Het wifiwachtwoord opzoeken

Tijdens de installatie vraagt de Ring-app om het wifiwachtwoord. Als je dit niet uit je hoofd weet, is er een manier om het op te zoeken.

Je wachtwoord opzoeken

Als je het standaardwachtwoord op de wifirouter nog nooit hebt gewijzigd, kijk dan op de onderkant van de router. In veel gevallen zit daar een sticker met het wachtwoord.

Zorg ervoor dat je dit tijdens het installatieproces in de app precies zo invoert als op deze sticker staat, omdat wifiwachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn.

Als het wifiwachtwoord zich niet aan de onderkant van de router bevindt, kun je het op een van de volgende manieren opzoeken.

Het wachtwoord opzoeken op een Mac

Je wachtwoord opzoeken op een Mac:

• Klik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en zoek naar een toepassing met de naam Keychain Access.
  • Open Keychain Access
  • Klik op Wachtwoorden
  • Voer de naam van het wifinetwerk in de zoekbalk in.
  • Dubbelklik op de naam van het wifinetwerk
  • Klik op het selectievakje 'Wachtwoord weergeven'.

Je wordt mogelijk gevraagd het wachtwoord voor de computer in te voeren als je dat hebt. Nadat je dit hebt ingevoerd, zie je het wachtwoord voor het wifinetwerk.

Gebruik dit wachtwoord voor het instellen van het Ring-apparaat en zorg ervoor dat je het precies zo invoert als op het scherm wordt weergegeven. Het wifiwachtwoord is hoofdlettergevoelig.

Je wachtwoord opzoeken op een Windows-pc

Je wachtwoord opzoeken in Windows:

De stappen om een wifiwachtwoord op een Windows-pc te vinden zijn verschillend voor verschillende versies van Windows. Blader omlaag om de stappen te vinden voor de gebruikte versie van Windows.

Je wachtwoord opzoeken in Windows 10

• Ga naar Start en selecteer Instellingen > Netwerk en internet.
  • Kies het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
  • Selecteer het zoekvak op de taakbalk, voer Netwerkverbindingen weergeven in en selecteer in de zoekresultaten Netwerkverbindingen weergeven.
  • Houd in Netwerkverbindingen de netwerknaam ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer Status > Eigenschappen voor draadloos netwerk.
  • Selecteer het tabblad Beveiliging en selecteer Tekens weergeven.
  • Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Je wachtwoord opzoeken in Windows 8.1

• Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en selecteer Instellingen. (Als je een muis gebruikt, wijs je naar de rechterbenedenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omhoog en selecteer je Instellingen.)
  • Selecteer het netwerkpictogram voor het netwerk waarmee je verbinding wilt maken en selecteer Verbinden.
  • Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en selecteer Zoeken.
  • Voer in het zoekvak 'netwerkverbindingen weergeven' in en selecteer in de zoekresultaten Netwerkverbindingen weergeven.
  • Houd in het venster Netwerkverbindingen de netwerknaam ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en selecteer Status.
  • Selecteer de knop Eigenschappen voor draadloos netwerk.
  • Selecteer het tabblad Beveiliging en selecteer het selectievakje Karakters weergeven.
  • Het wachtwoord voor het draadloze netwerk wordt weergegeven in het veld Netwerkbeveiligingssleutel.

Je wachtwoord opzoeken in Windows 8

• Veeg vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen en selecteer Instellingen. (Als je een muis gebruikt, wijs je naar de rechterbovenhoek van het scherm, beweeg je de muisaanwijzer omlaag en selecteer je Instellingen.)
  • Selecteer 'Draadloos netwerk'.
  • Houd de naam van een draadloos netwerk ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) en kies 'Verbindingseigenschappen weergeven'.
  • Selecteer 'Karakters weergeven' om het wachtwoord voor het draadloze netwerk weer te geven.

Je wachtwoord opzoeken in Windows 7

• Klik op het pictogram voor het draadloze netwerk in de rechterbenedenhoek van de taakbalk.
  • Klik met de rechtermuisknop op de naam van het draadloze netwerk en selecteer Eigenschappen.
  • Selecteer Karakters weergeven om het wachtwoord voor het draadloze netwerk weer te geven.

Als je het wifiwachtwoord nog steeds niet kunt vinden en geen van de bovenstaande opties werkt, neem dan contact op met je internetprovider.

Je wachtwoord opzoeken op de website van de router

Als je een computer hebt die verbinding kan maken met internet, kun je het wachtwoord als volgt vinden:

• Selecteer het zoekvak op de taakbalk, voer 'cmd' in en selecteer in de zoekresultaten Command Prompt.
  • Voer in de command prompt 'ipconfig' in en druk op enter.
  • Zoek de standaardgateway bij Draadloze LAN-adapter wifi.
  • Open een webbrowser
  • Voer het IP-adres naast Standaardgateway in de zoekbalk in (bijvoorbeeld 192.168.1.1).
  • Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in om de configuratiewebsite van de router te openen. De meeste routerdocumentatie bevat de standaardgebruikersnaam en het wachtwoord.
  • Zoek op de configuratiewebsite naar een optie voor draadloze instellingen.
  • Zoek naar een beveiligings- of draadloze coderingsinstelling. De beveiligingssleutel (ook wel netwerksleutel, wachtwoordzin of netwerkwachtwoord genoemd) zou in de buurt moeten worden vermeld.

Verschillende routerfabrikanten hebben verschillende instellingspagina's. Neem contact op met de fabrikant van de router als je de beveiligingssleutel voor het draadloze netwerk niet kunt vinden.