Camera Wired

Wat is firmware en waarom is het belangrijk om deze up-to-date te houden?

Firmware is een softwareprogramma van het Ring-apparaat dat ervoor zorgt dat het goed blijft werken. De software wordt regelmatig bijgewerkt door Ring om de betrouwbaarheid en functionaliteit van het apparaat te verbeteren.

Als je een Ring-apparaat voor het eerst instelt, worden alle beschikbare updates automatisch uitgevoerd. Daarna werkt het apparaat zichzelf indien nodig bij tijdens dalmomenten.

Let op: de hardware werkt de firmware gewoonlijk automatisch bij. Schakel het Ring-apparaat niet uit/in, en druk niet op de instelknop terwijl het Ring-apparaat wordt bijgewerkt.

Hoe controleer ik of mijn Ring-apparaat is bijgewerkt?

Je kunt aan de hand van de volgende stappen controleren of het Ring-apparaat is bijgewerkt:

• Open de Ring-app en selecteer het Ring-apparaat.
  • Klik op Device Health (apparaatstatus) onder in de Ring-app.
  • Ga naar Device Details en vervolgens naar Firmware.
  • Als de firmware up-to-date is, staat er 'Up to date'.
    • Als er een nummer staat, moet de firmware worden bijgewerkt. Het apparaat wordt automatisch bijgewerkt na de volgende gebeurtenis (beweging, deurbel of livebeeld).

Hoe weet ik of mijn Ring-apparaat wordt bijgewerkt?

Ring Chime en Chime Pro

Het blauwe ledlampje aan de voorkant van het apparaat (het woord Ring) knippert blauw als het apparaat wordt bijgewerkt.

Let op: druk niet op de instelknop en ontkoppel het apparaat niet als het wordt bijgewerkt.

Ring Video Doorbell, Ring Video Doorbell 2 en Door View Cam

De knop aan de voorkant van de Ring Video Doorbell knippert wit als het bijwerken is voltooid.

Let op: druk niet op de instelknop of de knop op de voorkant en ontkoppel het apparaat niet als het wordt bijgewerkt.

Ring Video Doorbell Pro

De knop aan de voorkant van de Ring Video Doorbell Pro knippert wit als het bijwerken is voltooid.

Let op: druk niet op de instelknop of de knop op de voorkant en ontkoppel het apparaat niet als het wordt bijgewerkt.

Ring Spotlight Camera Battery/Wired/Mount/Floodlight Cam

Het witte lampje aan de onderkant van de Ring Spotlight of Floodlight Camera knippert wit/blauw als hij wordt bijgewerkt. De lampjes kunnen tijdens het bijwerken gaan branden.

Let op: druk niet op de instelknop en ontkoppel het apparaat niet als het wordt bijgewerkt.

Ring Stick Up Cam Battery/Wired

Het lampje op de voorkant van de Ring Stick Up Camera Battery/Wired knippert twee keer blauw en blijft vervolgens 2 seconden branden. Dit wordt herhaald terwijl het apparaat wordt bijgewerkt.

Let op: druk niet op de instelknop en ontkoppel het apparaat niet als het wordt bijgewerkt.

Ring Stick Up Camera (niet meer leverbaar)

Het lampje aan de achterkant van de Stick Up Camera blijft branden totdat het bijwerken is voltooid.

Let op: druk niet op de oranje knop aan de achterkant van het apparaat als het wordt bijgewerkt.