Je adres wijzigen in de Ring-app

Als je het e-mailadres wilt wijzigen dat aan je Ring-account is gekoppeld, kun je dit in de Ring-app doen. In dit artikel vertellen we je hoe je dat doet.

Je e-mailadres wijzigen

Zo ga je te werk om je e-mailadres te wijzigen:

• Open de Ring-app.
  • Tik op het pictogram met de drie lijnen linksboven in het scherm om het zijmenu te openen.
  • Tik op Account.
  • Tik op E-mail.
  • Voer het wachtwoord van je Ring-account in.
  • Er wordt dan een verificatiecode naar je e-mailadres gestuurd of je ontvangt deze per sms op je mobiele telefoon.
    • Belangrijk: als je e-mail hebt geselecteerd als tweestapsverificatieoptie, wordt de verificatiecode verzonden naar het oorspronkelijke e-mailadres dat aan het Ring-account is gekoppeld.
    • Als je de methode voor tweestapsverificatie (per e-mail of sms) wilt wijzigen, kun je dit doen in het beveiligingsoverzicht. Blader naar beneden voor instructies.
  • Geef de verificatiecode op in de Ring-app.
  • Tik op Verifiëren.
  • Tik op Doorgaan.
  • Geef de verificatiecode op in de Ring-app.
  • Geef het nieuwe e-mailadres op in de app.
  • Geef nogmaals het nieuwe e-mailadres op in de app.
  • Tik op Bevestigen.
  • Nadat je het nieuwe e-mailadres hebt bevestigd, word je automatisch bij de Ring-app uitgelogd.
  • Vervolgens wordt er een nieuwe verificatie-e-mail naar het nieuwe e-mailadres gestuurd.
    • Let op: deze bevestigingslink is slechts 24 uur geldig.
    • Je ontvangt ook op het oude e-mailadres een melding over de e-mailadreswijziging.
  • Open de e-mail en volg de koppeling om het nieuwe e-mailadres te verifiëren.
  • Nadat je het nieuwe e-mailadres hebt bevestigd, log je bij de app in met het nieuwe e-mailadres.

Je e-mailadres is nu gewijzigd!

Problemen oplossen

Ik probeer bij de app in te loggen met het nieuwe e-mailadres, maar dat lukt niet.
Controleer of je het nieuwe e-mailadres hebt geverifieerd door op de link in de bevestigingsmail te klikken. Je kunt pas bij de Ring-app inloggen nadat je het e-mailadres hebt geverifieerd.

Ik heb mijn telefoonnummer nooit bij mijn Ring-account geregistreerd. Kan ik dan nog steeds het e-mailadres in de Ring-app wijzigen?
Ja. Als je geen telefoonnummer bij je Ring-account hebt geregistreerd, wordt je verificatiecode automatisch per e-mail toegezonden.

Ik heb geen toegang meer tot het oorspronkelijke e-mailaccount dat aan mijn Ring-account is gekoppeld. Kan ik dan nog steeds het adres in de Ring-app wijzigen?
Ja. Wijzig de voorkeuren voor tweestapsverificatie in het beveiligingsoverzicht in 'sms' om de verificatiecode per sms te ontvangen.

Dat doe je zo:

• Open de Ring-app.
  • Tik op het pictogram met de drie lijnen linksboven in het scherm om het zijmenu te openen.
  • Tik op Beveiligingsoverzicht.
  • Tik op Tweestapsverificatie.
  • Selecteer Sms.
  • Tik op Overstappen naar sms .
  • Tik op Tweestapsverificatie via sms inschakelen.
  • Voer het wachtwoord van je account in.
  • Voer het mobiele nummer in waarop je de verificatie-sms'jes wilt ontvangen.
  • Tik op Doorgaan.
  • Je ontvangt dan een sms met een verificatiecode.
    • Geef de verificatiecode op in de Ring-app.
  • Tik op Verifiëren.
  • Tik op Doorgaan.

Ik heb geen toegang tot het oude e-mailadres en ik heb nooit een telefoonnummer bij mijn account geregistreerd. Kan ik dan nog steeds het e-mailadres in de Ring-app wijzigen?
Nee. Als je geen toegang tot het oorspronkelijke e-mailadres hebt en geen telefoonnummer hebt geregistreerd, moet je contact opnemen met de klantenservice om je e-mailadres te wijzigen.