Je Ring Video Doorbell in de Ring-app configureren

De Video Doorbell in de Ring-app instellen is een fluitje van een cent. Scrol omlaag voor stapsgewijze aanwijzingen.

Stap één - Download de Ring-app

De Ring-app downloaden:

• Ga op het mobiele apparaat naar de App Store (voor iOS-apparaten) of de Play Store (voor Android-apparaten)
  • Zoek op Ring
  • Download en installeer de Ring-app op het mobiele apparaat

Of ga naar ring.com/app op het mobiele apparaat.

Stap twee - Maak een account aan of meld je aan

Als dit je eerste Ring-product is, word je gevraagd om een account aan te maken.

Een account aanmaken:

• Open de Ring-app.
  • Selecteer Account aanmaken.
  • Volg de aanwijzingen in de app om een nieuw account aan te maken.

Als je al een ander Ring-apparaat geïnstalleerd hebt, open je gewoon de Ring-app.

Stap drie - Tik op Een apparaat instellen

Tik op Een apparaat instellen, selecteer vervolgens Deurbellen.

Stap vier - Scan de QR-code of MAC ID-streepjescode op het Ring-apparaat

De QR-code of MAC ID vind je op de achterkant van de Ring Video Doorbell.

• Richt de camera van de smartphone op de QR-code of MAC ID-streepjescode op de achterkant van de Ring Video Doorbell.
    • Deze code vind je ook op de productverpakking of op de beknopte handleiding die bij het apparaat is geleverd.

• Centreer de code op het beeld van de telefooncamera camera bovenaan het scherm.
  • Nadat de code is herkend, verschijnt er een groen vierkant (voor de QR-code) of een groene streep (MAC ID-streepjescode), en ga je naar de volgende stap van de instellingen.

Opmerking: als je problemen ondervindt met het scannen van de QR-code of MAC ID-streepjescode, kun je \'93Instellen zonder scannen\'94 selecteren en vervolgens \'93Ring Video Doorbell\'94 om met het installatieprocedure verder te gaan.

Stap vijf - Je locatie opgeven

Als je voor de eerste keer een Ring-apparaat instelt, wordt je door de telefoon gevraagd dat de Ring-app de telefoonlocatie wil gebruiken om de locatie vast te stellen. Sta dit toe. Dit helpt namelijk bij de invoering van het adres.

Voer de adresinformatie in de app in en bevestig deze.

Als je eerder al een locatie hebt ingesteld, kun je deze uit de lijst met locaties selecteren.

Opmerking: zonder een concrete locatie werken bepaalde functies van de Ring Video Doorbell niet zoals het hoort.

Klik hier voor meer informatie over Ring-apparaten en het adres.

Stap zes - Geef het apparaat een naam

Selecteer een specifieke naam voor de Ring Video Doorbell om hem te onderscheiden van andere Ring-apparaten in het account. Je kunt een van de voorgestelde standaardnamen kiezen of je voert een eigen naam in door onderaan de lijst \'93Custom\'85\'94 te selecteren.

Stap zeven - Zet de Video Doorbell in de configuratiemodus

Duw de oranje knop aan de achterkant van uw Ring Video Doorbell in en laat deze los. Tik op de Continue knop in de Ring-app als er een draaiend wit licht aan de voorkant van de Ring Video Doorbell is.

Stap acht - Verbinden met het Ring-apparaat

iOS: tik op Join als de Ring-app vraagt met het wifinetwerk van Ring verbinding te maken.

Android: het apparaat zou automatisch met het wifinetwerk van Ring verbinding moeten maken.

Als het apparaat niet automatisch met het wifinetwerk van Ring verbinding maakt, of als je ervoor kiest door te gaan zonder te scannen in stap vier, ga je als volgt te werk:

• Druk op de Home-knop op de telefoon om de Ring-app te verlaten.
  • Navigeer naar de Settings app, tik dan op Wi-Fi.
    • Bij Android moet je mogelijk naar Connection navigeren en dan naar Wi-Fi.
  • Selecteer het wifinetwerk van Ring uit de lijst met beschikbare netwerken. Het netwerk verschijnt als:
    • Ring gevolgd door de laatste zes cijfers van de MAC ID.
    • Ring-configuratie gevolgd door de laatste twee cijfers van de MAC ID.
  • Nadat de verbinding is gemaakt, sluit je de Settings app e ga je terug naar de Ring-app.

Stap negen - De Ring-deurbel met wifi verbinden

Zorg ervoor dat je in de buurt van de router bent en je het wifiwachtwoord bij de hand hebt.

• Het wifinetwerk selecteren
    • Als je in het bezit bent van meerdere wifinetwerken, kies tijdens de installatie dan het netwerk dat het dichtst bij de Ring Video Doorbell zit.
  • Voer het wifiwachtwoord in en druk op Continue.

Opmerking: nadat verbinding met het wifinetwerk is gemaakt, kan de Ring Video Doorbell zijn interne software updaten. Tijdens een update knippert het licht aan de voorkant van het apparaat wit. Als het knipperen stopt, weet je dat de update is voltooid en dat je met de configuratie kunt doorgaan. Probeer de deurbel op dit moment niet uit, dit zal de update namelijk verder vertragen.

Stap tien - Het apparaat testen

Als de Ring-deurbel klaar is met zijn update en configuratie, druk je op de knop aan de voorkant om een test uit te voeren. Hierdoor wordt de software gestart en gegarandeerd dat de deurbel klaar is voor gebruik.