De Ring Video Doorbell 2 in de Ring-app configureren

De videodeurbel in de Ring-app instellen is een eenvoudig proces. Scrol omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - De meegeleverde batterij opladen

Laad de batterij volledig op door deze op een USB-poort aan te sluiten met de meegeleverde oranje kabel.

De batterij is volledig opgeladen wanneer alleen de groene led brandt.

Stap twee - De batterij plaatsen

Haal de batterij uit de oplaadplaats en zorg ervoor dat het voorpaneel van de Ring Video Doorbell 2 is verwijderd.

Plaats de batterij met de platte metalen vergrendeling naar de voorkant van de deurbel. Het grootste gedeelte van deze vergrendeling moet zich aan de onderkant bevinden.

Wanneer je de batterij goed hebt geplaatst, hoor je een klikgeluid. Dit betekent dat de batterij goed is bevestigd.

Stap drie - De Ring-app downloaden

De Ring-app downloaden:

• Ga op het mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten).
  • Zoek naar “Ring.”
  • Download en installeer de Ring-app op het mobiele apparaat.

Of ga naar ring.com/app op het mobiele apparaat.

Stap vier - Je eigen account aanmaken of inloggen op je bestaande account

Als dit je eerste Ring-product is, krijg je het verzoek een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer “Create Account”.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Indien je al een ander Ring-apparaat hebt geïnstalleerd, open dan eenvoudigweg de Ring-app.

Stap vijf - Op “Setup Device” tikken

Tik op “Set Up a Device” en selecteer “Doorbells”.

Stap zes - De QR-code of MAC ID-streepjescode scannen op het Ring-apparaat

De QR-code bevindt zich aan de voorkant van het apparaat, terwijl de MAC-ID zich aan de achterkant van de Ring Video Doorbell 2 bevindt.

• Richt de camera van de smartphone op de QR-code of MAC ID-streepjescode op de achterkant van de videodeurbel.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.

• Centreer de code op het beeld van de telefooncamera, boven aan het scherm.
  • Zodra de code wordt herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) of een groene lijn (MAC ID-streepjescode), en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Opmerking: Als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code of MAC ID-streepjescode, kun je “Set Up Without Scanning” selecteren en vervolgens “Ring Video Doorbell 2” om met de installatieprocedure verder te gaan.

Stap zeven - De locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, vraagt de telefoon toestemming vanuit de Ring-app om je locatie te gebruiken. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Let op: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap acht - Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Video Doorbell 2 om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account.

Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onder aan de lijst “Custom...” te selecteren.

Stap negen - De Video Doorbell 2 in de configuratiemodus zetten

Duw de kleine zwarte knop aan de voorkant van de Video Doorbell 2 in en laat deze los. Wanneer aan de voorzijde van de Video Doorbell een ronddraaiende witte verlichting te zien is, tik dan in de Ring-app op de knop “Continue”.

Stap tien - Verbinden met het Ring-apparaat

iOS: tik op “Join” als de Ring-app vraagt verbinding te maken met het wifi-netwerk van Ring.

Android: het apparaat zou automatisch verbinding moeten maken met het wifi-netwerk van Ring.

Als het apparaat niet automatisch verbinding maakt met het wifi-netwerk van Ring, of als je in stap zes hebt gekozen voor doorgaan zonder te scannen, ga je als volgt te werk:

• Ga naar het startscherm op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar “Settings”, tik dan op “Wi-Fi”.
    • Bij Android moet je mogelijk naar “Connection” navigeren en dan naar “Wi-Fi”.
  • Selecteer het wifi-netwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • “Ring-” gevolgd door de laatste zes MAC ID-cijfers.
    • “Ring Setup” gevolgd door de laatste twee MAC ID-cijfers.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, verlaat je “Settings” en ga je terug naar de Ring-app

Stap elf - De Video Doorbell 2 aansluiten op wifi

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en je het wachtwoord van het wifi-netwerk bij de hand hebt.

• Selecteer het wifi-netwerk.
    • Als je in het bezit bent van meerdere wifi-netwerken, kies tijdens de installatie dan degene die zicht het dichtst bij de Video Doorbell 2 zit.
  • Voer het wifi-wachtwoord in en druk op “Continue”.

Opmerking: Nadat verbinding is gemaakt met het wifi-netwerk, voert de Video Doorbell mogelijk een update uit van zijn interne software. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je door kunt gaan met de configuratie.

Gebruik de deurbel tijdens het updaten niet, dit vertraagt de update.

Stap twaalf - Het apparaat testen

Zodra de Video Doorbell is ingesteld en de update is uitgevoerd, druk je op de knop aan de voorzijde om een testoproep uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en zorg je ervoor dat de deurbel klaar is voor gebruik.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell 2 met een bestaande deurbel.

Klik hier voor informatie over het installeren van de Ring Video Doorbell 2 zonder een bestaande deurbel.

Klik hier om de instructiehandleiding van de Ring Video Doorbell 2 te downloaden.