De verlichting op je Floodlight Cam bedienen

Elke functie van de schijnwerpers op je Floodlight Cam is beschikbaar in de Ring-app.

In dit artikel leggen we de verschillende bedieningselementen uit.

Zo ga je naar de instellingen van je Floodlight Cam:

• Tik op de drie lijnen linksboven in de Ring-app.
  • Tik op Apparaten.
    • Selecteer de Floodlight Cam die je wilt aanpassen.
  • Tik op de tegel Apparaatschema.
  •  Tik op Lichtschema's.
  • Volg de aanwijzingen in de Ring-app om je lichtschema's aan te passen.

Handmatige verlichtingsbediening

De handmatige verlichtingsbediening is het bedieningselement boven de schakeloptie Bewegingsmeldingen. Je vindt het in het hoofdmenu van je apparaat in de Ring-app. Met deze schakelknop schakel je de schijnwerpers handmatig in (blauw) en uit (wit).

Let op: dit besturingselement heeft voorrang op alle andere instellingen of besturingselementen die zijn ingesteld met de Ring-app. Als je in je schema de verlichting aan of uit laat schakelen, overschrijf je die instelling met dit bedieningselement. Zodra je met de schakelknop kiest voor 'verlichting aan' gaat de verlichting dus meteen aan.

Let op: je negeert andere instellingen eigenlijk handmatig door de verlichting snel in- en uit te schakelen via een fysieke schakelaar; dit is een veiligheidsfunctie van elk merk schijnwerper, niet alleen van de Floodlight Cam. Als je de schijnwerpers wilt uitschakelen na het in- en uitschakelen, gebruik je de handmatige verlichtingsbediening in de Ring-app.

Verlichtingsinstellingen

Tik op de tegel Lichtinstellingen voor toegang tot de geavanceerde floodlight-bedieningselementen, waaronder bewegingsinstellingen en lichtschema's instellen.

Bewegingsinstellingen

Met de besturingselementen voor de bewegingszone kun je het bereik en de afstand aanpassen waarop beweging de floodlight inschakelt. De schijnwerpers gebruiken passieve infrarooddetectoren (PIR) om bewegingen in drie bogen van 90 graden rond het apparaat te detecteren. Hiermee kun je het bereik aanpassen waarin beweging ervoor moet zorgen dat de schijnwerpers worden geactiveerd.

Lichtschema's instellen

Gebruik dit bedieningselement om de schijnwerpers gedurende een bepaalde periode automatisch in te schakelen.

Let op: het lichtschema wordt altijd genegeerd door de handmatige verlichtingsbediening.

Gaat de verlichting op mijn Floodlight Cam telkens branden wanneer er beweging wordt gedetecteerd?
Ja, de verlichting op de Floodlight Cam gaat voor alle gebeurtenissen aan als het buiten donker genoeg is.

Gaat mijn camera altijd aan als de schijnwerpers door beweging worden geactiveerd?
Nee. De schijnwerpers op de Floodlight Cam worden bediend door passieve infraroodwarmtedetectie en bestrijken een straal van 270 graden. De camera-unit op de Floodlight Cam heeft een bereik van 140 graden en waarschuwt je bij beweging binnen het zicht van de camera. Hierdoor kan het zijn dat iets buiten het bereik van de camera de lichten activeert.

Let op: je ontvangt pas bewegingsmeldingen als je ten minste één bewegingszone hebt ingesteld.

Klik hier voor meer informatie en slimme tips voor het gebruik van bewegingszones.

Bovendien zijn de schijnwerpers verdeeld in drie zones van 90 graden die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingeschakeld. Je kunt het gebied aanpassen waarbinnen de lichten door beweging worden ingeschakeld. Ook voor de camera kun je de bewegingsdetectie aanpassen via de Ring-app. Je kunt maximaal drie verschillende zones instellen. De combinatie van deze verschillende aanpasbare zones geeft je volledige controle over het gebied dat je wilt bestrijken met de Floodlight Cam.